Meisjeskamer inspiratie plus de eerste aankoopjes!

by Tamara
meisjeskamer inspiratie

Zoals jullie weten moet er hier de komende maanden genoeg gebeuren in huis. Het volgende punt dat er hier nu op de planning staat is de zolder waar onze ouderslaapkamer komt. Zodra de zolder hier klaar is en wij daar gaan slapen, verhuist Lauren naar onze oude kamer! Dat betekent dat ik weer een heleboel plannen kon maken en inspiratie kon opdoen voor haar nieuwe meisjeskamer. Haar babykamer is best wel klein en heel erg roze, zoals jullie eerder al eens konden zien in een roomtour door de babykamer. Nu is mevrouw helemaal weg van roze, dus ze krijgt gewoon weer een roze kamer, maar wel iets minder dan nu! Alle meisjeskamer inspiratie en de eerste aankoopjes zie je in deze blog.

Meisjeskamer inspiratie plus de eerste aankoopjes!

Ik ben echt dol op pinterest, ik kan echt wel flink wat tijd besteden aan het opzoeken en bekijken van plaatjes en kamers en ideetjes. Zo ook voor Laurens grote meisjeskamer. Zoals ik al vertelde is ze helemaal gek op alles dat roze is, dus dat het roze zou worden, dat stond al vast. Maar wel ietsje minder fel roze dan nu!

Ik kwam op Pinterest deze meisjeskamer inspiratie in een beetje een romantische stijl tegen. Zacht roze, licht grijs en veel pastelkleurtjes. Wat ik zo ontzettend leuk vind hieraan is dat het heel erg meisjesachtig is, maar toch ook niet helemaal over the top barbie paradijs ofzo hahha. Bovendien kunnen de kleuren ook prima als ze wat ouder wordt.
Bron

Bron

De kleur van de muren.

Omdat ik echt bij het begin wilde beginnen en alle muren geverfd moeten worden, besloot ik eerst een kleur voor de muren uit de zoeken. Voor de muren koos ik voor Flexa – Iets Bes en Flexa – Gentle Taupe.

flexa iets bes

Iets Bes is een hele mooie oudroze kleur die toch een beetje fris is en Gentle taupe is een hele mooie lichtgrijze kleur die er echt perfect bij past.

Omdat ik heel benieuwd was hoe de kleuren zouden lijken heb ik met de Flexa visualiser app op mijn telefoon gekeken hoe de kleuren zouden lijken in de kamer.

Een nieuw bed.

Dan het volgende puntje. Lauren slaapt nu nog in een ledikantje, maar als ze haar nieuwe kamer krijgt gaat ze over naar een groot bed. We twijfelen alleen heel erg wat voor bed. Ik heb al een aantal bedden gezien die ik heel erg mooi vind, maar ik kan niet echt kiezen.

bopita belle

Dit bed vind ik echt heel erg leuk! En hij zou ook heel erg goed in het stijltje van haar kamer passen, maar ergens vind ik 300 euro best wel heel erg duur voor een junior bed.

Dan nog een bed dat ik heel erg leuk vind! Het welbekende Ikea minnen bed. Deze heeft een wat leuker prijsje, namelijk 100 euro.

Dan heb je natuurlijk nog de bedhuisjes. Die kun je heel erg makkelijk zelf maken, maar als je net zoals ik twee linker handen hebt dan is het net zo makkelijk om er eentje te kopen. Dit bovenstaande bedje is van Little Dreamers en vond ik in de webshop van De Gele Flamingo. De poster naast het bedje vind ik ook heel erg leuk! Als in de toekomst de kamer wat aan vernieuwing toe is denk ik dat ik een paar leuke posters ga laten drukken bij bijvoorbeeld reclameland, zodat de kamer weer met haar meegroeit.

Mochten jullie nog nog hele leuke suggesties hebben voor bedjes dan hoor ik dat uiteraard heel erg graag!

De eerste aankoopjes voor Laurens meisjeskamer.

In de afgelopen tijd heb ik ook een aantal dingetjes gekocht. Nog niet heel veel, want zolang we nog niet op haar grote kamer bezig zijn moet ik het allemaal op haar babykamer opbergen en dat is gewoon echt niet handig, want die kamer is heel erg klein en staat al heel erg vol. Hier een aantal kleine dingen die ik al heb gekocht.

Een klamboe.

Ik was al een tijdje op zoek naar een mooie klamboe en op internet kwam ik deze van Jollein tegen in de sale. Hij is in het echt helaas ietsje meer roze dan ik dacht, maar ik denk dat omdat we hem voor de grijze muur hangen, het alsnog wel heel erg mooi zal staan.

Polkadot muurstickers.

Ik kwam op instagram en pinterest een aantal foto’s van meisjeskamers tegen met van die polkadot muurstickers in verschillende kleurtjes tegen. Nu kon ik ze zo snel niet vinden in Nederlandse webshops, of je betaalde 16 euro voor een velletje van 10. Maar op Aliexpress kwam ik ze wel tegen. Ik bestelde ze in het goud, roze en grijs. Ik weet ng niet precies welke ik ga gebruiken, maar dat zie ik tegen die tijd wel. Ohja, een velletje met 20 stickers was maar 1 euro en ik had ze binnen een week in huis!

Nijntje Lamp.

Bij de webshop Flinders mocht ik iets leuks uitzoeken en toen ik deze nijntjelamp tegenkwam, besloot ik hem meteen te bestellen. Ik had deze lamp al op mijn wishlist staan toen Floris nog een baby was, maar ik kocht hem steeds niet. Nu moet ik ook zeggen dat ik een zwak heb voor leuke kinderlampen en in deze webshop kun je dan je lol op! Lauren zat naast me toen ik hem ging bestellen en ze werd meteen helemaal enthousiast: ‘Die mij???’ haha. Toen hij bezorgd werd was ze helemaal gelukkig, hij staat nu op haar kamertje en elke avond voor ze naar bed gaat moet hij even aan en geeft ze er een kusje op.

Wat ik heel erg handig vind aan de lamp is dat er een dimmer op zit. Ik kwam namelijk na het bestellen een foto tegen van iemand de hem ook heeft en daarbij vond ik het licht zo ontzettend fel. Maar door de dimmer kun je dit heel makkelijk zelf instellen. Zodra haal kamertje klaar is zet ik hem op een kastje neer en dan zal ik het resultaat natuurlijk aan jullie laten zien!

Ook kwam ik bij Flinders nog een kussentje van het merk Ferm Living tegen dat perfect bij het kamertje gaat passen. Die staat straks superleuk op haar bedje!

Zo, dat was alle meisjeskamer inspiratie voor Laurens kamer! Als jullie nog leuke ideetjes hebben of webshops waar ik echt even moet kijken voor leuke spullen dan hoor ik het heel graag! 

De verf in deze blog heb ik van Flexa gekregen en de lamp en het kussen van Flinders. Overige linkjes en spullen in deze blog zijn niet gesponsord.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

5 comments

Rowan 5 juli 2017 - 19:46

Oh ik heb trouwens voor Eden ook het ikea minnen bed! Wel het oudere model. Die vind ik mooier dan de nieuwe. He het bedje voor €15 gescoord op mp.

Reply
Rowan 5 juli 2017 - 19:45

Super! Ik wilde Eden haar kamer ook in deze stijl maken in ons nieuwe huis maar in het nieuwe huis zit roze pip studio behang. Vind ik ook mooi en eigenlijk zonde om er af te halen haha.

Reply
Michelle 3 juli 2017 - 13:50

Die Nijntje lamp is zo schattig. Ik vind dat Ikea bedje overigens hartstikke leuk. En al helemaal voor dat geld! Hier is project jongenskamers ook in volle gang.

Reply
Sylvia 3 juli 2017 - 10:03

Zo gaaf! Ik ben ook bezig met het uitzoeken van een leuke aankleding voor een meisjeskamer. Zo leuk al die ideeën opdoen. Ik zit ook te denken aan lichtgrijs met roze. Dit kan eventueel nog jaren meegaan. Ben benieuwd naar het eindresultaat?

Reply
Manon 3 juli 2017 - 06:54

Die lamp is zo leuk! Wij hebben hem voor Luca en gebruiken hem eigenlijk altijd. De plafondlamp gaat nog maar zelden aan.
Leuk he pinterest, en dan allerlei ideeen opdoen voor kamers. Hier gaat het hetzelfde en is dus herkenbaar! Ben benieuwd naar het eindresultaat?

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.