Maar ga je dan stoppen met bloggen?

by Tamara

Afgelopen vrijdag zette ik een blog online waarbij ik nogal zenuwachtig wat voor de reacties. Na ruim vier jaar bloggen was ik toe aan een nieuwe uitdaging en ja.. Nieuwe dingen zijn altijd spannend! Ik schreef een blog met daarin waarom ik me ga focussen op de verhalen en minder op het bloggen. Nu kreeg ik (ondanks mijn disclaimer) een heleboel vragen over of ik nou ging stoppen met mijn blog. Nee, dat is niet zo, dat kan ik jullie nu alvast vertellen. Maar er gaan wel wat dingen veranderen en daarover vertel ik jullie in deze blog!

Hoe nu verder?

Ik had het in de vorige blog al een beetje vertet. Na vier jaar bloggen was het tijd om een keuze te maken. ga ik helemaal voor mijn blog en ga ik die laten groeien? Ga ik gewoon door met aanmodderen of ga ik iets doen waar ik echt gelukkig van word? Ik koos voor het laatste en besloot me meer te gaan focussen op mijn verhalen. Een keuze die ontzettend goed ontvangen werd, een heleboel mensen vonden het zooo stoer dat ik gewoon koos voor wat me echt gelukkig maakt en waar mijn passie ligt, ipv een beetje te blijven bloggen en daarnaast nog wat verhaaltjes te schrijven.

Maar ik krieeg ook een heleboel reacties van mensen die zich afvroegen of ik dan ging stoppen met bloggen. Nou nee, maar er moet wel wat veranderen om het voor mij allemaal leuk en haalbaar te maken. Ik kan de verandering heel kort uitleggen. Ik werk ongeveer 20/30 uur per week aan mijn blog/socials/mails enz en daarnaast nog aan de verhalen. Eerst kwam de blog voor en propte ik het verhalen schrijven wat in de avonduurtjes. Maar nu ga ik dat omdraaien. Ik ga overdag op mijn werkdagen meer focussen op het schrijven van de verhalen en ga alleen nog maar bloggen als ik  graag iets wil vertellen, als ik inspiratie heb of als ik een mooie opdracht heb die online moet. Ik zie zoveel bloggers die dwangmatig elke dag maar wat online zetten en van ellende niet meer weten waar ze onderwerpen vandaan moeten halen. Nouja dat wil ik graag voorkomen. Ik heb nooit de intentie gehad om een hele grote blog te hebben en vind het wel fijn dat ondanks dat ik heel veel volgers heb, ik toch nog redelijk anoniem ben. Wat voor mij ook een goede reden is om bijvoorbeeld nooit te gaan vloggen.

Wat gaan jullie merken van de veranderingen?

Wat jullie daar dan van gaan merken? Nou, eigenlijk niet zo heel erg veel. De enige grote verandering is dat de blogs nu in de avond online komen. Ik merk zelf altijd dat wanneer ik iets in de avond deel, dat het veel beter gelezen wordt dan om 6.45 in de ochtend. Nu snap ik dat wel, ik heb zelf ook geen tijd om in de ochtend te lezen en lees ook meestal in de avond. Dus blogs zullen in vervolg rond 19.00/19.30 online komen. (Als de ettertjes op bed liggen hahha).

Verder zal er niet elke dag een blog online komen. Want ik ga alleen nog maar schrijven als ik ook iets heb om over te schrijven. Op deze manier is het natuurlijk ook veel leuker om te doen.

En in de toekomst?

Ik ben bloggen altijd blijven zien als een soort veredelde hobby waar ik toevallig geld mee verdien. Nu stop je met een gewone hobby ook gewoon als je hem niet leuk meer vindt, dus ik denk dat de kans er dik in zit dat ik niet nog jaaaren door ga met bloggen. Laten we wel wezen, ik ben niet zo interessant, er komen hier geen baby’s meer en over mijn kinderen wil ik niet teveel schrijven. Dus dan blijft er niet zoveel over haha. Maar dat is een zorg voor later, dus het duurt nog wel even!

 

Voor nu ga ik nog even door, maar wel in een nieuwe vorm!

 

Liefs, Tamara.

Misschien vind je dit ook leuk

3 comments

Lieke van Veen 9 april 2019 - 14:23

Je moet gewoon doen wat goed voelt. Het is tenslotte jou blog. Ook als er minder artikelen online komen is dat gewoon prima.

Reply
Nienke 9 april 2019 - 03:08

Jij bent ook interessant hoor, je hoeft niet alleen over baby’s of je kinderen te schrijven 🙂

Reply
Nanine 8 april 2019 - 20:10

Wat goed! Inderdaad luisteren naar je hart!
Waar ik benieuwd naar ben. Hoe doe je dit toch allemaal? Waar haal jij je tijd en energie vandaan? Ik heb ook 4 kids: zoon van 7, tweeling (meisje/jongen) van net 3 en een zoon van 10 maanden. Ik ben thuis en naast een beetje huishouden kom ik aan niks toe (vooral door weinig energie/weinig nachtrust). Wat is je geheim? Heb je daar al een keer een blog over geschreven? Dan moet ik wat beter gaan zoeken 🙂
Verder ben ikdol op je verhalen. Tot nu toe allemaal via bol gelezen!!
Groetjes Nanine

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.