Melissa | De naakte waarheid

by Melissa

Hoe word ik een gewichtsconsultente die naar zichzelf gaat luisteren? Ik neem je mee naar het begin van mijn verhaal..

De naakte waarheid

Laat ik beginnen met mezelf voor te stellen: Ik ben Melissa Brown ik ben gisteren 33 jaar geworden, ik ben moeder van 4 jongens (4,10,15 en 16) 2 van mezelf en 2 bonus kinderen en ik heb een lief hondje Hansie dat is een Pomsky. Ik werk in de zorg en daarnaast volg ik een opleiding gewichtsconsulente die ik bijna heb afgerond.

Laatst heb ik een confrontatie met mezelf gehad. Tussen het bladeren van oude foto’s vond ik een foto van 6 jaar geleden en man wat was ik hier nog lekker op gewicht. Door de jaren heen heb ik heel wat pizza’s, patat, wijntjes en nog een heleboel andere lekkernijen genuttigd en het eindresultaat is links te zien maar als je het zo naast elkaar zet dan komt het wel ff binnen hoor maar het is zoals het is en niet anders… De naakte waarheid dus. Vele mensen worstelen dagelijks met hun gewicht en ik ben geen uitzondering. De stof van mijn opleiding ken ik echt supergoed en voor mijn huiswerk sta ik gemiddeld een 9 (echt waar) Maar luisteren naar je eigen advies is toch wel andere koek hmm lekker gevulde koek of roze koek… Ik dwaal al af….

Waarom ik deze opleiding ben begonnen? Eigenlijk best simpel want ik hou van eten en koken. In eerste instantie wilde ik de opleiding gaan gebruiken om voor mijn gezin wat tips en tricks te krijgen over gezond eten en bewegen maar toen ik eenmaal bezig was kwam ik erachter dat ik het echt superleuk vind en dat ik mijn kennis wil delen en andere mensen wil helpen met het gevecht tegen hun gewicht maar hoe kan ik iemand anders helpen als ik zelf overgewicht heb? Maatje 36 zal ik nooit krijgen maar er zullen toch echt wel wat kilo’s af moeten wil ik serieus genomen worden.

Je eigen advies opvolgen is een stuk lastiger om vol te houden dan dat iemand anders je precies hetzelfde verteld maar waarom? Hoe kan het toch dat ik nog steeds zin heb in lekkere dingen terwijl ik weet dat het niet altijd goed voor me is? Ik weet wel wat het is want ik heb geen stok achter de deur, geen consulten waar je elke week naar toe gaat en je hoeft je gewicht niet met iemand anders te delen.

Sinds een week is het echt klaar en luister ik naar mezelf want mijn eigen advies voor anderen zou zijn geniet maar met mate! En eindelijk volg ik het zelf ook dus het is oké om soms chocolade te eten alleen niet een hele reep. Af en toe een patatje en een wijntje is oké want als je jezelf alleen maar strenge regels gaat opleggen of rare diëten gaat volgen dan komt alles net zo hard weer terug als het voor heel even er af is. Daarnaast sport ik nu 5 keer in de week thuis en dit gaat ook wel lekker, muziekje er op en gaan!
Vanaf het moment dat ik ben gaan luisteren naar mezelf is er 1,3 kilo af. Dus ik kan het wel alleen nu nog het moeilijkste deel het volhouden, maar daar heb ik deze keer het volste vertrouwen in want bij elke blog die online komt hou ik jullie op de hoogte hoeveel ik ben afgevallen, jullie zijn mijn stok achter de deur en ik beloof jullie dat zodra ik op gewicht ben ik jullie mijn start en huidig gewicht ga vertellen. In mijn blogs vertel ik jullie alles over het afvallen en het volhouden hiervan, hoe het gaat met mijn opleiding. Tot de volgende keer!

Misschien vind je dit ook leuk

5 comments

Marloes 30 oktober 2020 - 08:28

Wat super knap zeg om die knop om te zetten!
Ik ben heel benieuwd naar alle tips en ik ga je dan ook zeker volgen😃
Succes topper👊🏼

Reply
Anoniem 28 oktober 2020 - 15:10

Mooi geschreven! En you can do it! 💪
Ik ga je zeker volgen.. ook handig voor mijn zwangerschapskilo’s

Succes meid!

Reply
Bernie 28 oktober 2020 - 12:31

Mooi geschreven, Stoere chick !!
Ga je zeker volgen..
Succes, je kan dit !! 💪🏼

Reply
Samantha 28 oktober 2020 - 09:15

Leuk! Dit ga ik volgen. Zet hem op, je kan het!

Reply
petra 28 oktober 2020 - 07:15

Super stoer en jij kan dit!💪
Succes melis

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.