Review Maxi cosi Pearl en de Familyfix.

by Tamara
Maxi cosi Pearl en de Familyfix

Wat mijn allergrootste moederblunder van de laatste tijd was? Dat ik dus al 6 jaar moeder ben en nog nooit van een Familyfix gehoord had. Ik mocht van Coolblue de Maxi Cosi Pearl reviewen en ik heb er serieus een paar dagen over gedaan voordat ik me realiseerde dat er misschien iets ontbrak en dat hij daarom niet ‘gewoon’ met de gordels vast kon. Anyhow, ik vertel jullie vandaag alles over de Maxi cosi Pearl en de Familyfix, want heb je die laatste nou echt nodig?

Review Maxi cosi Pearl en de Familyfix.

Ja, ik voelde me toch wel een beetje dom toen ik erachter kwam dat er ook nog andere manieren zijn om je kinderstoel veilig vast te maken dan een gordel. Eerlijk is eerlijk, ik had al wel eens gehoord dat je bij sommige Maxi cosi’s een extra ‘ding’ kon kopen zodat je niet hoeft te klooien met gordels en hem gewoon vast kunt klikken. Maar hoe dat ding dan heet? Geen idee! Vandaar ook dat ik totaal niet door had dat er iets ontbrak bij de mooie Maxi cosi pearl die we mochten testen.

Over de Maxi cosi Pearl.

Nog zoiets waar ik totaal geen idee van had, was dat er zoveel verschil zit in autostoeltjes. Voor de jongens hadden we een doodgewone Maxi cosi Citi en voor Lauren een Maxi cosi Pebble. Zodra ze eruit gegroeid waren werden deze vervangen door de Maxi cosi Priori. Ik had zoiets van:  Een auto stoel is een auto stoel en als ze van een bekend merk zoals Maxi cosi zijn dan is het vast goed. Pas nu we de Maxi cosi Pearl in ons bezit hebben, weet ik dat er wel degelijk verschil tussen zit.

Het grootste verschil tussen de Priori en de Pearl wat me meteen opviel was de neksteun. Bij de Priori heb je namelijk niet een aparte nek en hoofdsteun en bij de Pearl wel. Zelf vind ik dit wel echt een voordeel. Door de nek en hoofdsteun zit het hoofd net even wat meer geborgen in de stoel.

Een volgend verschil dat me opviel was dat de Pearl opstaande gordels heeft. Dit vond ik bij de Pebble ook al een groot voordeel. Het scheelt gewoon heel erg veel dat je niet de riempjes onder je kind weg hoeft te wurmen en dat je ze gewoon kunt pakken. Ook de nek en schouder beschermers zijn een stuk zachter en dus comfortabeler dan bij de Priori. ook een verschil is dat de Pearl een vijfpuntsgordel heeft en geen driepuntsgordel. Ik weet niet hoeveel verschil het maakt, maar ik heb wel het idee dat Lauren hierdoor wat veiliger zit.

Voordelen Maxi cosi Pearl.

  • Het eerste grote voordeel is dus de hoofd en neksteun in zit voor extra comfort en veiligheid.
  • Opstaande vijfpunt gordels met comfortabele schouderbescherming.
  • vijf verstelbare standen ( handig voor slapen onderweg)
  • De hoes is wasbaar.
  • Je kunt hem in hoogte verstellen waardoor hij te gebruiken is tot 18 kilo.
  • Comfortabele en zachte stof.

Nadelen Maxi cosi Pearl.

Het enige hele grote nadeel wat ik kan bedenken is dat je echt een Familyfix nodig hebt bij deze stoel en deze er dus niet bij zit. Er is geen andere mogelijkheid om deze stoel vast te maken dan met een Familyfix. Nu is dat geen probleem als je deze al hebt ( de Maxi cosi Pebble en Cabriofix passen er namelijk ook op) maar wanneer je deze nog los zou moeten kopen dat is het wel een prijzige stoel. Mocht je geen Familyfix hebben dan is de Maxi cosi Tobi misschien een goed alternatief. Deze is qua uiterlijk, prijs en specificaties vrijwel gelijk aan de Pearl, alleen je kunt hem ook zonder Familyfix gebruiken.

De Familyfix.

Zoals ik al vertelde had ik nog nooit van de Familyfix gehoord en ik had ook geen idee of hij handig zou zijn of niet. Maar nu ik hem heb snap ik niet dat ik er niet veel eerder eentje heb gekocht. Het is namelijk I-DE-AAL! Ohhh wat werd ik altijd chagrijnig van dat gehannes met die gordels. Met één en met twee kinderen was het nog wel te doen, maar toen Lauren er nog bij kwam was het al behoorlijk krap op de achterbank en als je dan je hand half afklemt omdat je een gordel vast moet maken.. Pfff! Om nog maat te zwijgen van de 300 keer dat mijn vingers klem zaten bij dat ding op de achterkant waar je de gordel doorheen moet doen.

Wat de Familyfix zo ideaal maakt is dat je hem vast maakt in de auto en dat je hem gewoon in de auto kunt laten staan. Wanneer je baby mee gaat dan klik je de Maxi cosi op de Familyfix en je kunt gaan. Binnen een paar seconden! Je maakt de Familyfix vast met twee haken aan de achterzijde die je aan de Isofix bevestiging in de rugleuning van je stoel vastmaakt. Niet alle auto’s hebben isofix, maar alle auto’s gemaakt na 2006 wel. Richard had geen idee dat we dat hadden, dus toen hij keek was hij al heel verbaasd dat het erin zat!

Vervolgens stel je de ‘stang’ zo vast dat de Familyfix basis helemaal vastgeklemd zit op de stoel. Eigenlijk zit je hiermee altijd goed, wanneer je de Familyfix of het stoeltje niet goed bevestigd hebt, krijg je een licht en een geluidsignaal. Branden alle lampjes groen? Dan zitten je stoeltje en je Familyfix goed en kun je veilig de weg op.

Naast dat het heel handig is, is het ook heel erg veilig. Ik heb zelden een stoeltje gezien dat zo goed vast zit als deze. De Priori staat gewoon met gordels vast, maar die zit toch een stuk minder ‘vast’ van de Pearl en dat komt door de Familyfix.

 

Ik ben dus heeeel erg tevreden over de Maxi cosi Pearl en de Familyfix. Ik wilde dat ik beide eerder ontdekt had, want het is zo ontzettend makkelijk en nog veilig ook!

Wil jij ook graag de Maxi cosi Pearl en de Familyfix aanschaffen? Je vindt ze bij Coolblue.

 

Advertisement

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Channa 24 januari 2017 - 06:52

Wij hadden de isofix voor de maxi cosie, vond het echt ideaal!

Reply
Tips voor Papa's 23 januari 2017 - 15:36

Wij zijn hier vanaf de geboorte van J ook helemaal fan van de Maxi Cosi autostoelen. Vooral de basisplaat voor in de auto is ideaal. Wij kozen voor de 2way fix aangezien je kindje dan ook nog achterstevoren vervoerd kan worden, tot ca. 15 maanden (al was dat bij J korter door z’n lengte). Dat achterstevoren is niet alleen veiliger, maar ook nog verplicht vanaf 2018.
Voor baby 2 hebben wij dadelijk de Axissfix Plus en die kan ook nog draaien, helemaal ideaal dus!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.