Maaike | Happy single mom?

by Maaike

Nu de donkere koude winterdagen er weer aankomen mis ik toch soms toch wel iemand naast mij. Iemand waar ik tegen aan kan kruipen met de openhaard brandend op de achtergrond, de dag mee kan bespreken en dingen kan overleggen. Dus ik heb een dating app gedownload en ik ben gaan swipen. Maar man man man dat is toch ook wat. Een vleeskeuring online.

Ik ben best kieskeurig want deze man moet er tegen kunnen dat ik 7 dagen in de week moeder ben, 36 uur per week werk, geen kinderen meer kan krijgen en niet altijd tijd heb om meteen een berichtje terug te sturen.
Ook lijkt het mij fijn als hij zelf ook al kinderen heeft omdat ik graag een groot gezin zou willen hebben. Nou vind deze man maar is!

De foto’s die de man uitkiest op zijn profiel zijn natuurlijk ook erg belangrijk. Zo knap ik af op mannen die met zelf gevangen vissen op de foto gaan, duckfaces, snapchat filters, ontbloot bovenlijf en dat soort dingen.

Nu hebben veel mannen een scala aan emoticons in hun beschrijving staan waarbij ik serieus google om hulp heb gevraagd. Wat blijkt? De emoticons die ik in het dagelijks leven veelvuldig gebruik, kunnen dus op een hele andere manier geïnterpreteerd worden… weer wat geleerd!

Én ben ik nu een kei geworden in de online dating afkortingen (mede mogelijk gemaakt door google natuurlijk). Want op sommige profielen was het echt een puzzel om erachter te komen wat ze nou eigenlijk bedoelden met al die afkortingen.

Toch is het gelukt om een paar matches te krijgen maar waar ga je het in godsnaam over hebben? Wat moet ik ze vertellen? Wat is belangrijk voor hun om te weten? Wanneer geef je iemand je telefoonnummer en afspreken in de corona tijd? Ik vind het allemaal nog al wat. En of ik hier echt tijd voor wil maken en of ik hier echt aan toe ben? 1 manier om achter te komen…

Nu heb ik de stap genomen en afgesproken met een man die ik van vroeger ken van het uitgaan. Het voelde al een beetje vertrouwd en het was eigenlijk super gezellig. Ook voelde het wel fijn om je weer is mooi te maken voor een ander. Make-upje mooi, mooie kleren aan, lekker luchtje op en mijn haren? Daar had ik niks aangedaan want ik zou niet weten wat… 4 dates hebben wij gehad.
Elke keer dat hij langs kwam had hij een flesje wijn of wat lekkers voor bij de film mee, super attent natuurlijk! Ik kin ontzettend goed met hem praten en zijn humor was geniaal!  Maar ik merk toch dat ik hier niet klaar voor ben. Dit heb ik hem eerlijk gezegd en gelukkig had hij daar alle begrip voor.
Voor nu blijf ik lekker alleen met mijn kleine meid en wie weet swipen we volgend jaar weer vrolijk verder!

Conclusie van het online dating avontuur is dat ik zonder man ook zeker wel een happy single mom ben en in mijn handjes mag klappen met hoe wij er nu met ons tweetjes voor staan!

Vorige week had Abby haar allerlaatste dag bij de Baby groep en daar moest natuurlijk een traktatie bij. Ik ben daar niet zo goed in zoals ik in de vorige blog al zei en had ook totaal geen idee wat nou leuk zou zijn. Ik wou het ook niet over the top doen maar wel een klein beetje origineel. Uiteindelijk heb ik voor de baby’s een zakje met knijpfruit en bellenblaas gedaan en voor de juffies zaadjes met op een kaartje geschreven: Bedankt dat je mij hielp groeien. Gelukkig viel het goed in de smaak!

De tijd lijkt wel steeds sneller te gaan samen met de ontwikkeling wat Abby. Ze begrijpt al zoveel en luistert zo goed. Woorden spreekt ze nog niet echt maar kan zich wel heel duidelijk maken in wat ze wilt. Zelfs het eten gaat al beter! Waar ze 3 maanden terug nog alleen groente potjes wou eten, zitten wij nu al op macaroni en stamppot! Geduld is een schone zaak zullen wij maar zeggen en de aanhouder wint! Super trots op dit kleine meisje en de grote stappen die zij in haar jonge leven al heeft gemaakt!

 

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Wij 31 juli 2023 - 05:04

Ik snap niet dat jij single bent, maar goed. Inmiddels vast ook al niet meer 🙂

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.