Lizzy | Het leed dat amandelen verwijderen heet

by Lizzy

Al vanaf Maes baby is heeft hij last van apneu’s (ademstops in zijn slaap). Wij dachten echter gewoon dat dit bij hem hoorde en dat het wel prima was. Hij leek er geen last van te hebben in ieder geval. Tot een paar maanden geleden. Hij sliep echt rete slecht, steeds vaker tussen ons in ook. En snurken joh dat hij deed. Niet te doen. Wakker lag ik ervan, wat een herrie. Nu kan ik zoiezo al niet slapen als er iets of iemand zwaar ademt haha, maar dat terzijde.

Het begon mij dus op te vallen dat hij slecht sliep, snurkte, stopte met ademhalen voor max 10 seconden en grote keelamandelen had. Toen hij ook ineens heel veel pseudo kroep aanvallen kreeg was voor ons de maat vol. Ik besloot de huisarts te bellen en heb gevraagd om een verwijzing naar de KNO arts. Corona, een flinke wachttijd en een hoop geduld verder konden we eindelijk corona proof op consult komen. De kleine boef deed zijn mond heel braaf wijd open en de arts zag eigenlijk al genoeg. Zijn amandelen waren zonder indicatie al veel te groot. Dat daarbij het snurken komt kijken en de apneu’s is eigenlijk direct een reden geweest voor haar om te zeggen dat ze er het beste uitgehaald kunnen worden.

Nu werd het even spannend, want normaal worden deze ingrepen op een kleine ok gedaan, met een stuk of 8 andere kinderen. Om en om naar binnen, knip knip en als het goed ging mocht je met een uurtje weer naar huis. Maes heeft een chronische nieraandoening, wat inhoud dat hij extra gevoelig is voor infecties. Daarom hebben ze besloten hem op te nemen op de kinder afdeling en er een dag opname van te maken. Hier wordt hij extra goed in de gaten gehouden dus dit geeft mij ook wel een goed gevoel.

Door corona mag er maar een ouder mee, en het leek mij verstandig als papa dit zou doen. Toen Liva haar amandelen eruit moesten spuugde ze opeens bloed en ging ikzelf KO. Wel handig in het ziekenhuis, werd wel gelijk goed verzorgd haha. Daarnaast is Maes ook echt een papa’s knul. Niet dat hij van mij niks moet hebben, maar gewoon. Papa heeft wat minder gevoel bij dit soort dingen denk ik. Hoop echt onwijs dat het meevalt en dat het snel achter de rug is. Want man man, ik zie er stiekem toch wel erg tegenop hoor.

Precies wanneer dit online staat, wordt hij geopereerd. Duimen jullie mee dat alles goed gaat en zonder complicaties verloopt. Ik zal in de story’s van mijn IG een update geven als hij weer lekker veilig en wel thuis is.

Heeft jullie kindje deze operatie ook gehad? Zo ja wat is jouw ervaring ermee?

Liefs,
Lizzy

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.