Maar wat kost dan nou eigenlijk? Een kind?

by Tamara

Nou handenvol! Haha! DIt is 1 van de vragen die ik het vaakst krijg, of het niet ontzettend duur is 3 kinderen. Ik vind het als ik het zo bekijk wel meevallen, maar mijn kinderen zijn nog klein en tja, dan kosten ze nog niet zoveel. Ik dacht dat het misschien wel leuk was om globaal te vertellen wat wij kwijt waren aan grote uitgaven bij de eerste en wat we bij de twee kindjes die daarna kwamen nog extra kochten. Ook geef ik een paar tips hoe je geld kunt besparen op  babyspullen!

bron

Bij een eerste kindje heb je veel spullen nodig.. En dan bedoel ik ook echt heeeel veel! Dacht ik dat je er met wat kleertjes en een kamertje wel was,  kwamen daar nog een heleboel uitgaven overheen. Ik moet wel zeggen dat  ik wel eerst een heleboel uitzetlijsten  bekeken heb om ze vervolgens met elkaar te vergelijken.  Zo wilde ik kijken of  ik niet teveel onzinnige dingen kocht.

We hebben bij Maxim niet bespaard op de kinderkamer en de kinderwagen. We wilden er zeker van zijn dat het een kamer en een wagen  zouden zijn die we bij een volgend kindje ook nog mooi zouden vinden en die bovendien nog lang meekonden. Ik geloof dat de kinderkamer van Maxim €1200 euro kostte en de kinderwagen €700. Maar dan ben je er nog niet , je hebt namelijk ook een heleboel kleertjes nodig, beddengoed, verzorgingsproducten, een maxicosi enz enz enz.

Het is daarom belangrijk om eerst van te voren uit te zoeken waar ze bepaalde dingen het goedkoopste hebben.  Bij bepaalde babyzaken hebben ze vaak acties waar je de bij een kinderwagen een maxicosi krijgt en dat scheelt dus al snel €150.

De  makkelijkste manier om te berekenen wat de kosten voor een baby gaan zijn is door middel van een babykostencalculator. Nu moet ik wel zeggen dat er bij mij bijna €8000 euro uit kwam en dat kan ik me bijna niet voorstellen eigenlijk. Per maand zou  dat rond de €650 euro zijn en dat  geef ik echt niet uit aan mijn kinderen. Maar goed ook wat ik zou hartstikke failliet gaan!

Ik heb ervoor gekozen om bij de eerste alles nieuw te kopen  en dat bij volgende kinderen aan te vullen met nieuw beddengoed en extra kleertjes enz.  1200 euro is een behoorlijk bedrag voor een kinderkamer, maar hij word inmiddels al 5 jaar gebruikt door drie kindjes. Dat  komt ongeveer uit op 240 euro per jaar, wat ik echt mee vind vallen. De kinderwagen was ook een flinke uitgave, maar ook 1 die  ruim 4 jaar meegegaan is. Hij is nu wat ‘af’ maar ik vind het dan weer zonde om weer een andere te gaan kopen! Haha!

Natuurlijk zijn er genoeg manieren om te besparen. Je zou kunnen kijken of je dingen tweedehands kunt kopen op bijvoorbeeld Marktplaats, maar je zou ook kunnen kijken of je bij familie of vrienden  die kinderen hebben wat oude dingetjes voor een vriendenprijsje kunt overnemen.

Wat ik ook vaak doe is op internet zoeken naar kortingscodes, je hebt bij veel webshops, de mogelijkheid om in het winkelmandje nog een kortingscode in te vullen waardoor er nog wat extra korting af gaat. Een hele handige site voor deze kortingscodes is bijvoorbeeld e-Kortingscode.nl. Hier hebben ze regelmatig allerlei kortingsacties lopen, bijvoorbeeld voor pampers en andere babybenodigdheden, dus er zit er altijd wel 1 bij waar je wat aan hebt!

Maar bij grote winkelketens zoals V&D  hebben ze ook vaak kortingsacties zoals  nu bij het prijzencircus.  Zo kun je toch een stuk van de garderobe bij elkaar shoppen tegen een flinke korting! Of mijn persoonlijke favoriete webshop Bol.com (ja echt een bol.com verslaafde hier, als ze boodschappen zouden bezorgen dan zou ik ze daar bestellen) hier hebben ze nu de Bulk  10 daagse, waar je gemakkelijk en goedkoop bijvoorbeeld Pampers kunt kopen!

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die je kunt doen om te besparen zoals zelf dingen maken, herbruikbare luiers en zo, maar dat moet wel echt je ding zijn!  Haha!

Heb jij nog ergens op proberen te besparen? Of heb je gewoon alles nieuw gekocht?

gesponsord

 

Misschien vind je dit ook leuk

23 comments

Maud 4 oktober 2015 - 17:15

Wij zijn nu zwanger van ons eerste kindje en zijn ook wel alles nieuw aan het bestellen/kopen. Ik houd wel overal de leuke acties in de gaten & heb dan ook al een aantal spulletjes gratis ergens bijgekregen, zoals de box bijvoorbeeld. Vind het ook wel leuk om overal rond te neuzen voor de leukste koopjes;-)

Reply
Liess 1 oktober 2015 - 15:58

Bij mijn dochter kregen wel vanalles van familie Enzo.

Nu wil ik alles zelf uitkiezen en vind het bijna vervelend als mensen me vanalles aan proberen te smeren, erg hè.

Ik kwam met 7 weken al de perfecte babykamer tegen op marktplaats, complete kamer voor 100 euro, en echt uniek! En 2 matrassen, 1 gewone en 1 zo’n Aero ding, die ze nooit gebruikt heeft!

Afgelopen zondag dan wel ruim een uur gereden maar had ik een complete zo goed als nieuwe 3 in 1 wagen voor maar 35 euro. Precies de wagen wat ik in mn hoofd heb.

Ik ga voor bijvoorbeeld luiertas, wipper, en eetstoel nog op mp kijken, maar de rest gaat wel allemaal nieuw.

Reply
Mariska 1 oktober 2015 - 15:32

Wij hebben bijna niets nieuw gekocht -alleen een ladekast van ikea die dienst doet als commode. Veel spullen van vrienden/familie (kleertjes, wandelwagen, hydrofiel luiers, familiewiegje), maar ook via marktplaats en kringloop (maxi cosi, luiers, aankleedkussen, babybadje, ledikant). Vind het onnodig alles nieuw te kopen – het wordt maar zo kort gebruikt! Verder geef ik borstvoeding en gebruiken we wasbare luiers (ook tweedehands aangeschaft).

Reply
katie 29 september 2015 - 23:14

Ik lees al een poosje mee in je blog. Het begin was heel leuk en heel erg vanuit jezelf. Iets wat mij als lezer enorm aanspreekt. De laatste tijd merk ik helaas een keerzijde. Bijna al je blog draaien om commercie en hebben als doel ; klanten winnen. Ik snap dat jij op een of andere manier gesponsord wordt en dat gun ik je meer dan eens. Maar ik vind het gewoon leuk om blogs te lezen zonder dat ik aangestuurd wordt om een rolgordijn of een setje kleding te kopen. Wellicht kun je je gesponsorde blogs labelen Door bovenaan te zetten dat dit een “advertentie” is. Lezers zoals ik die geen zin hebben in commercie kunnen dan selectiever zijn 🙂 want ik vind je blogs en je vlogs over juist de gewone dingen in het leven zo onwijs leuk. Je bent ook een leuk mens dus hopelijk vat je deze feedback niet aanvallend op. Want zo is het niet bedoeld. Lieve groetjes, katie

Reply
Channa 29 september 2015 - 19:06

Wij kochten de meubeltjes en een heleboel andere spullen via Marktplaats. De kinderkamer heeft 250 euro gekost, is een keer mee verhuisd en voor twee kinderen gebruikt en ziet er nog steeds top uit. Ik ga hierbij toch liever op jacht op Marktplaats 🙂

Reply
Lin 29 september 2015 - 16:44

Wij kopen regelmatig iets via mp, maar soms ook gewoon nieuw zoals een kamer via mp vind ik prima, maar dan koop ik wel nieuwe matrassen.

Reply
Linda 29 september 2015 - 14:05

Hier vielen de kosten gelukkig erg mee. (totaal zo’n 500€ kamer en eerste spullen/kleding) Maar wij hebben dan ook zo goed als alles tweedehands gekocht/gekregen. Enige wat ik persee nieuw wilde hebben was het matrasje van haar ledikant.

Reply
Sylvie 29 september 2015 - 13:03

Leuk artikel! Wij hebben een showroom model ledikantje, en niet al te dure kledingkast en commode, daardoor was ik voor Ivar’s kamer maar zo’n 500 euro kwijt. Voor de kinderwagen, die ik elke dag intensief gebruik, zijn we wel voor nieuw en redelijk prijzig gegaan (hebben een maxi cosi).

Reply
Milou 29 september 2015 - 12:59

Leuk artikel! Goede keuzes hebben jullie gemaakt!

Wij hebben behalve de kinderkamer (met 50% korting) en wat kleertjes, alles tweedehands van mp gehaald. Ideaal! Scheelde een hoop geld!!
Gewoon de uitzetlijst ernaast gehouden en er gaat een wereld voor je open. En idd de kortingscodes zijn ook super!!
Iedereen wilt het beste voor zn kindje maar ook op mp staan goede dingen!

Reply
manouk 29 september 2015 - 12:44

Wij hebben de slaapkamer, maxi cosi en nog wat andere dingetjes gehad van mijn ouders en schoonvader. Voor de rest alles nieuw gekocht, maar wat speelgoed wel tweedehands.

Reply
Vlijtig Liesje 29 september 2015 - 12:37

Ik vond de kosten van de kinderen wel meevallen. Pas toen ze naar de middelbare school gingen begon het wat lastiger te worden. En als ze naar het mbo of hbo gaan wordt het nog duurder. Tot die tijd, valt het wel mee vind ik.

Reply
Cindy 29 september 2015 - 11:30

Een neef van mijn vriend heeft een supermooie babykamer staan die weg moet, waarschijnlijk nemen wij die over. Voor een kinderwagen kijken we nog even, maar ik zag al bij de babystore leuke aanbiedingen. Verder hebben we, nu al, een hoop gekregen van opa’s en oma’s in spe.

Reply
janske 29 september 2015 - 10:29

Wij hebben veel nieuw, en sommige dingen tweedehands gekregen. We hebben bijvoorbeeld via de Ikea meubels gebruikt die niet perse voor een babykamer zijn, dus ook te gebruiken als normale kast wanneer de kindjes groter zijn. Pampers vind ik trouwens vaak niet super goedkoop bij bol.com. Ik koop ze regelmatig bij de Etos wanneer ze 40% korting hebben…dat scheelt echt een hoop! Zelf oude meubels oppimpen is ook leuk en goedkoop!

Reply
Simone 29 september 2015 - 10:24

Tja, de eerste is het duurst. Daarna kun je de kamer, wandelwagen en maxi-cosi mooi hergebruiken natuurlijk. En op de een of andere manier worden uitgaven voor jezelf minder belangrijk. Ik koop meer kleren voor Mirthe dan voor mezelf!

Reply
Marjon 29 september 2015 - 10:00

Wij hebben bij Maxime inderdaad ook alles meteen goed gekocht. Dat waren hele uitgaves, maar ze zijn het zeker waard!

Liefsxx

Reply
Debby 29 september 2015 - 09:51

Wij hebben het kamertje gekregen van familie. Voor sinterklaas en mijn verjaardag de rest. Kinderwagen is van mijn neefje geweest (zoontje van mijn broer). Verder wel alles nieuw, maar hebben ook heel veel gekregen.

Reply
tineke 29 september 2015 - 09:32

Tijdens mijn zwangerschap waren we allebei nog student en moesten dus zuinig aan doen. Vriend had wel wat spaargeld dus we hadden in principe een nieuwe kinderwagen en kinderkamer kunnen kopen, maar we wilden ook nog wat overhouden voor wie weet wat:p Kinderwagen gekocht via MP voor 100 euro, en voor het kamertje enkel een commode gekocht (die welbekende ikea kast). Er zit een inbouwkast in haar kamertje en het ledikant is het oude ledikant waar ik vroeger in sliep 🙂

Reply
Rowan 29 september 2015 - 09:21

Het is zo duur als je het zelf wilt maken. Lauren haar babykamer kocht ik voor €40. Ze had een prachtig kamertje (als zeg ik het zelf haha). Bij Eden wilde ik graag iets anders. En voor dat geld kun je nog eens wisselen. Eden haar kamertje was €100 en daar ben ik nog steeds erg blij mee.

Reply
Angela 29 september 2015 - 09:09

Met vriendinnen spullen uitwisselen is erg leuk en besparend!
Verder maken wij veel zelf en koop ik regelmatig wat op de rommelmarkt.
Luiers en flesvoeding zijn van het huismerk van de supermarkt en dat scheelt behoorlijk!

Reply
Geertje - Stay At Home Mama 29 september 2015 - 09:05

Wij hebben alles nieuw gekocht en doen dit nog steeds… kinderen zijn duur, maar als je op de juiste dingen bespaart, houd je genoeg over!

Reply
Madelon 29 september 2015 - 09:04

Ik denk dat kids net zo duur zijn als je het zelf maakt. Ik heb op veel kunnen besparen door aanbiedingen te zoeken of tweedehands (als nieuw) te vinden. Doe ik nog steeds haha.

Reply
Charlotte 29 september 2015 - 08:13

Wij hebben alles nieuw gekocht… Maar bij een eventuele tweede hoeft dat niet meer ondat we danders alles (hopelijk) opnieuw kunnen gebruiken 🙂

Reply
Josan 29 september 2015 - 06:36

Bij de eerste kocht ik sommige items nieuw zoals een kinderwagen en wieg. Andere dingen konden we van kennissen en vrienden overnemen. Bij de tweede had ik al veel spullen. En bij de Derde kocht ik weer een nieuwe kinderkamer. Kosten hebben ook te maken met of je flesvoeding of borstvoeding geeft en kosten voor opvang. Alleen al die laatste zit voor baby boven de 1200.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.