Maxim is 5 jaar!

by Tamara

Lang zal hij leven! Lang zal hij leven! Jaaaaa mijn oudste zoon is vandaag 5 jaar! 5 jaar geleden kwam hij en was ik ineens moeder! Nouja ineens… Het duurde maarliefst 40 weken en 4 dagen, waarvan 3 dagen bevallen voordat hij ter wereld kwam!

5  jaar moeder, hoe is dat nou? Nou ik vind het stiekem toch wel even slikken, Is dat gek? Toen ik net moeder was kon het me allemaal niet snel genoeg gaan, ik kon niet wachten op die eerste stapjes, de eerste lachjes en de eerste woordjes, maar nu en vooral de laatste week schoot ik wel een beetje vol elke keer als ik eraan dacht hoe ontzettend snel het allemaal gegaan is. Ik weet nog zo goed hoe die eerste weken als moeder waren.. Hoe ik ontzettend moest wennen aan het zorgen voor zo’n kleintje, hoe ik uuuuuuuurenlang naar hem kon staren als hij sliep. Hoe ik in een deuk lag als hij aan het eten was en ineens moest lachen zodat alle melk ineens uit zijn mond liep.

Paar uurtjes oud!

Paar uurtjes oud!

Hoe hij intens gelukkig werd van een bakje droge crackers en wanneer ik stiekem vla aan het eten was, dat hij altijd met grote oogjes bij me kwam staan en dat hij bij elk hapje zijn oogjes dicht deed omdat hij er zo van genoot

Ik herinner me alle idiote manieren waarop hij in slaap viel, dat ik hem in de hoek gezet had en hij gewoon in slaap viel. Dat hij tijdens zijn middagdutje zijn lattenbodem had gesloopt en met speelgoed in zijn hand in slaap viel. Dat hij werkelijk oooooveral wel kon slapen.

image

Ik herinner me zijn eerste woordjes, dat hij me tot grote frustratie van mij gewoon lekker tot zijn tweede verjaardag met papa aansprak of met ‘rakker’ ( de hond) terwijl ik aan die ondeugende grijns kon zien dat hij dondersgoed wist hoe ondeugend hij was.

Ik herinner me de eerste keer dat ik hem zag lopen. Maanden probeerden we hem stapjes te laten zetten en op een dag stond ik met Richard in de keuken en stond hij op en liep ineens door de kamer. Overigens ging hij meteen zitten toen hij zag dat we keken.

5 jaar lang. Jaren die ook voor hem niet altijd makkelijk waren en er zullen nog wel meer moeilijke dingen aankomen, maar hij slaat zich overal doorheen! Ik ben zo waanzinnig trots op hem. Hij is de allerliefste allerbeste grote broer die er bestaat en tegelijkertijd ontwikkeld hij zich zo ontzettend goed!

Ik ben er trots op dat ik zijn moeder ben! Als 5 jaar!

Misschien vind je dit ook leuk

21 comments

Volgmama 4 januari 2016 - 18:57

Beter te laat dan nooit.. Van harte gefeliciteerd knul!

Reply
Lonneke 3 januari 2016 - 23:31

Haha geniaal dat hij op dat bed in slaap is gevallen, super schattig!
Ik ben nog net op tijd, gefeliciteerd!!

Reply
Dineke 3 januari 2016 - 21:39

Gefeliciteerd met je grote knul!

Reply
Bregje 3 januari 2016 - 14:24

Gefeliciteerd met je knappe zoon!! X

Reply
Linda 3 januari 2016 - 11:48

Van harte gefeliciteerd!

Reply
Malou 3 januari 2016 - 10:47

Gefeliciteerd!

Reply
Daniëlle 3 januari 2016 - 10:43

Gefeliciteerd!! Een bijzondere mijlpaal in het moederschap. 5 mooie jaren achter de rug, op naar de volgende 5 🙂 Heel veel plezier vandaag!!

Reply
Lilian 3 januari 2016 - 10:42

Van harte gefeliciteerd met je kleine man! Ik wens jullie een hele fijne dag samen. En wat heb je er een mooi artikel bij geschreven.

Reply
Carlijn 3 januari 2016 - 10:23

Hieperdepiep hoeraaaaaa! Gefeliciteerd met je grote man! Haha die foto’s, hoe krijgt hij het voor elkaar?!

Reply
Adinda 3 januari 2016 - 10:06

Gefeliciteerd!

Reply
Saskia 3 januari 2016 - 10:05

Van harte gefeliciteerd! Wat een grappige foto’s van zijn slaapje. grappig dat hij zo kan slapen.

Reply
Roos 3 januari 2016 - 09:12

Fijne geboortedag Maxim!

Reply
Monique 3 januari 2016 - 09:09

Leuk geschreven. Van harte gefeliciteerd met Maxim???? Een fijne dag vandaag!

Reply
Charlotte 3 januari 2016 - 09:05

Hieperdepiep hoera! Gefeliciteerd met je lieve grote jommetje! Fijne dag vandaag! X

Reply
Simone 3 januari 2016 - 09:04

Gefeliciteerd!

Reply
Nicole 3 januari 2016 - 09:04

Gefeliciteerd lieverd!

Reply
Eveline 3 januari 2016 - 08:28

Van harte gefeliciteerd!! Mooi geschreven. Elk moment enorm koesteren dus… Dat heb ik me ook voorgehouden voor als over een paar weekjes mijn kleine meisje komt. Voor je het weet zijn ze 5, of 10, of 15! En denk je met weemoed terug aan toen ze klein waren. En nu denk je; oei ik begrijp m’n ouders ook een stuk beter 😉 een fijne verjaardag gewenst!

Reply
Natasja keizer 3 januari 2016 - 08:12

Van harte gefeliciteerd. !!!!!

Reply
Manouk 3 januari 2016 - 08:10

Van harte gefeliciteerd! 5 Jaar alweer! En dat van die stapjes is zo herkenbaar. Wij mogen ons zoontje dus eigenlijk liever niet dan wel helpen (heeft hij denk ik van mij, oeps). Nu zet hij zo af en toe een stapje los als we met hem oefenen of hij loopt een paar stapjes mee om vervolgens eigenwijs verder te kruipen haha.

Reply
Joyce 3 januari 2016 - 07:48

Gefeliciteerd! 5 haar moeder Tamara dat doen wij gewoon even xx

Reply
Channa 3 januari 2016 - 07:13

Hier hiep hoera! Gefeliciteerd en een hele fijne dag vandaag!!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.