Makkelijk Engelse woordjes leren doe je zo!

by Tamara

Ik weet nog dat ik op school voor het eerst Engels kreeg. Het is altijd leuk om een vreemde taal te leren en bij Engels was ik er zo blij mee omdat ik dan eindelijk al die Disneyfilms in het Engels kon kijken. Zo waren ze namelijk veel beter volgens mijn ouders! Ze begonnen daar in groep 7 mee en meteen ging het me heel erg goed af. In groep acht haalde ik hele goede cijfers voor dat vak en zo had ik op de middelbare school een sprongetje voor. Nu kwam dat ook deels omdat we aan mijn vaders kant van de familie veel Engels praten, omdat familieleden niet allemaal uit Nederland komen, maar goed. Engels is gewoon een hele belangrijke taal om te leren en daarom was ik er wel blij mee. Toen mijn kinderen interesse begonnen te tonen in het leren van een andere taal, ben ik daar dan ook meteen op ingesprongen! Want hoe vroeger je hiermee begint hoe beter!

Waarom is het belangrijk om zo vroeg mogelijk te beginnen met het aanleren van een tweede taal?

Jonge kinderen leren sneller. Dat is niet persé omdat jonge mensen makkelijker leren, maar wel omdat de belevingswereld van jonge kinderen van kleine kinderen kleiner is dan die van volwassenen. Kinderen kennen veel minder woorden dan volwassenen en hoeven dus ook veel minder woorden om te zetten in een andere taal. Tegen kinderen praat je voornamelijk over dingen die je op dat moment kunt doen of kunt zien. Bijvoorbeeld: ‘Kijk daar! Een auto!’ Je kijkt naar een auto en wijst ernaar. Een kind snapt dus heel snel wat je bedoelt. Volwassenen lezen en leren toch meer uit boeken, waardoor het allemaal wat abstracter is.

Wat zijn goede manieren voor jongere kinderen om Engels te leren?

Nu hoeft het helemaal niet erg te zijn om uit een boek te leren, want er zijn manieren om het leren zo leuk te maken, dat het ook echt blijft hangen. Denk maar eens na, als jij een hele pagina met alleen maar tekst moet leren, dan gaat het niet zo makkelijk. Als de pagina wat plaatjes heeft met daarop wat uitleg of iets dat het beeldend maakt, dan gaat het al beter. Maar als de pagina ook nog eens opdrachtjes heeft, dan is het leren helemaal makkelijk! Ik weet nog dat mijn lerares Engels altijd zei dat je om iets te leren, iets moet doen. Je moet opdrachten maken, de woordjes oplezen of er iets over vertellen! En dat is precies wat ze met de WRTS methode doen!

Engels leren met de WRTS methode, ontwikkeld in samenwerking met Squla.

WRTS heeft niet alleen deze leuke vakantieboeken, op hun website kun je voor je kind een gratis account aanmaken, zodat ze naast alle leuke zomeruitjes alles wat ze dat jaar geleerd hebben, nog wat extra kunnen oefenen en beter onthouden. Met het gratis account krijg je toegang tot een pakket met allerlei overhoormethodes en zelfs zes talen.

Woordjes leren met methode Take it Easy

Bij het leren van Engelse woordjes wil je er zeker van zijn dat er geen typefouten in zitten én dat de woordenlijsten volledig zijn. Door samen te werken met uitgeverijen van lesmethodes biedt WRTS volledige, foutloze lijsten aan van jouw schoolboeken. We hebben bijvoorbeeld woordenlijsten van methodes Take it EasyGroove.me en SteppingUp. Zo kun je direct aan de slag!

Maar als je hier niet genoeg aan hebt, of je wilt je kind meer vakken aanbieden. kun je de pakketten makkelijk uitbreiden naar naar WRTS Plus voor €2,99 per maand of Premium voor maar €4,99 per maand. Bij plus krijg je niet alleen meer overhoor methodes, maar ook meer vakken. Bijvoorbeeld Talen, geschiedenis, aardrijkskunde en economie.  Kun je wat hulp gebruiken bij het leren van je examens? Kies dan voor het Premium pakket. De pakketten mag je allemaal voor een periode van 7 dagen gratis testen.

The Next Step.

In samenwerking met Squla, ontwikkelde WRTS een superleuk vakantieboek voor brugklassers, dat bedoeld is om het Engels wat bij te spijkeren en eventueel te onderhouden! Zoals je in de afbeelding hieronder ziet, zijn het allemaal hele leuke opdrachtjes, die heel makkelijk te maken zijn. Leuk voor onderweg in de auto, op vakantie of gewoon thuis!

Door te oefenen met dit boek, gaat je kind goed voorbereid naar de brugklas. Het boek is ontwikkeld om het leren leuk te maken en te zorgen dat het niet als écht leren voelt. Het is gewoon een leuk vakantieboek dat toevallig ook nog eens leerzaam is! Heel goed gedaan!

 

Dit boek is bedoeld om je Engels bij te spijkeren voordat je naar de brugklas gaat. Het is een werkboek van 100 pagina’s gevuld met opdrachten en leuke puzzels waarmee je je Engels kunt verbeteren. Verder lees je interessante weetjes, waardoor je niet alleen maar aan het blokken bent. Niet alleen leerzaam dus, maar ook leuk! Zo ga je straks goed voorbereid naar de middelbare school.

Een inkijkexemplaar van dit boek vind je hier!

Het boek is ontwikkeld voor kinderen uit groep 8, die bijna naar de brugklas gaan, maar dat wil niet zeggen dat het alleen daarvoor geschikt is. Omdat het zoveel verschilt hoeveel Engels kinderen aangeboden krijgen op school, kan dit boek ook al geschikt zijn voor kinderen uit groep zeven. Of, als brugklassers Engels toch een beetje lastig vinden, kan dit ook heel erg leuk voor hun zijn!

The Next Step is samen met de makers van online leerplatform Squla, Engels methode Stepping Stones en uitgeverij Noordhoff ontwikkeld. Op wrts.nl/nextstep kunnen de geleerde woorden uit The Next Step online nog verder worden geoefend.

Nieuwsgierig geworden? Je besteld het boek hier voor 19.95!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.