Melissa| Diëten

by Melissa

Ik ben benieuwd naar welke diëten jullie hebben gevolgd en wat waren jullie ervaringen? Ik zal hieronder met mijn dieet ervaringen beginnen:  

Toen ik aan een dieet begon was k altijd mega gemotiveerd en was ik er klaar voor om het roer om te gooien en elke keer weer begon ik super enthousiast en ging er vol tegenaan en na de eerste week is er dan zo’n 2 kilo vanaf en dan doe ik een vreugdedansje op de weegschaal of naja ernaast want als ik ga dansen en springen op een weegschaal overleefd ie het echt niet. Maar daarna gaat het natuurlijk niet meer zo hard en dan land de duivel weer op mijn schouder en niet lang daarna begin ik al te ‘cheaten’ en dit begint dan meestal met een cheatmeal gevolgd door een lekker glaasje wijn of gin in het weekend en als je dan toch aan de borrel gaat dan hoort daar natuurlijk een stokbroodje met nootjes bij. De volgende dag hang ik er altijd echt in want dan word ik wakker met een kater en zo mijn fastfood katerdag in te luiden, het liefst in joggingpak met Netflix op de tv. Natuurlijk weet ik heus wel dat dit mega slecht was maar het was ook zo lekker en voordat je het weet zitten de kilo’s er weer bij bovenop en dook ik weer in een ander dieet om maar zo snel mogelijk weer die kilo’s kwijt te raken en zo bleef ik in een cirkel rondlopen.  

Zo heb ik echt meerdere rare diëten gevolgd zoals het ziekenhuisdieet, koolhydraat arm en ben ik aan de shakes geweest waarvan ik 1 keer bij een consulent ben geweest om het Cambridge dieet te volgen dit ging ook supergoed maar toen de begeleiding weg was viel ik weer in mijn oude patroon maar de pogingen die ik daarna zelf heb gedaan om 3 shakes op een dag te eten waren helemaal vreselijk want 1 ik had de hele dag honger 2 de meeste shakes smaken naar karton(ik heb echt 4 verschillende merken geprobeerd) en 3 als je thuis voor de rest van het gezin moet koken is het echt niet tof om aan dezelfde tafel te zitten en het eten te ruiken maar jij daar zit met je hippe roze shakebeker dus langer dan een paar dagen hield ik het niet vol. 

Daarnaast heb ik ook een paar boeken gekocht zo heb ik Sonja Bakker hier op de plank staan naast de boeken van Fajah Lourens maar ik heb nog steeds geen killer body, maar dit ligt eraan hoe je het opvat want ik geloof best dat ik met mijn lichaam iemand kan verwonden hahaha 

Welk dieet je ook volgt en wat je ook doet of wilt gaan doen de basisregel is dat je minder kcal inneemt dan je verbruikt en de meeste diëten die bepaalde voeding uitsluiten (behalve pizza en patat dan he) zijn op de langer termijn niet goed voor je gezondheid en zul je ook goed je vitamines in de gaten moeten houden. Zo hebben vele diëten voordelen maar ook veel nadelen en zul je dit voor jezelf moeten afwegen. Ik hou nu in een app mijn voeding bij, ik wandel en fiets veel meer maar ik geniet ook nog af en toe anders is het voor mij niet vol te houden.  Dus mijn advies is; geniet maar met mate  

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.