Lijken pasgeboren baby’s nou echt op hun vader?

by Tamara

Dat hoor je toch vaak? Dat pasgeboren baby’s op hun vader lijken? Hier klopte die theorie in ieder geval wel. Tenminste, als je de woorden van iedereen die bij ons op kraamvisite is geweest moet geloven heb ik 3 kinderen die totaal niks van mij hebben en sprekend op hun vader leken. Nou echt, je had Richard moeten zien stralen! Hij kon niet trotser zijn dan wanneer er weer gezegd werd dat ze allemaal zo op hem leken! Dus grapte ik vaak: ‘Och! Dat trekt nog wel bij hoor!’ Haha. Maar klopt dan nou? Lijken pasgeboren baby’s nou echt op hun vader?

Lijken pasgeboren baby’s nou echt op hun vader?

Natuurlijk is het ontzettend leuk om jezelf terug te zien in je kind. Maxim is qua uiterlijk precies mij van vroeger en Floris lijkt heel erg op mijn broertje. Lauren is wel echt een kloon van haar vader, maar dan een meisjesversie. Het is wel heel grappig om te zien dat wanneer ze aan het knuffelen zijn dat ze echt ontzettend veel  op elkaar lijken.

Kleine Maxim, een paar uur oud!

Kleine Maxim, een paar uur oud!

Maar waarom is dat nou zo? Da pasgeboren baby’s zo ontzettend veel op hun vader lijken? Op zich is het wel makkelijk te verklaren. De moeder heeft altijd zekerheid dat het kind wat ze baart, van haar is. Als man heb je die zekerheid niet. Al ben je getrouwd, het kan altijd zo zijn dat je buurman een kopje suiker kwam lenen en jij 9 maanden later met zijn kind opgescheept zit. Ok, niet alle vrouwen doen dat, maar toch ( dat is voer voor een ander artikel 😉 ) Als het kind van je vrouw op jou lijkt heb je toch al wat meer zekerheid dat het ook echt van jou is.

Ook is het natuurlijk wel goed voor de bandvorming, zo’n lief klein babytje dat jouw enorme neus of flaporen heeft. Als moeder vorm je tijdens de zwangerschap al een band met je baby door de schopjes en het hele zwangerschapsgebeuren, maar voor mannen is dat toch iets anders.

Lijken pasgeboren baby's nou echt op hun vader?

Natuurlijk kan het ook allemaal gewoon toeval zijn. Er zullen vast baby’s zijn die heeeel veel op hun moeder lijken en niets van hun vader hebben. Het is in ieder geval wel grappig om er eens op te letten.

 

Hoe was dat bij jou? Leken jouw kinderen meteen op hun vader?

 

Deze blog verscheen eerder in 2015

Misschien vind je dit ook leuk

27 comments

Marlooz 13 november 2017 - 20:12

Mijn dochter lijkt als twee druppels water op haar vader, maar onze zoon lijkt op mij als baby!

Reply
Daniëlle 29 november 2015 - 16:27

Onze oudste vond ik wel meteen op haar vader lijken, onze jongste niet. Die heeft meer van de familie van mijn vaders kant. Heel grappig om te zien.

Reply
Michelle 27 november 2015 - 15:43

Ohhh die fotootjes allemaal! SMELT. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat vaak niet per se zo heb. Toen mijn vriendinnetje beviel vond ik hun dochter juist sprekend op haar lijken, en dat is nu, twee jaar later, nog steeds wel zo vind ik! Ik ben wel écht heel erg benieuwd op wie die van ons straks gaat lijken. De echoscopiste meent nu al te kunnen zien dat het een soort replica van mijn man wordt. Zou ik overigens ook helemaaal niet erg vinden;)!

Reply
Milou 27 november 2015 - 15:42

Jouw kinderen hebben een heel opvallend, mooi neusje. Hebben ze dezelfde neus als hun vader? Dan snap ik namelijk wel waarom dat gezegd wordt! Ik ben zo benieuwd op wie ons kindje gaat lijken!

Reply
Jennifer 27 november 2015 - 15:09

Niet per se dat het van hen is, maar dat is biologisch zo bepaald voor de bonding!

Reply
Milou 27 november 2015 - 15:43

Oh echt? Wat grappig om te weten! Dat klinkt ook wel logisch eigenlijk.

Reply
Miriam 27 november 2015 - 14:12

Mijn eierstokken begonnen spontaan te rinkelen van die schattige foto’s. Kom maar op met die 3e!!!

Reply
Maaike 27 november 2015 - 12:26

Die foto’s, vooral die eerste! Ik krijg spontaan zin om nog een kind te krijgen!! Zowel mijn dochter als zoon werden vanaf de geboorte door iedereen als twee druppels water met hun vader vergeleken (arme ik). Als ik eerlijk ben zie ik het zelf niet zo, bij andere baby’s ook niet. Als je goed kijkt zie je altijd wel iets van beide ouders erin, alleen soms door bepaalde opvallende kenmerken is de eerste indruk misschien ‘echt de vader!’ of ‘echt de moeder’!

Maar zoals je zegt wel grappig om op te zetten!

Reply
Linda 27 november 2015 - 10:33

Ivy lijkt nog steeds meer op haar vader :'( lol

Reply
Channah 27 november 2015 - 10:19

Je hoort het inderdaad vaker, en inderdaad, Tara leek meteen al op haar vader. En nu nog steeds trouwens, al heeft ze natuurlijk ook wel dingen van mij. Wel grappig trouwens, van de week maakte iemand de opmerking dat de eerste sowieso vaak meer op de vader lijkt. Maar of wat waar is..

Reply
Hanna @ eenbezigbijtje.nl 27 november 2015 - 10:06

Haha grappig. Ik denk inderdaad dan mannen stiekem toch de bevestiging willen dat het van hen is, al zijn ze er nog zo zeker van dat het niet van een ander kant zijn.

Reply
Sharon 27 november 2015 - 09:50

Grappig, hier was het juist andersom!! Zelfs de kraamhulp en verloskundige zeiden dat het 2 druppels water mij is. Vreemde op straat? Die zeggen precies hetzelfde! Ik heb werkelijk waar een mini me. Als ik baby foto’s vergelijk van mij en mijn dochter dan zijn het gewoon dezelfde baby’s! Arme papa, het zou zo van de buurman kunnen zijn hahahaha (uiteraard niet natuurlijk)

Reply
Priscilla 27 november 2015 - 09:33

Oooh ja verschrikkelijk! Iedereen vindt ze nog steeds op hun vader lijken maar ja, hij is Indonees en ik ben enorm Hollands; blauwe ogen, wit, blond haar.. die donkere genen van pa waren dus overheersend. Ze hebben bruin haar, donkere ogen, zijn licht getint. Maar buiten die oppervlakkigheden vind ik ze gewoon heel erg op mij lijken hoor! 😉

Reply
Me, Myself and we 27 november 2015 - 09:26

De oudste is net een rib uit zijn vader zijn lijf. Die lijtk als twee druppels op hem, alleen is zijn haar blonder. De jongeste heeft dan weer meer van mij weg. Het is leuk zo. 🙂

Reply
Lilian 27 november 2015 - 09:23

Bij ons was het een megelmoesje, en nu nog steeds. Ook al willen allebei de ouders graag zien dar het kind op hun zoon of dochter lijkt. Altijd grappig omdat te horen. Leuk artikel!

Reply
haia 27 november 2015 - 09:08

De eerste is een kopietje van de vader met mijn karakter. De tweede zeker als hij baby was lijkt op mij maar van karakter op zijn papa. Derde en vierde mengelmoesjes.

Reply
saskia 27 november 2015 - 09:07

Haha nog nooit over gehoord. Senna leek heel erg op zijn vader en Sophia op mij! 🙂

Reply
Marijke I easydailyfood 27 november 2015 - 09:00

Haha wat een leuk artikel. Onze dochter leek na de geboorte ook sprekend op haar vader. En trots dat hij was! Ik zei de hele tijd ‘nou haar neusje lijkt op die van mij hoor’ haha. Ze is nu 2,5 en lijkt steeds meer op mee. Dus wat betreft klopt deze theorie haha!

Reply
Simone 27 november 2015 - 08:36

Ja mijn dochter leek ontzettend op haar vader, en nog wel. Maar als ik jou foto’s op Instagram zie denk ik heel vaak ‘wat lijkt Lauren toch veel op haar moeder!’

Reply
Drie 27 november 2015 - 08:09

Ik heb zelf (nog) geen kinderen dus kan daar geen antwoord op geven. Maar bij de meeste pasgeboren baby’s zie ik nooit op wie ze lijken. Pas als ze wat ouder worden herken ik bepaalde dingen.

Reply
Madelon 27 november 2015 - 07:38

Z was letterlijk een kopie van z’n vader. Alleen met mijn Indische ogen. Nu 2 jaar later is dat nog steeds zo. De hoofdlijnen zijn van papa en de details van mij zeg ik altijd maar hehe.

Reply
Bregje 27 november 2015 - 07:30

Gek werd ik ervan! Lag ik daar urenlang keihard te werken, komen mn schoonouders binnen en loopt iedereen te jubelen dat hiu zo oo zijn vader lijkt! Bedankt he! 😉 Gelukkig lijkt de kleine man inmoddels grotendeels op zijn knappe moeder hahaha!

Reply
Channa 27 november 2015 - 07:09

Ja, ook hier leken ze op hun vader als ik iedereen moet geloven. Nu zijn de meningen echt verdeeld!

Reply
Charlotte 27 november 2015 - 06:48

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het bij baby’s nooit goed zie op wie ze lijken. Hier riep iedereen ook meteen dat ze op papa leek en nu zijn de meningen nogal verdeeld maar vinden de meesten weer dat ze juist op mij lijkt…

Reply
Wilmaaa 27 november 2015 - 06:38

Hier niet. Eerst leek ze op mij en toen op Michiel. Nu lijkt ze op beide. Vaak hoor je het wel inderdaad!

Reply
Josan 27 november 2015 - 06:16

Echt wel. Baby heeft zelfde gezichtsvermogen. Bijna iedereen zegt dat ze op haar vader lijkt alleen dan een donkere versie.

Reply
Nicole 27 november 2015 - 06:02

Jaaaa! Spencer leek enorm mijn man. Als je een babyfoto van Kevin naast hem hield, was het gewoon een kopie.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.