Mag ik even zeiken?

by Tamara
Zeiken

Ik ben dol op klagen. Echt waar! Als er iets is waar ik ontzettend goed in ben dan is het wel een potje zeiken en dat is precies wat ik ga doen vandaag! Ik ben al heel vaak getagd om de mag ik ff zeiken tag in te vullen, maar ik vul eigenlijk nooit tags in omdat ik ze altijd zo saai vind. Maar goed, ik heb vandaag een pestbui en heb echt even behoefte aan een flink potje zeiken! Dus komt ie!

Mag ik ff zeiken?

Waar kan jij je gigantisch aan ergeren?

Waar niet aan? 😛 haha! Nee, oké flauw. Er zijn genoeg dingen waar ik me nét even wat meer aan erger. 1 van die dingen is toch wel mensen die liegen. Ik hou echt ontzettend van eerlijkheid en hoewel ik een leugentje om bestwil af en toe best snap, kan ik echt niet tegen mensen die echt leugens ophangen. Onlangs overkwam me dat nog, dat ik iemand een paar keer betrapte op een leugen en ik voelde me gewoon echt gekwetst daardoor. Stom is dat he? Ik vraag me dan echt af waarom je niet eerlijk kunt zijn.

Ohja, nog zoiets wat ik vreselijk irritant vind zijn mensen die geen gedag zeggen. Ik ben zo’n iemand die altijd iedereen groet en ik vind het dan toch wel zo stom als mensen niks terug zeggen. Ik roep dan ook altijd heel kinderachtig : ‘Oké dan niet!!’ Wel grappig is dat Maxim dat nou dus over neemt. Die zegt altijd netjes gedag tegen mensen en als ze dan niks terug zeggen, zegt hij: ‘Dat is geen nette mevrouw he mama! Die is niet goed opgevoed!’ Kind naar mijn hart!

 Wat vind jij nou echt gigantisch irritant in het verkeer?

Mensen die geen richting aangeven. Echt, ik heb geen rijbewijs, dus ik ben aangewezen op de bakfiets. Dan is het toch wel zo godsgloeiende irritant als je net even de gang erin hebt, je bij een rotonde komt en dat daar allemaal auto’s aankomen die gewoon geen richting aangeven.

 Welk eten vind je echt goor en krijg je niet door je keel?

Gekookte aardappels! Die eet ik gewoon echt helemaal nooit. Ik eet heel af en toe wel eens stamppot ofzo, maar verder eet ik ze dus nooit. Verder alles waar koffiesmaak aan zit. Ik ga al over mijn nek van koffiegeur (doet me altijd aan de adem van leraren denken ) en ik lust echt gewoon helemaal niks waar een koffiesmaak aan zit. Zelfs geen koekjes, snoepjes of taart.

Waar wil je op dit moment over zeuren?

Het valt me de laatste tijd steeds vaker op dat mensen maar van alles verzinnen waar hun kind last van heeft. Net of ze heel graag willen dat hun kind een stempel heeft ofzo. Echt zo van: ‘Ohja, mijn kind kan niet tegen drukte, hij heeft vast autisme!’ of ‘Ja ze is wel heel druk! Ze heeft vast ADHD.’ Als moeder van een zoon die wel een soort van stempel heeft ( anders zou hij niet naar het sbo gaan he?;) ) vind ik dat zoooo irritant! Want wij behandelen Maxim juist bewust niet anders dan andere kinderen. Natuurlijk gaan we met bepaalde situaties wel even wat anders om, maar voor de rest is hij gewoon een normaal kind.

Welke artiest kun jij echt niet uitstaan?

Die Jandino Dinges. Ohhh wat een afschuwelijke kerel is dat. Ik vind gewoon alles aan hem verschrikkelijk. Zodra hij ook maar in een flits voorbij komt op tv, al is het maar in een reclame, dan zet ik hem eraf. Nee ik kan de man echt niet uitstaan.

Wat vind je de rottigste klusjes in huis?

Nou alles! Haha! Het is zulk ondankbaar werk, zeker als je 3 kinderen hebt. Dan ben je gewoon echt hele dagen aan het opruimen. Als ik de kamer opruim dan is hun kamer alweer een rommel.

Waar stoor jij je zodanig aan op een blog, dat je hem direct weer weg klikt?

Ik lees eigenlijk amper andere blog, maar om eerlijk te zijn klik ik blogs vaak weg als het een vlog is. Ik weet niet, ik vind dat gewoon niet zo heel veel aan om te kijken. Doe mij maar gewoon een artikel dat ik kan lezen!

Ook kan ik heel slecht tegen van die zoetsappige ‘Kijk eens hoe leuk ik het moederschap vind en hoe perfect mijn leven is’ blogs.

Welk tv programma vind je echt verschrikkelijk?

Talentenjachten en van die opa programma’s zoals PAUW enzo. ( Laat mijn vriend die laatste nou geweldig vinden). Qua talentenjachten is het meer uitgekeken zijn trouwens. Ik volgde ooit eens idols ( ik was helemaal fan van dewi en heb me suf gestemd tijdens die stemrondes) maar verder eigenlijk nooit. Ohja en ik vind echt alles waar Linda de Mol in zit vreselijk.

Aan welk make-up product heb je een hekel?

Uhmmm, ik kan zo even op niks komen eigenlijk haha!

 Wil je verder nog ergens even lekker over zeiken?

Ja! Over het slapen van Lauren! Het is momenteel weer een enorm drama en tijdens het schrijven van deze blog is ze ook al 3 keer wakker geweest! Dus duimen jullie even mee da het binnenkort beter gaat?

 

Nou dat was de; ‘Mag ik ff zeiken’tag alweer! Hij is verzonnen door Door Mariska, dus als je hem over wil nemen moet je haar even noemen.

 

Zo! Waar wil jij eens even lekker over zeiken?

Misschien vind je dit ook leuk

22 comments

Kimberly 2 november 2016 - 12:37

Heerlijk, ik ga hem lekker overnemen binnenkort. I love tags! Get it of your chest zou ik zeggen. Zeiken is gewoon fijn.

Reply
Sylvia Driebergen 18 november 2016 - 16:17

Grootouders zijn in de meeste gevallen deel van een kinderleven. Ik wil het eens iets kwijt over dat grootouderschap.
Ik heb drie kleinkinderen van 5, 3 en 1 jaar. Ze wonen met hun ouders zo’n 150 kilometer bij mij vandaan. Mijn schoondochter is een hippe moeder die haar kinderen heel bewust wil opvoeden zoals dat van deze tijd is. Vader werkt veel maar is dol op zijn gezin. Niets mis mee allemaal, gewoon een modern gezin.

Ik zie mijn kleinkinderen erg weinig, hoogstens een keer of zes per jaar. Veel van hun ontwikkeling ontgaat mij, ik vind dat niet erg want ik hoef niet nauw bij hun opvoeding betrokken te worden. Ik ben namelijk geen doorsnee grootmoeder. Ik heb mijn eigen beroep en mijn eigen agenda. Ook al ben ik niet aan vaste werktijden gebonden dan nog vul ik mijn tijd zelf in.

De doorsnee-grootouder die ik tegenkom loopt met een gekweld gezicht achter een kinderwagen. Ze fungeren als onbetaalde oppas want de ouders werken. Het lijkt er sterk op dat deze grootouders zich verplicht voelen die taak op zich te nemen terwijl ze dat niet echt willen. Als ze blij waren met hun peuterzorg zouden ze een blij gezicht trekken. Ik hoor vaak genoeg grootouders hard uitpakken tegen hun kleinkroost op een manier die echt niet past bij de vriendelijke geweldloze manier waarop kindjes thuis behandeld worden. Hun zaak, be my guest, ik doe er niet aan mee.
De schaarse keren dat de ploeg bij mij thuis op bezoek komt krijgen ze van mij precies te horen wat kan en wat niet kan. Nee, je gaat niet op de bank liggen met je schoenen tegen de muur, je loopt niet over tafels, er wordt niet om van alles geschreeuwd en als ik met je moeder in gesprek ben zul je even je mond moeten houden tot we klaar zijn. Simpel? Nee, er wordt verondersteld dat ik alles leuk vind wat de kinderen doen. Nope!

Toch heeft mijn schoondochter ergens het gevoel dat ik voor werkjes klaar sta. Zelf een naaimachine bedienen voor een reparatie kan ze niet dus dan moet ik dat dan maar doen. Het wordt ook niet gevraagd, het wordt VERONDERSTELD dat ik dat gewoon doe. Nee. Wat ik wel doe ik adviseren naar een verander-atelier in de buurt te gaan. Kost een paar euro maar je kan overleggen en je bent sneller klaar.
Er zijn klachten over mijn niet zo regelmatige aanwezigheid om de kleuters toe te juichen, op te passen of anderszins bezig te houden. Die klachten komen niet bij mij maar bij mijn dochter terecht. Kortom, er wordt gestookt door mijn schoondochter. Dat zit mij nog het minst lekker.

Ik ben geen doorsnee grootouder. Niemand regeert mijn agenda behalve ik. Ze hebben ervoor gekozen om hun kinderen achter elkaar te krijgen en dat kan best zwaar zijn, snap ik. Er is nog een ander grootouderpaar (haar ouders) die zowat om de hoek wonen maar daarmee is ruzie ontstaan over …. grootouderschap. Die mensen willen gewoon ouderwetse oma en opa zijn maar dat mocht niet. Ze mochten alleen hun grootouderschap invullen op de manier zoals hen dat voorgeschreven werd. Tja, dat was vragen om problemen en die hebben ze dan ook.

Wat nog niet wil zeggen dat ik zal voldoen aan de verwachtingen van mijn schoondochter. Als ze zou voldoen aan de mijne dan zou ze eens kunnen leren koken, kleertjes maken of repareren en meer van die huishoudelijke dingen. En zeker leren een keer haar verstand gebruiken in plaats van haar wijsheden van het internet te graaien waar blogs gevuld zijn met jubeltonen van oma’s en opa’s die zich braaf laten absorberen door hun kinderen cq. kleinkinderen. Hoe blij ze daarmee zijn hoor ik in de supermarkt als ze de peuter staan toe te snauwen.

Zoals gezegd ben ik een ander soort grootmoeder. Daar wilde ik eens iets over kwijt.

Reply
Leonie van Mil 28 oktober 2016 - 09:51

Oh heerlijk dat zeiken!! Moet gewoon af en toe even.

Reply
Lilian 27 oktober 2016 - 20:31

Haha jij ook altijd met je klaagmomenten, zo leuk! Mensen die liegen kan ik ook echt niet tegen, die probeer ik daarna altijd te vermijden. En in het verkeer heb ik altijd een hekel aan stoplichten die altijd wanneer ik er bijna aankom rijden met de fiets weer op rood springen.

Reply
Jessica 27 oktober 2016 - 15:51

Hahaha even klagen is soms zo heerlijk! En ja over Jandino ben ik het helemaal met je eens! wat een irritante vent is dat hahaha

Reply
Roos 27 oktober 2016 - 13:50

Ik hou ook echt niet van gekookte aardappels. De structuur, de geur, hoe het eruit ziet als je er een vork in steekt. Om nog maar te zwijgen over de smaak. Gadverdamme. Ik hou wel van wat jij noemt “zoetsappige” mama blogs noemt. Ik ben misschien een rare maar ik vind het nu eenmaal leuker om te lezen dat iemand gelukkig is met hetgeen wat ze heeft dan er alleen maar over te zeiken. Jandino vind ik ook echt totaal niet grappig. Leuke tag 🙂

Reply
Angélica 27 oktober 2016 - 13:41

Mijngod wat een gezeik. Bijna de helft van wat je erg vindt, vind ik gezeik haha. Gelukkig hou ik van de rest van je artikelen en vind ik je één van de leukste mommyblogs hebben 🙂

Reply
Maai 27 oktober 2016 - 13:36

Oh ik vind dit dus heerlijk. Ik hou ook niet van tags maar moet zeggen dat ik af en toe best leuke tegenkom, deze dus, en dan neem ik ze toch over. Invullen vind ik wel leuk namelijk. Ik kan me goed vinden in jouw lijstje, die jandino, aargh, vreselijk. En uhm… Blogs waarop moederschap en huishouden enzo perfect verlopen, iewks 😉 haha, geen idee of je mijn blog kent maar ben wel super benieuwd of je nu je wenkbrauwen optrekt. Liefs

Reply
Ineke 27 oktober 2016 - 13:32

Zalige tag :D.

Reply
MetMirjam 27 oktober 2016 - 12:55

Haha ja dat mag hoor 😉 – leuke tag, ik bewaar ‘m ook even voor wanneer ik zelf in een rotbui ben!

Reply
Jodi - liefthuis 27 oktober 2016 - 12:08

Oooow jandino VeRSCHRIKKELIJK vind ik hem

Reply
Joyce 27 oktober 2016 - 10:24

Jandino? Ik vind hem geweldig hahahah!

Reply
Sanne 27 oktober 2016 - 09:03

Hahaha, Jandino is ook de eerste die in mijn gedachten op kwam, misselijke kwal! Maar aardappels, ik ben er zot op, ik kan schep graag nog een keer op, mijn vriend ook! Raar hé, dat sommige mensen ze goor vinden en sommige juist heerlijk?

Reply
Angela -mama met passie 27 oktober 2016 - 08:57

Hahahaha heerlijk. Liegen, geen richting aangeven en jandino allemaal irritant.

Reply
Angela -mama met passie 27 oktober 2016 - 08:58

Ooow en wat balen van het slapen, ik duim mee!

Reply
Nicole @ Everyday-Life.nl 27 oktober 2016 - 08:20

Haha heerlijke tag! Die jandino vind ik ook vreselijk. Druktemaker!

Reply
Ramona (Kijk, mama!) 27 oktober 2016 - 07:43

Haha, zeiken mag. Knipperlichten, dat is idd een goeie. Ik fiets altijd best hard. Ik denk dat ik ‘m ook eens ga overnemen.

Reply
Loes Johanna 27 oktober 2016 - 07:25

Haha, wat een heerlijke klaag tag. Ik heb zelf ook echt een hekel aan die Jandino, hoef niks te zien waar die vent in voorkomt.

Reply
Simone 27 oktober 2016 - 07:23

Ik houd wel van een aardappeltje haha, maar ik zou ook wel kunnen zeiken over het slapen van mijn dochter want hier is het ook drama op het moment.

Reply
Cassandra 27 oktober 2016 - 07:21

Gekookte aardappels zijn stom en jandino is een regelrechte mongool haha! Die kerel kan ook echt niet uitstaan. Qua makeup heb ik er een hekel aan als een foundation oranje uitslaat! Hallo wortel!

Reply
Saskia 27 oktober 2016 - 06:54

Haha en.. lucht het op? Wij eten ook nooit gekookte aardappels, gewoon niet lekker 🙂

Reply
Merel 27 oktober 2016 - 06:51

Haha zeiken kan inderdaad heel lekker zijn. Sterkte met Laurens slaapritme, hopelijk gaat het daar snel beter mee.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.