Waarom onze mannen als vader nog veel leuker zijn!

by Tamara

Het krijgen van een kindje is een hele bijzondere gebeurtenis in elke relatie. Een kindje van jullie samen, iets dat jullie met zijn tweetjes tussen de lakens gefabriceerd hebben! Ik weet nog het moment dat ik mijn vriend voor het eerst met onze baby in zijn armen zag na de bevalling. Jongens mijn hart! Haha! Dan heb je zo’n stoere kerel met zo’n klein hummeltje in zijn armen en dan smelt je toch gewoon helemaal? Vandaag een blogje over het feit dat onze mannen als vader nog veel leuker zijn!

Waarom onze mannen als vader nog veel leuker zijn!

Grote mannen en kleine baby’s.

Hebben jullie ook zo’n ontzettend stoere man? Zo’n man die altijd overloopt van alle praatjes en niet makkelijk ver zijn gevoelens praat, maar als hij dan met jullie kind(eren) aan het spelen is, dat je dan echt helemaal smelt? Nou ik wel hoor! Ik heb drie kinderen die allemaal helemaal stapelgek zijn op papa en als ze dan bijvoorbeeld helemaal blij naar de deur rennen als ze de auto horen en hem in zijn armen vliegen dan vind ik dat wel zo ontzettend lief!

Voordat we kinderen hadden probeerde ik hem wel eens voor te stellen als vader. Hij was altijd al stapelgek op kinderen en het kon niet anders dat hij een supervader zou worden. Tijdens de zwangerschap van de oudste merkte ik wel dat hij het allemaal wat wennen vond. Hij vond de echo’s prachtig om te zien en zat af en toe bewonderen naar mijn bewegende buik te kijken, maar voor mannen is het toch anders dan voor vrouwen, aangezien het niet iets is wat in hun lichaam gebeurd.

DSC_0251

Tijdens de bevalling was hij echt mijn rots in de branding, bij de oudste heb ik een hele zware bevalling gehad van 3 dagen en hij heeft mij 3 dagen lang echt ontzettend gesteund! ( Zo erg dat hij de blauwe plekken van mijn geknijp in zijn handen had staan). Het moment dat je ouders wordt is onbetaalbaar, dat moment dat er zo’n glibberig klein mensje op je buik gelegd wordt dat ontstaan is uit jullie liefde is echt met geen woorden te beschrijven. Ook die stoere vent van mij moest wel even een traantje wegpinken en hoewel ik me toch wel groot hield, begonnen de tranen toch wel te stromen toen ik die man van mij met onze zoon in zijn armen zag.

Vrouwen vinden hun man als vader nog veel aantrekkelijker!

Mannen als vader zijn nog veel leuker

Ik ben niet de enige vrouw die er zo over denkt. Uit het onderzoek van hippe geboortekaartjes en Babyblog blijkt dat 60% van de moeders haar man nog veel aantrekkelijker vind nadat hij vader is geworden! Daartegenover staat dan weer 6% die haar man totaal niet aantrekkelijker vind geworden door het vaderschap.

Hetgene wat moeders vooral verbaasd is dat hun man ineens zo verzorgend blijkt te zijn. Ik had bijvoorbeeld van te voren echt niet verwacht dat hij het zo leuk zou vinden om mee te helpen, maar hij is altijd degene die met ze onder de douche gaat en altijd helpt met ze aan te kleden! Iets wat ik wel verwacht had en waarvan ik het heel grappig vind dat hij dat ook doet is het verwennen. Echt hoevaak hij wel niet stiekem met cadeautjes thuis komt of iets leuks met ze gaat doen! Echt heel erg leuk!

Uit het onderzoek komt ook dat veel mannen na de bevalling wat gevoeliger zijn geworden (44%) en dat ze meer meehelpen in het huishouden!(28%)  Wat ook wel een grappig feitje is, is dat sommige mannen veel liever thuis blijven als ze vader zijn geworden, namelijk (16%).

man aantrekkelijker als vader

Ben je benieuwd in welke provincie mannen nou het vaakst uit bed gaan snachts voor de kinderen en welke vaderdagcadeautjes mannen nou echt leuk vinden en wil je de hele infografic lezen met alle onderzoeksresultaten? Je vind het onderzoek van Babyblog en Hippegeboortekaartjes hier!

Wat vind jij? Is jouw man nou veel aantrekkelijker geworden door het vaderschap en smelt jij ook helemaal als je hem met jullie kind(eren) ziet? Ik lees het graag bij de comments!

 

Dit artikel is geschreven is samenwerking met hippegeboortekaartjes.

Misschien vind je dit ook leuk

13 comments

Jessica 15 juni 2016 - 22:05

Ik ben heel benieuwd hoe die van mij gaat zijn als hij papa mag worden. Hij vind baby’s nu echt niks, veels te kwetsbaar en daar kan je toch niks mee schat zegt die dan… haha, maar hij is ook al zo leuk met de kids van vrienden die iets ouder zijn….. dat wordt wat met kindjes van ons zelf.

Reply
Jodi - liefthuis 15 juni 2016 - 18:33

Ooow jaaaaa smelt smelt mijn lief met mijn kind is nog 100 keer aantrekkelijker dan hij al was

Reply
MetMirjam 15 juni 2016 - 14:30

Ja, echt wel! Ik vind het ook heerlijk om te zien als ze samen hand in hand lopen. Dan ga ik altijd net een stapje langzamer lopen zodat ik er even goed van kan genieten – zo schattig!!

Reply
Hanna @ eenbezigbijtje.nl 15 juni 2016 - 10:43

Het lijkt me zo bijzonder om dat te zien. Ik vind het nu al leuk als m’n vriend zich bezighoud met de baby van vrienden.

Reply
Mathiske's mama blog 15 juni 2016 - 10:27

Mijn man is zo’n lieve papa, hij is zichzelf maar toch een heel ander mens. Het mooiste wat er is

Reply
Nienke 15 juni 2016 - 09:41

Jaa mijn man is echt de beste papa ooit! Hem zien met ons kleine meisje is echt het mooiste dat er bestaat 🙂

Reply
Ineke 15 juni 2016 - 08:54

Sinds hij van werk veranderd is en niet meer zo vroeg moet opstaan, doet hij nu altijd de “ochtendshift”. Ook als Tristan een slechte nacht heeft dan neemt hij hem vaak even naar beneden zodat ik toch wat kan rusten.

Reply
Michelle 15 juni 2016 - 07:29

Oh ja ik vind dat echt het allermooiste wat er is, mijn twee mannen samen. Koen is zo’n lieve papa voor Morris. Vind het heel bijzonder dat hij nu naast mijn man ook de vader van mijn kind is. Dat is zo’n verdieping!

Reply
Channa 15 juni 2016 - 07:27

Ja zorgt absoluut voor heel veel smeltmomenten!

Reply
Leonie van Mil 15 juni 2016 - 07:19

Ja! Ze zijn zo schattig samen

Reply
Nicole 15 juni 2016 - 07:17

Jaaa helemaal mee eens!

Reply
Merel 15 juni 2016 - 06:39

Zeker weten. De geboorte van onze meisjes maakt dat ik veel diepgaander van hem houdt dan ooit tevoren. Hij is heel betrokken, doet wat ik doe en de kinderen zijn op hun beurt echt dol op hem. Echt heel mooi. Dus ik hoor zeker bij die zestig procent!

Reply
simpel, met een snufje liefde 15 juni 2016 - 06:22

Jaa! Ik vind mijn man veel aantrekkelijker nu hij vader is.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.