Lowbudget tips voor een keuken make-over!

by Tamara
lowbudget tips voor een keuken make-over

Zoals jullie in mijn artikel van vorige week al konden lezen, waarin ik twijfelde over het aanschaffen van een nieuwe keuken, baal ik een beetje van onze huidige keuken. Hij is erg klein, heeft weinig bergruimte en is op een heleboel vlakken niet zo heel erg handig omdat er bijvoorbeeld maar een kleine koelkast en geen vaatwasser in passen. In die blog heb ik het eigenlijk niet zoveel over het uiterlijk van onze keuken gehad, op het oog is daar namelijk niks mis mee, maar hij is eigenlijk niet echt onze smaak. Nu willen we graag over 2 tot 5 jaar verhuizen, dus ergens vind ik een nieuwe keuken een beetje zonde. Daarom ging ik op zoek naar leuke lowbudget tips voor een keuken make-over!

Lowbudget tips voor een keuken make-over.

Het liefste zou ik gisteren al mijn huidige keuken eruit laten slopen en een nieuwe keuken plaatsen. Ik kan me dan ook gewoon niet inhouden om even op internet naar mooie keukens te kijken. Op pinterest was ik al druk aan het pinnen geslagen en op verschillende keukeninspiratie sites was ik ook al aan het wegzwijmelen bij een hele mooie keuken die gewoon echt perfect zou staan hier. Maar goed, het is natuurlijk ergens wel een beetje zonde om nu heel veel in dit huis te gaan investeren als we over een tijdje toch weggaan. Maar wie weet in een nieuw huis over een paar jaar, dan zou zo’n mooie nieuwe keuken wel heel tof zijn!

 

Ik zit op facebook in een heleboel groepen waar de meest leuke tips gedeeld worden over hoe je je keuken makkelijk kan opknappen voor een klein prijsje. Ik denk dat iedereen het liefste meteen naar een keukenzaak zou willen gaan, omdat ze daar gewoon echt hele mooie keukens hebben. Maar soms is het even niet anders omdat je er bijvoorbeeld het geld niet voor hebt of het gewoon zonde vindt om zoveel geld aan je keuken uit te geven. Nog een optie kan zijn dat je bijvoorbeeld in een huurhuis woont, daar zet je natuurlijk ook niet even een nieuwe keuken in hahahaha. Daarom ging ik op zoek naar een aantal leuke lowbudget tips voor een keuken make-over.

Tegels verven!

Dit vond ik zo’n leuke tip! Ik was er zelf nooit op gekomen dat je de tegels in je keuken gewoon kunt verven. Zo hebben wij bijvoorbeeld een cremekleurige hoogglanskeuken (jep, ik heb hem niet uitgezocht) met wit marmerachtige tegels. Echt een vreselijke combinatie. Nu hebben we er al heel vaak over gedacht om de tegels er gewoon uit te halen, maar verven kan natuurlijk ook!

Ik kwam bij de Gamma deze tegelverf tegen, maar ik lees dat heel veel mensen het ook met betonverf van de Action doen! Wel eerst even goed ontsmetten en een primer gebruiken, anders gaat het er na een tijdje weer af!

Je kastjes verven of folie erover plakken.

Nog een leuke tip is het opnieuw spuiten of verven van je kastjes of je keukendeurtjes, of deze te beplakken met folie met een printje. Ik zie wel eens hele lelijke houten ouderwetse keukens voorbij komen die met een nieuw verfje weer zo goed als nieuw zijn. Ik heb wel eens gekeken voor van dat folie op mijn keukenkastjes om ze een andere kleur te geven. Alleen heeft mijn keuken heel veel lades en hoekjes, dus dat krijg je dan volgens mij nooit netjes. Maar het blijft een leuke low budget tip!

Folie voor je keukenkastjes koop je heel goedkoop bij Action of bijvoorbeeld op Aliexpress.

Een nieuw werkblad.

Een mooi nieuw werkblad maakt ook al een heleboel verschil! Ik weet nog dat we in de huurwoning waar we hiervoor woonden zo’n verschrikkelijk rvs keukenblad hadden. Toen daar tijdens een renovatie een gewoon (alsnog goedkoop) keukenblad op kwam in een donkergrijze kleur, gaf dat al zo’n groot verschil! De hele uitstraling van je keuken veranderd er gewoon van! Keukenwerkbladen zijn niet eens zo heel erg duur. Je kunt ze bijvoorbeeld kopen bij die ene Zweedse blauwe winkel met de gele letters, maar ze zijn ook regelmatig in de aanbieding bij diverse bouwmarkten!

Kleine details veranderen.

Als je echt een klein budget hebt maar toch wat dingen wil veranderen dan kun je er ook voor kiezen om wat details te veranderen in je keuken. Zo bereik je met iets kleins toch een groot resultaat! Zo kun je bijvoorbeeld de handgreepjes van je keukenkastjes vervangen, maar je kunt ook een leuke steigerhouten plank ophangen en hier een aantal planten of servies op zetten. Wat ik een hele leuke tip vind is je voorraad in voorraad potten doen. Doe bijvoorbeeld je olijfolie in een mooie fles, verschillende soorten pasta in verschillende weckpotten of zet een paar potjes met verse kruiden neer! Doet al snel een heleboel voor de uitstraling van je keuken!

Heb jij nog leuke low budget tips voor een keuken make-over? Ik hoor ze heel graag !

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.