Melissa | Corona eten en bewegen; hoe gaat het tot nu toe?

by Melissa

Zijn er mensen die tijdens de lockdown afvallen? Of zich nog net zo fit voelen als hiervoor? Kom maar door met de tips, deel het met de rest van Nederland want ik denk dat de meeste mensen (in ieder geval in mijn kring) echt een paar zoals dat zo leuk heet corona- kilo’s erbij hebben gekregen. Sinds dat ik thuis juf ben en in het algemeen een heleboel thuis ben vind ik het wel lastig om elke dag weer wat lekkers en gezonds in elkaar te knutselen voor iedereen thuis. 

Wat ik doe om er nog zicht op te houden deze tijden is elke dag mijn voeding en drank bij te houden in een app. Ik gebruik de app: Eetmeter van het voedingscentrum want deze werkt voor mij het makkelijkst en is het meest overzichtelijk maar er zijn talloze apps waar je alles in kunt bijhouden en zo heb je ook apps en websites via waar je kunt sporten thuis, natuurlijk heb ik dit ook geprobeerd. Als eerst ging ik een app gebruiken, hele fijne app en alle oefeningen worden voorgedaan. Dit kan niet misgaan toch? Ik hijs mezelf in mijn sportkleding en bijna direct daarna hoor ik een aantal stemmen achter mij; ga je sporteeeeeennnn? Ja dat wilde ik wel gaan doen toen zeiden Stem 1 t/m 4: Mag ik meedoeeeennnnnnn? Ik zeg op mijn aller vrolijkst oké maar ik krijg een visioen met iedereen die over elkaar heen struikelt en er uiteindelijk ruzie komt.  Alles in de woonkamer aan de kant en de app via smart view op de tv. Natuurlijk kreeg ik gelijk en het werd een fiasco, jullie begrijpen dat we de 20 minuten niet hebben kunnen afmaken.  

Een paar dagen later een nieuwe poging: Een website waar een jong meisje leuke programma’s heeft van ongeveer 28 dagen en de oefeningen duren tussen de 20 en 50 min bijna elke dag. In de ochtend in mijn badjas naar beneden en ik maak voor iedereen wat te eten en drinken, ik zet iets leuks op tv en alle mobiele telefoons zijn opgeladen en ik roep dat ik even ga douchen om vervolgens snel en stil naar boven te glippen en snel trek ik mijn sportkleding aan, zet de tv boven aan en snel stream ik de work– out van de dag. Na ongeveer 5 minuten hoorde ik boven de muziek uit al de eerste ruzie tussen de kinderen maar ik zette mijn tv iets harder maar dat bleek volgens mij beneden niet onopgemerkt want binnen 10 minuten stond er alweer iemand aan mijn deur te kloppen en wederom boven de muziek uit hoorde ik: Wat ben je aan het doehoeeeeennn? Ondertussen brandde mijn buikspieren en was mijn gezicht rood aangelopen maar ik deed de deur op een kier en stak mijn hoofd om de deur om zo mijn sportkleding te verbergen waar ik natuurlijk niet in slaagde maar ik het nog kon redden met een smoes van ik wilde even wat kleren passen besloot ik dat thuis sporten niet mijn ding is zolang de lockdown nog duurt dus loop ik wel een extra rondje met de hond. 

Onderaan mijn blog zal ik een recept delen van mijn versie van bloemkoolkoekjes wat echt een tof tussendoortje is met 1 recept haal ik 4 koekjes uit. Maar ik vind het heerlijk als ik een recept vind om dit een beetje aan te passen zodat het een vleugje Melissa krijgt. Zodra ik even tijd heb duik ik achter mijn laptop op zoek naar nieuwe dingen, nieuwe technieken of wil ik producten gebruiken die ik nog nooit heb gehad en ga ik op zoek naar een recept bij het product (het volgende product op mijn lijst is pompoen) Als jullie gezonde maaltijden hebben deel ze vooral hieronder en zo kunnen we elkaar hierdoorheen slepen 😉  

Bloemkoolkoekjes: 

200 gr bloemkoolrijst 

1 rode ui 

Een halve paprika 

2 teentjes knoflook 

2 eieren  

Kruiden: Peper, zout, kerrie 

 

  • Kook de bloemkoolrijst 6 minuten en snij ondertussen de rest van de groente en doe het allemaal in een kom.  
  • Als de bloemkoolrijst klaar is afgieten en droogdeppen met keukenrol en zodra het is afgekoeld ook in de kom doen samen met de kruiden 
  •  Klein scheutje olie in de pan en op middelhoog vuur de bloemkoolkoekjes aan beide kanten bakken (ik haal 4 koekjes uit het recept) 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.