Voorstelpagina van Manon

by Tamara
Voorstelpagina van Manon

Hoi! Wat leuk dat je deze blogpost leest. Mijn naam is Manon, ik ben 29 jaar en mama van twee kindjes. Luca, de meest rustige en zachtaardige van de twee is 4 jaar en Nova, onze dondersteen en pittige tante is echte peuterpuber van 2 jaar. Samen met mijn man, twee kinderen en drie poezen woon ik in een heerlijk dorp in Zuid-Holland.

Ik werk drie dagen per week als juffrouw op een basisschool. Als ik niet aan het werk ben, ben ik graag thuis. Ik houd ervan om lekker thuis te rommelen, wat dingetjes op orde te brengen en lekker met de kinderen te kroelen. Als het mooi weer is, bij voorkeur zonder-jas-weer, ben ik graag buiten en vind ik het ook leuk om erop uit te gaan. Lekker naar het bos, een stukje fietsen of gewoon in de buurt een stukje wandelen. Behalve dat ik een huishouden heb te runnen, juffrouw, mama en vrouw van ben, ben ik ook gewoon nog Manon en vind ik het ook leuk om af en toe gezellig met een vriendin af te spreken, een hapje te gaan eten, lekker op Internet rond te kijken en te schrijven.

Wellicht ben je mij in een verleden ook wel eens in de blogwereld tegengekomen. Een aantal jaar geleden heb ik een jaar of drie een blog gehad, maar vanwege tijdgebrek ben ik hier destijds mee gestopt. Toen ik zag dat Tamara opzoek was naar gastbloggers, begon het toch een beetje te kriebelen. Schrijven doe ik nogsteeds graag en het is voor mij een manier om even te ontspannen en te verwerken.

Je gaat van mij blogposts lezen die gericht zijn op lifestyle – opruimen/schoonmaken. Niet omdat mijn huis een 10 verdient qua hygiëne en als een soort museum geordend is, maar omdat ik –net als meerdere mama’s- de struggles ken van de boel thuis op orde houden. Voordat ik kinderen had en nog fulltime werkte, was ons huis altijd keurig netjes. Totdat ik parttime ging werken, er eerst één kindje kwam en toen nog een tweede spruit ons gezin verrijkte. Dat huis een beetje bijhouden werd toch wel een dingetje. En laat ik het dan maar niet hebben over de stapels spullen waar ons huis zich mee vulde. Ik heb verschillende dingen geprobeerd om het huishouden op orde te krijgen, heb verschillende keren gefaald, maar ik denk dat ik inmiddels wel kan stellen dat ik het op orde heb. Zolang je genoeg neemt met een 7 of een 8 en niet gaat voor -pure perfectie- een 10. Ik heb geleerd los te laten en af en toe de boel, de boel te laten, omdat er ook nog andere (veel belangrijkere) dingen in het leven zijn dan poetsen, opruimen en 85 keer per dag stofzuigen.

Ik ga je één keer per maand meenemen in mijn proces en de tips die mij geholpen hebben met je delen. Mocht je iets willen weten, een verzoekje hebben voor een (volgende) blogpost of nog ergens een vraag over hebben, laat dan een reactie onder een artikel achter of zoek mij via Instagram even op en stuur een DM.