‘Stil even liefje! Mama is zo klaar met CandyCrush’ – telefoon verslaafde moeder.

by Tamara
telefoon verslaafde moeder

Nee, ik ben niet de moeder die dat zei, maar ik stond laatst wel even met mijn oren te klapperen toen ik een vrouw dit tegen haar kind hoorde te zeggen toen deze aangaf naar de wc te moeten. En dat vond ik, als mega telefoon verslaafde moeder met een iphone aan mijn rechterhand vergroeid, eigenlijk best wel heel erg. want om eerlijk te zijn doe  ik zulke dingen ook wel eens..

Ik ben een telefoon verslaafde moeder.

Eerst nog heel even dit!

Nee, ik ben niet aan het CandyCrushen, ik ben ooit zover gekomen dat er op dat moment geen levels meer waren en toen ben ik ermee gestopt. Sterker nog, ik heb bewust helemaal geen spelletjes op mijn telefoon staan. Niet omdat ik ze niet leuk vind, maar wel omdat ik dan nog meer geneigd zou zijn om éven die telefoon te pakken om éven een spelletje te doen.

Waar ik me wel schuldig aan maak is het net even iets te vaak op social media zitten of net even iets te vaak te whatsappen of mijn mail te checken. Ja ik geef het toe, ik ben een telefoon verslaafde moeder. Het is ook zo ontzettend handig zo’n iphone en het is ook zo aanlokkelijk om af en toe in een rustmomentje even heerlijk door je telefoon te scrollen. Maar eigenlijk is dit helemaal niet eerlijk naar mijn kinderen toe.

Ik heb namelijk ook wel eens aan ze gevraagd of ze heel even geduld konden hebben omdat ik heel even een mailtje moest afmaken op mijn telefoon of even een appje naar iemand moest sturen. Natuurlijk ga ik niet eerst uitgebreid selfies maken en op instagram posten als ze me echt nodig hebben, maar het komt wel eens voor dat ik ze niet meteen help. En eigenlijk vind ik dat best wel heel erg.

Laat je telefoon toch eens met rust!!

Roept Richard regelmatig als we s’avonds op de bank liggen. Nu heeft hij eigenlijk geen recht van spreken omdat hij heeeel vaak op de playstation zit te gamen in de avond, maar over het algemeen heeft hij best gelijk, ik zou best wel wat vaker mijn telefoon met rust kunnen laten.

Dus dat heb ik gedaan. Juist omdat ik zo schrok van die mevrouw die haar spelletje verkoos boven haar kind, heb ik met mezelf afgesproken dat ik mijn mobiele telefoon gebruik vaker ga minderen. Tot nu toe gaat het me best redelijk af. Ik laat mijn telefoon in de avond meestal boven. Laat hem vaak thuis als ik iets met de kinderen ga doen en soms ligt hij zolang in de keuken aan de lader, dat ik vergeten ben dat hij er ligt en mis ik hem eigenlijk niet eens.

Helemaal iphone loos door het leven?

Ik heb er wel eens over na gedacht of ik dat zou kunnen, helemaal zonder mijn telefoon. Nou ik denk dat ik het wel zou kunnen, maar het zou lastig worden, al is het maar omdat ik mijn telefoon gewoon heel veel gebruik voor mijn blog. Denk hierbij aan berichtjes op social media plaatsen, blog op instagram posten, mail beantwoorden enz. Bovendien vind ik het heel handig om hem altijd bij de hand te hebben om bijvoorbeeld foto’s te maken of wanneer er iets mis gaat en ik het alarmnummer moet bellen.

Dus helemaal telefoonloos zal niet gaan, maar ik ben al een heel stuk geminderd en ik voel me daar heel goed bij.

Ben jij ook een telefoon verslaafde moeder en zeg jij wel eens tegen je kinderen dat ze heel even  moeten wachten omdat jij met je telefoon bezig bent? Ik ben erg benieuwd!

Misschien vind je dit ook leuk

15 comments

Simone 9 juni 2016 - 21:38

Ik zou niet meer zonder kunnen en ik gebruik hem ook veel te veel. Ieder moment dat ik even stil zit en niks zinnigs doe, grijp ik naar mijn telefoon. Ook tijdens het flesje geven of zo. Ik zou het ook moeten minderen!

Reply
Lilian 9 juni 2016 - 21:24

Haha, ik zeg dit echt heel vaak tegen mijn dochter, terwijl ik nog nooit candycrush heb gespeeld 😉 Ik zit niet zo heel veel achter de telefoon, maar ik vind soms ook dat er een beetje overdreven over wordt gedaan. Mijn ouders waren vroeger altijd aan het lezen en dan kreeg ik ook geen aandacht voordat hun bladzij om was. En met een telefoon ben je tenminste nog aan het communiceren (ik dan meestal).

Reply
Stefanie 9 juni 2016 - 19:47

Ik gebruik mijn telefoon ook iets te veel en dan vooral de social media, ik probeer hem de laatste tijd wel bewust even weg te leggen, want dat is wel zo gezellig voor iedereen 😉

Reply
Mathiske's mama blog 9 juni 2016 - 15:06

Wij mogen ook echt wel minderen, maar we laten hem tegenwoordig liggen als we aan tafel zitten. Verder staat die van mij vanaf 8u savonds op niet storen in de hoop dat ik het dan beter los kan laten.

Reply
MetMirjam 9 juni 2016 - 12:21

Voor een potje Candy Crush ook echt… Nee, dat is mij nog niet overkomen en dat zal ook niet gebeuren 😉
Het komt heus wel eens voor dat ik even iets moet afmaken en ze dus heel even moet wachten, maar niet voor zoiets onbenulligs. Als er echt iets is, hoeft ze natuurlijk helemaal niet te wachten – dat spreekt natuurlijk voor zich 🙂

Reply
Michelle 9 juni 2016 - 10:23

Ook ik ben ontzettend geminderd. Met name mijn laptop gebruik ik veel minder nu Morris er is, maar die telefoon; ik kan niet zonder! Het is denk ik wel heel belangrijk om je bewust te blijven van je eigen gedrag wat al die devices betreft.

Reply
Saskia 9 juni 2016 - 09:38

Ik mag ook wel iets minderen en probeer mij daar ook bewust van te zijn. Bij mij is social media ook de grote boosdoener.

Reply
Leonie van Mil 9 juni 2016 - 09:14

Ik zit ook wel vaak op mijn telefoon, maar ik verkies nooit mijn telefoon boven mijn kind. Ik vind dat echt absurd. Maar als je nog even een mailtje typt of whatsappt en je kinderen moeten daarom even wachten, is niet altijd erg. Ligt aan de situatie. Als het een leermoment is dat jij met iets belangrijks bezig bent en je kinderen dan even moeten wachten, lijkt mij heel onschuldig. Maar als je kind aangeeft naar de wc te moeten en jij bent te druk met een spelletje, vind ik dat wat anders. Moet je daarna ook niet boos worden op je kind als hij/zij in zijn broek heeft geplast.

Reply
Manouk 9 juni 2016 - 09:09

Ik zit soms ook wat te vaak op mijn telefoon, maar ik probeer het nu te beperken totdat mijn zoontje slaapt of als hij bijvoorbeeld even tv kijkt.

Reply
Nienke 9 juni 2016 - 09:02

Ja ik ben ook een beetje telefoon verslaafd. Maar ik probeer het echt alleen te doen op ‘ongezellige momenten’ dus als dochter even slaapt of als manlief ook iets voor zichzelf doet. Voor een goed gesprek leg ik m’n telefoon altijd weg. Maar soms zou het nog steeds wel iets minder mogen…

Reply
Mer 9 juni 2016 - 08:59

Je telefoon altijd en overal in je hand hebben vind ik echt niet nodig. Maar ik vind dat kinderen soms ook best even kunnen wachten als je even een mailtje afmaakt oid, tenslotte moeten zij ook leren dat niet alles altijd om hen draait . Tenzij je kind moet plassen of valt natuurlijk. Als je aan het stofzuigen bent moet je kind toch ook even wachten voor je hem kan helpen met zijn speelgoed of wat dan ook? Er is niks mis mee als je even tijd neemt of je mail te checken, en je kind zichzelf even een paar minuutjes moet vermaken.

Reply
Bianca 9 juni 2016 - 08:48

Ai jup ik ben een telefoon-verslaafde ik geef het toe! Mijn vriend zegt wel eens dat ik een relatie heb met mijn Iphone (heel erg i know). Ik probeer het wel te minderen, maar dan gaan er een paar leuke meiden uit een app groepje weer kletsen en dan ga ik toch weer kijken haha x

Reply
Merel 9 juni 2016 - 06:47

Dit soort berichten houden me bewust van mijn eigen gedrag, moet er echt op blijven letten want heb idd ook weleens zoiets gezegd.

Reply
Channa 9 juni 2016 - 06:22

Ik leg hier bewust wat vaker mijn telefoon weg om te voorkomen dat ik zo’n moeder zou worden. Helaas zie je dit vrij vaak gebeuren.

Reply
simpel, met een snufje liefde 9 juni 2016 - 06:10

Gelukkig niet! Maar ik gebruikte hem wel te veel. Ik ben ook veel geminderd, ook met het achter de laptop zitten. Even helemaal offline zijn is heerlijk.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.