Melissa| -7 whoop whoop

by Melissa

-7 kilo whoop whoop 

 

Afvallen; het is en blijft een strijd!  

Natuurlijk is het lastig om altijd alleen maar gemotiveerd te blijven en stiekem had ik gehoopt om nu iets meer kilo’s kwijt te zijn maar ik ben wel trots om te vertellen dat ik 2,5 cm bij de benen en 6 cm aan buikomtrek kwijt ben dus ik ga de goede kant op! 

Veel bewegen en lekker eten is voor mij de manier om af te vallen, als ik een lekker gerecht zie probeer ik hem wat gezonder te maken door dingen te vervangen, toe te voegen of juist te verwijderen en ik moet zeggen dit gaat me tot nu toe goed af, zo heb ik ondertussen een heleboel ‘nieuwe’ gerechten en zo haalden we eerder in het weekend wel eens een patatje waarmee ik toch gemiddeld zo’n 384 kcal naar binnen werkte zonder enige moeite en dan heb ik het nog niet over de klodder saus die daar bij hoort😉 Nu als we zin hebben in een frietje dan kopen we het bij de supermarkt en gaat het in de airfryer waardoor het gemiddeld nog zo’n 200 kcal is. Zo aten we voorheen met de lunch waar we zin in hadden en nu maak ik vaak een groente wrap met kipfilet, komkommer en paprika (zie de foto bovenaan) en ik vind het heerlijk om dingen te bakken en waar ik voorheen een normale cake of taart maakte heb ik bijvoorbeeld afgelopen week een heerlijk recept geprobeerd van chicks love food en iedereen vond het lekker thuis, hier is de link voor het recept: https://chickslovefood.com/recept/gezond-bananenbrood-met-blauwe-bessen/  

Daarnaast probeer ik (met de nadruk op probeer) van maandag t/m vrijdag elke ochtend te gaan sporten thuis en tijdens de afgelopen meivakantie ben ik elke ochtend gaan wandelen met de kinderen en de hond. Soms is mijn dag zo vol dat ik geen tijd heb voor het sporten, voorheen vond ik dat echt een dingetje en baalde ik daarvan maar nu accepteer ik dat het soms niet anders is en gaan we de volgende dag met goede moed weer door.  

Dit laatste heb ik vooral geleerd om mezelf niet zoveel druk op te leggen en te werken aan mijn zelfbeeld want ik vond mezelf nooit goed genoeg ergens voor, laat staan dat ik zou afvallen. Er was altijd een duiveltje op mijn schouder die me tegenhield om te worden wie ik wil zijn, het duiveltje was er na elke ‘lekkere’ maaltijd en zei me dat ik het toch niet zou kunnen. Het duiveltje is niet helemaal verdwenen maar ik weet niet of dit ooit gaat gebeuren maar het is nu een schim van de duivel die het ooit was en ik moet eerlijk zeggen; dit voelt super goed!  

Alles wat ik nu zelf leer over voeding en de juiste mindset in de boeken maar vooral uit mijn eigen ervaring neem ik straks mee om mijn toekomstige cliënten goed te kunnen begeleiden want ik denk als je goed in je vel zit, je lekker eet en meer beweegt voelt afvallen niet als een straf maar word het een nieuwe leefstijl. Normaal gesproken heb ik een hekel aan het woord maar ik vind hem voor nu wel leuk om mee af te sluiten: YOLO!  

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.