Make-up op doen voor je gaat bevallen.. Was ik de enige?

by Tamara
bevalling wil opwekken

Ik was vanmorgen de foto’s van de bevallingen aan het kijken (tja je moet toch wat als je wacht tot de baby komt he?)  en ik vond de foto’s van de bevalling van Floris. Ik liep toen behoorlijk overtijd en aangezien ik lichamelijk heeelemaal op was, werd er besloten om me in te leiden. Ik was nog even de laatste spullen aan het inpakken, toen Richard verbaasd opmerkte dat ik die make-up tas echt niet nodig ging hebben. Toch zat ik me de volgende dag op de ochtend voor de bevalling gewoon op te maken op bed. Ben ik de enige die dat deed?

Make-up op doen voor je gaat bevallen.. Was ik de enige?

Ik was altijd heel erg jaloers op al die mooie foto’s die mensen hadden van zichzelf met de baby na de bevalling. Bij Maxim was ik op het einde verschrikkelijk opgezet, had ik een bevalling van ruim 3 dagen en nouja, op de foto’s zag ik er verschrikkelijk uit. Alsof ik onder een vrachtwagen terecht was gekomen zeg maar. Dat wilde ik bij mijn tweede zwangerschap voorkomen. Ik hoefde er echt niet piekfijn bij te liggen en ik snap ook echt wel dat bevallen je niet knapper maakt, maar iets beter dan de vorige keer moest lukken toch?

Dus ja, ik sleepte een toilettasje met daarin wat creme, mascara en wenkbrauwpotlood mee naar het ziekenhuis en ik zat me de volgende ochtend rustig op mijn ziekenhuisbed op te maken terwijl ik wachtte tot ik opgehaald werd. De verpleegkundige vond het volgens mij wel een beetje bijzonder dat ik make-up op had gedaan, maar ze zei er niks over.

En, had ik dan eindelijk mijn mooie foto?

De foto’s na de bevalling van Floris waren inderdaad een stuk mooier na die van Maxim. Maar dat kwam niet omdat ik make-up op had. De bevalling duurde maar 5 uurtjes en ik was een stuk minder uitgeput dan na mijn eerste bevalling. Op de foto’s zie je dus een gelukkige vrouw die helemaal straalt van alle emoties! Ik snap dat jullie nu waarschijnlijk heel erg benieuwd zijn naar de foto’s van na de bevalling, maarehh.. Ze zijn best een beetje bloederig en daardoor vind ik ze niet zo heel erg geschikt om openbaar te delen. Daarom deze foto met mijn prachtige eerste zoon, die net zijn broertje had ontmoet. Helemaal onder de indruk en ik was zo blij om hem weer te zien!

Heb jij je bewust opgemaakt voor de bevalling? Of vond je dat een beetje onzin?

Misschien vind je dit ook leuk

4 comments

Marlooz 28 september 2017 - 09:20

Of het bewust was weet ik niet, want na 38 uur weeën opvangen zat ik onder de morfine, maar ik heb me wel opgemaakt. Mijn vriend en de verpleegkundigen moesten er hartelijk om lachen. Het heeft uiteindelijk niks geholpen. Hahaha.

Reply
Jildou 27 september 2017 - 21:45

Ja, ik ook! Werd ingeleid dus ook ik was keurig geschoren, nageltjes gelakt en een likje make up. Voelde gewoon prettig!

Reply
Bodil 27 september 2017 - 10:03

Jup, op de foto’s zie je duidelijk de mascara onder mijn ogen terug, haha.
Van de zusters kreeg ik wel veel complimenten over mijn french pedicure! 😀

Reply
Kimberly 27 september 2017 - 08:05

Yep, keurig geschoren en nagels gelakt etc ? Viel wel op want dat zagen ze niet vaak zeiden ze ? maar ja werd ingeleid en dacht dat ik er wel een beetje keurig uit wilde zien.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.