Esther’s top 5 low budget uitjes

by Esther Van Pelt
low budget uitje

Elke maand schrijf ik een gastblog over de leukste uitjes en mooiste vakanties met kinderen.

Super leuk natuurlijk, maar alleen als je dit ook kunt met je kinderen.

Helaas is dit niet mogelijk voor alle gezinnen, want die uitjes en vakanties zijn natuurlijk wel best prijzig.

 

Een dagje Efteling met een gezin van 4 incl parkeren kost namelijk al €192,50 deze zomer!

De Efteling is het duurste maar wel het populairste pretpark van Nederland.

Attractie Hellendoorn is het goedkoopste pretpark van Nederland, hier ben je voor een dagje weg met een gezin van 4 in de zomer €88 kwijt.

Maar ook dit is voor veel gezinnen helaas nog te duur.

Gelukkig hoeft een uitje niet perse duur te zijn, daarom geef ik je in deze blog mijn top 5 van de leukste low budget uitjes.

Top 5 low budget uitjes

  1. Het bos: helemaal gratis en kan zo leuk zijn. Je hebt namelijk meerdere bossen met een kindergedeelte. Het Monkeybos in Meijendel of bij het Reindersmeer in Well, maar natuurlijk zijn er nog veel meer van zo’n bossen. Met touwbruggen, een vlotje om over het water te gaan, een kabelbaan, buizen waar je doorheen kunt kruipen, boomstammen waar je overheen kunt lopen. Combineer dit met een lekkere picknick en je hebt een super leuke dag voor niks!

low budget uitje

  1. Wil je toch naar een pretpark, ga naar Irrland, dit grote park ligt net over de grens in Duitsland en is geweldig voor kinderen. Wat kun je er doen? Van alles! Een maisbad, skelters, waterglijbanen, een zwembad, een binnenspeeltuin, diertjes, klimtoestellen. Echt teveel om op te noemen, zoveel is er te doen. De entree is €7,50 p.p, je mag je eigen eten meenemen en je kunt er zelfs BBQ’en, over het hele park verspreid zijn meerdere bbq’s te vinden. Mocht je er iets willen drinken of eten, de prijzen liggen er een stuk lager dan in de parken in Nederland.

Irrland

  1. De kinderboerderij, vooral voor kleintjes is hier genoeg te beleven. Je hebt kinderboerderijen die gratis zijn, of tegen een klein bedrag. Vaak zijn er naast alleen diertjes ook speeltoestellen. In Veulen heb je een heel leuke kinderboerderij ’t Platteland. Hier heb je zelfs een klein binnen gedeelte om te spelen, een maisdoolhof en in de zomer een buikschuifbaan.
  2. Voor de iets oudere kinderen, geocaching: Download de app en ga op avontuur. Op meerdere plekken in Nederland kun je caches vinden, dit zijn ‘schatten’ die je doormiddel van een GPS app kunt vinden. Je kunt zelf ook caches plaatsen en deze in de app zetten, zodat andere gebruikers jou catch kunnen vinden. Een catch bestaat uit een logboek en een kleine beloning, de vinder mag de beloning eruit halen maar wordt wel gevraagd om er iets anders kleins voor in de plaats te leggen, zodat iedereen de lol kan ervaren van het spelletje. In het logboek schrijf je je naam zodat iedereen kan zien dat jij de schat ook al hebt ontdekt.
  3. Wil je graag zwemmen maar vind je al die subtropische zwemparadijzen veel te duur, ook hier is het slim om eens over de grens te kijken. In Duitsland kan dit vaak ook goedkoper. Zo heb je zwembad Goghness bij Gogh. Hier kun je kiezen uit een dagkaart, familiekaart of voor 2 uur of 3 uur zwemmen. Kinderen tot 4 jaar zijn gratis, voor een familiekaart (2 volwassenen + max. 4 kinderen) betaal je €14,50 voor 2 uur zwemmen, toch liever een dagkaart dan ben je €23.60 kwijt. Je kunt dan heel de dag zwemmen met je hele gezin. Een leuk zwembad met binnen en buitengedeelte, een glijbaan en een mooi peuterbad.

zwembad Goghness

Wij hebben als gezin het geluk best vaak uitjes te doen, maar deze top 5 vinden wij ook helemaal super. Als we gaan zwemmen kiezen de jongens altijd voor Goghness en Yara is helemaal dol op de kinderboerderij.

Het hoeft niet altijd duur te zijn om toch een hele leuke dag te hebben.

Wil je nog meer tips voor low budget uitjes, op mijn website Mama’s dagje uit kun je er nog meer vinden.

Heb jij nog tips voor leuke low budget uitjes? Leuk als je ze in de reacties wil achterlaten.

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.