Maaike | Me-time, snottebellen en de dreumesgroep

by Maaike

36 uur werken, een huishouden, sociaal leven én een kind. Dat wanneer je alleenstaand bent is toch even doorbikkelen. Maar het is alles waard!

Omdat je als alleenstaande ouder altijd “aan” staat vind ik het ontzettend belangrijk om ook tijd voor jezelf te creëren. Dit heb je gewoon nodig en moet je dan ook zeker niet als asociaal of slechte ouder zien.

Zelf vond ik dit lastig om te doen omdat er zoveel werk in huis ligt waar ik bijna niet aan toe kom. En als je een dagje vrij neemt was het voor mij vanzelfsprekend dat mijn dochter ook “vrij” was om de dag samen door te brengen en te genieten.

Nu heb ik dat afgelopen week eens anders aangepakt. Omdat ik nog wat verlof uren had staan die dit jaar nog op moesten heb ik vrije dagen ingepland, dagen die echt voor mij alleen zijn. Zo had ik afgelopen week een beauty dag! Mijn wenkbrauwen zijn weer bijgewerkt met PMU bij Liesbeth van op Zeeland en bij de kapper zijn de puntjes bij geknipt en heb ik highlight genomen.

 

Voor de chemo’s had ik nooit krullen maar alleen een beetje slag in mijn haren. Ik moet nog echt wennen aan dit haar maar de kans is groot dat ik na een jaar of 2 mijn eigen structuur haar weer terug krijg. Toch mis ik mijn lange lokken terwijl veel mensen dit ook ontzettend leuk vinden staan.

Wat voelde ik mij herboren na deze dag! En ik ben zo blij met mijn wenkbrauwen! Nu kan ik mijn kind weer knuffelen zonder dat mijn wenkbrauw op haar voorhoofd staat en als ik ga zwemmen heb ik geen blote billen gezicht meer, zo fijn! Dit soort dagen ga ik zeker vaker doen en ik had ook wel echt nodig.

Nu wij weer vol gas thuiswerken maak ik daar ook wel gebruik van. In de pauze kan ik snel wat huishoudelijke taken doen zodat ik in de avond sneller klaar ben om te relaxen of vroeger naar bed te gaan. Tijdens de eerste golf werkte ik aan mijn eettafel maar dat was niet ideaal voor de werkhouding en als ik beneden was keek ik continu tegen mijn “werk” aan. Dus heb ik de zolder opgeruimd en daar een bureau met wifi booster neergezet zodat het een echt kantoortje is geworden inclusief kantoor planten. Super fijn werken en ik word nu veel minder afgeleid.

Nu heb ik nog meer vrije dagen dit jaar, die ga ik niet allemaal voor Me-time gebruiken maar ook voor de klusjes waar ik gewoon weg niet aan toe kom zoals de kledingkasten opruimen, keukenkastjes en koelkast. Ik heb wel is de opmerking gekregen dat opruimen, winkelen, schoonmaken enz zonder kind ook Me-time is maar daar ben ik het niet mee eens… die dingen doe je soms gewoon liever zonder kind omdat je dan harder door kan werken en tijd overhoudt om andere huishoudelijke klusjes voor elkaar te krijgen. En ja veel in het dagelijkse leven draait om het huishouden bij mij. Ik ben als de dood dat er iets op de grond ligt wat mijn kind in haar mond kan stoppen en daarin stikt. Ook is het gewoon weg fijn als je kind in een schoon en veilig huis kan spelen.

Nu is de kleine meid al een week snot verhouden en als er 1 ding is waar ik echt niet tegen kan is dat snot… ik vind dat zo ontzettend vies en ja ook van mijn eigen kind. Een dreumes veegt haar neus niet netjes af… nee ze smeert het over haar hele gezicht, bank, kat en moeder. Het is echt overal en het stopt niet. Gelukkig heeft zij er nu steeds minder last van maar het blijft stromen. Welkom in de herfst, vorig jaar duurde het een half jaar voor ze weer helemaal de oude was maar ik denk dat het dit jaar beter zal gaan.. teminste dat hoop ik. Toch hou ik wel van de herfst ondanks die snotneuzen. Ik krijg er altijd wel een knus gevoel bij. Lekker met een dekentje op de bank, sfeerhaard aan en knuffelen met de kleine meid terwijl het buiten hard regent, heerlijk! Ook vind ik dit echt weer om samen te knutselen. Van kleien tot vingerverf ik hou ervan!

Ook heb ik na lang wachten eindelijk de uitslag van mijn MRI scan gehad. Gelukkig geen gekke dingen te zien op de scan maar aan de pijn aan mijn been kunnen ze niks doen. Stiekem had ik daar al rekening mee gehouden en ik vind het ook wel prima, alles is beter dan ziek zijn. Over een paar dagen mag ik zeggen dat ik 1.5 jaar schoon ben en dan nog een half jaar en ik ben de kritische 2 jaar voorbij. Ik heb die hele week volgend jaar al vrij gevraagd. Abby 2 jaar en ik 2 jaar schoon dus ik denk dat wij een midweekje weg gaan om alles te vieren mochten de controles dan nog goed zijn! En hopelijk kunnen wij dan ook weer met een gerust hart naar het buitenland want dat lijkt mij zo leuk om samen met Abby te doen!

Abby heeft haar eerste echte dag bij de dreumes groep gehad. Ze heeft het super goed gedaan en ze was er ook echt aan toe. Ze zou eerst begin september al over gaan maar er was geen plek vrij gekomen bij de dreumesgroep. Ze ging wel al vaak naar die groep toe dus eigenlijk was ze al een beetje gewend daar. Maar nu moet ik natuurlijk een afscheidstraktatie bedenken en dat vind ik best lastig. Ik heb veel leuke ideeën voor de kindjes en ook voor de juffen maar echt origineel zijn ze niet dus ben nog verder aan het zoeken naar iets leuks, tips zijn welkom!

Wat gaat de tijd toch snel met een kindje. Je knippert een paar keer met je ogen en er staat een klein mensje voor je neus met een eigen wil en een sterk karakter. Mag de tijd wat langzamer gaan alsjeblieft?

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.