Luxe apparaten vs Noodzakelijke apparaten in huis!

by Tamara
noodzakelijke apparaten in huis

Gisteren was ik de was aan het doen en moest ik schoorvoetend aan mezelf toegeven dat ik die wasdroger toch wel heel erg makkelijk vind. Een jaar geleden deden we nog zonder en hoewel het me toen best lukte, moet ik er nu niet meer aan denken om al die was zonder droger te moeten doen. Dat zorgde ervoor dat ik mezelf iets afvroeg. Hebben we eigenlijk veel luxe apparaten in huis? Dus apparaten die heel erg handig zijn maar die je niet echt nodig hebt? Of zijn alle grote apparaten die we gebruiken ook echt noodzakelijke apparaten?

Luxe apparaten vs Noodzakelijke apparaten in huis!

Als ik een apparaat moet opnoemen dat echt luxe hier in huis is dan is het de tv. Of nouja, meervoud dus. De televisies. We hebben 3 televisies in huis, 3 platte schermen. Beneden hangt een hele grote van 58 inch. Het gevolg als je je man zelf een tv laat kiezen. De tv die eerst beneden stond staat nu op onze slaapkamer en op de kamer van de jongens staat ook een televisie die ik vorig jaar voor ze heb gekocht en waarop ze voor het slapen gaan nog heel even tv mogen kijken of in de ochtend in het weekend. Op zich heb je niet zoveel televisies nodig, dus dat is wel een luxe apparaat denk ik.

Het volgende luxe apparaat is de droger die ik hier boven al noemde. Toen mijn moeder overleed kreeg ik haar droger die toen al 15 jaar oud was en die energie slurpte als een malle. Hij hield het hier maar een paar maanden uit ( Zul je net zien, doet hij het bij haar 15 jaar, en hier gaat hij na een paar maanden stuk) en toen we daarna een beetje schrokken van de energierekening, besloten we geen nieuwe meer te kopen. Maar, het was best aanpoten met de was, zeker toen Lauren er nog bij kwam. In de zomer kun je best alle was buiten drogen, maar in de winter lukt dat niet. Bovendien hebben we in huis niet echt een plek waar ik elke dag één of twee wassen zou kunnen ophangen. Dus op een gegeven moment besloten we een hele energie zuinige droger te kopen waar k nog steeds heel erg blij mee ben. Op dagen dat het mooi weer is gaat alles naar buiten, maar de rest wat in de droger kan, gaat in mijn nieuwe beste vriend.

Luxe apparaten die we niet hebben.

Er zijn ook een aantal Luxe apparaten die we wel zouden willen hebben, maar die we dus niet gekocht hebben. Eén daarvan is een vaatwasser. Mensen vinden het vaak idioot als ze onze hoeveelheid afwas zien per dag en vooral als ze horen dat we geen vaatwasser hebben. Nu moet ik zeggen dat ik het in het begin gewoon echt onzin vond om een vaatwasser te hebben. Met zijn tweetjes of met zijn drietjes heb je gewoon niet zoveel afwas dat je een vaatwasser nodig hebt en als je na elke maaltijd even snel de wasbak vol laat lopen, dan ben je zo klaar. Inmiddels ben ik daar een beetje op terug gekomen. Met drie en straks vier kinderen heb je een heleboel afwas. Als ik iedereen een glas drinken wil inschenken dan ben ik al 6 glazen kwijt! Alleen heb ik dikke pech, want ik heb maar een klein keukentje met heel weinig bergruimte en in onze keuken past dus gewoon geen vaatwasser. We hebben een uitbouw op de planning staat waardoor de keuken groter wordt, dus misschien dan, maar voorlopig lukt het niet!

Nog iets wat wel op ons lijstje staat, maar wat we niet hebben is een grotere koelkast. We hebben momenteel gewoon een kleine koelkast, die echt helemaal prima is, alleen als we de weekboodschappen gedaan hebben zit hij ook stampvol. Wanneer we een keer een verjaardag hebben of willen barbecueën, kunnen we echt met moeite een plankje vrijmaken in de koelkast. Ook hebben we nu een losse vriezer, maar dat is gewoon een vrieskist met een klep. We kopen één keer per week brood en vlees en vriezen dat in, dus de kleine vriezer zit altijd vol! Een grote koelvriescombinatie met een vriezer met lades aan de ene kant en een koelkast aan de andere kant lijkt ons dus ideaal!

Maar ik heb die luxe apparaten écht nodig!

Denk jij nu: ‘Ja, maar ik heb al die dingen echt nodig, maar ik wil toch besparen!’ ?  Dan is het misschien eens een goed idee om te gaan kijken of je op andere manieren op energie kunt besparen. Bijvoorbeeld door te kijken naar wat de goedkoopste energieleverancier is. Wij hebben onze energie nu vast laten zetten op een fijn laag tarief, maar een aantal jaren terug zijn we een keer overgestapt en dat scheelde ons toen behoorlijk wat geld! Mocht je nou graag eens willen kijken welke energieleverancier voor jou goedkoper is? Dan kun je eens kijken op de site van een energievergelijker!

 

Wat voor niet zo noodzakelijke apparaten heb jij in huis?

 

Dit artikel is een samenwerking.

 

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Marieke 14 april 2017 - 18:40

Vaatwasser ;-)Omdat we die bij met ons huis meegekocht hebben. Niet noodzakelijk, wel makkelijk.
Wij hebben geen droger, maar 1 kleine tvtje die bijna nooit aanstaat, geen stereoset of iets dergelijk, een klein vriezertje.
Voordeel is dan weer dat we ver onder gemiddelde energierekening hebben 😉

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.