Lijken pasgeboren baby’s nou echt op hun vader?

by Tamara

Dat hoor je toch vaak? Dat pasgeboren baby’s op hun vader lijken? Hier klopte die theorie in ieder geval wel. Tenminste, als je de woorden van iedereen die bij ons op kraamvisite is geweest moet geloven heb ik 3 kinderen die totaal niks van mij hebben en sprekend op hun vader leken. Nou echt, je had Richard moeten zien stralen! Hij kon niet trotser zijn dan wanneer er weer gezegd werd dat ze allemaal zo op hem leken! Dus grapte ik vaak: ‘Och! Dat trekt nog wel bij hoor!’ Haha. Maar klopt dan nou? Lijken pasgeboren baby’s nou echt op hun vader?

Lijken pasgeboren baby’s nou echt op hun vader?

Natuurlijk is het ontzettend leuk om jezelf terug te zien in je kind. Maxim is qua uiterlijk precies mij van vroeger e Floris lijkt heel erg op mijn broertje. Lauren is wel echt een koon van haar vader, maar dan een meisjesversie. Het is wel heel grappig om te zien dat wanneer ze aan het knuffelen zijn dat ze echt ontzettend veel  op elkaar lijken.

Kleine Maxim, een paar uur oud!

Kleine Maxim, een paar uur oud!

Maar waarom is dat nou zo? Da pasgeboren baby’s zo ontzettend veel op hun vader lijken? Op zich is het wel makkelijk te verklaren. De moeder heeft altijd zekerheid dat het kind wat ze baart, van haar is. Als man heb je die zekerheid niet. Al ben je getrouwd, het kan altijd zo zijn dat je buurman een kopje suiker kwam lenen en jij 9 maanden later met zijn kind opgescheept zit. Ok, niet alle vrouwen doen dat, maar toch ( dat is voer voor een ander artikel 😉 ) Als het kind van je vrouw op jou lijkt heb je toch al wat meer zekerheid dat het ook echt van jou is.

Ook is het natuurlijk wel goed voor de bandvorming, zo’n lief klein babytje dat jouw enorme neus of flaporen heeft. Als moeder vorm je tijdens de zwangerschap al een band met je baby door de schopjes en het hele zwangerschapsgebeuren, maar voor mannen is dat toch iets anders.

Lijken pasgeboren baby's nou echt op hun vader?

Natuurlijk kan het ook allemaal gewoon toeval zijn. Er zullen vast baby’s zijn die heeeel veel op hun moeder lijken en niets van hun vader hebben. Het is iin ieder geval wel grappig om er eens op te letten.

Hoe was dat bij jou? Leken jouw kinderen meteen op hun vader?

Misschien vind je dit ook leuk

18 comments

Tessa 16 mei 2022 - 23:43

Ja hier gaat het ook op. Ondertussen is onze dochter een mengelmoesje van ons beide. Onze zoon, nu 2 weken oud, lijkt wederom op zn vader. Ben benieuwd wat de toekomst brengt😊

Reply
Gitte 18 juli 2017 - 21:36

Ja Levi leek super op zijn vader, nu nog steeds, maar ook heel erg op mijn vader.. (ik vind op foto’s en soms filmpjes Lauren trouwens echt mega op jou lijken?)

Reply
Ineke 27 juni 2016 - 16:59

Mijn dochter is twee druppels water mij, de jongste daarentegen was volledig zijn vader bij geboorte.

Reply
Mathiske's mama blog 24 juni 2016 - 23:51

Emily leek de eerste week echt veel op Paul. Nu is daar niks meer van te zien ??

Reply
Kirsten 24 juni 2016 - 14:05

Ik leek als baby en ook als peuter, als twee druppels water op m’n moeder. Als je onze kinderfoto’s naast elkaar legt, zie je alleen maar overeenkomsten. Nu als bijna twintiger lijk ik enorm op m’n vader ☺️

Reply
Jodi - liefthuis 24 juni 2016 - 12:51

Onze spruit leek niet Evht op ons allebei haha. Dat kan dus ook, pas later ging hij veel op mij lijken en kreeg hij de typische blik van z’n vader

Reply
MetMirjam 24 juni 2016 - 10:49

Ons meisje leek en lijkt nog steeds heel erg op haar vader! Het is dat ik haar zelf gebaard heb, anders zou je denken dat ze niet van mij is haha

Reply
Michelle 24 juni 2016 - 09:11

Morris leek na de geboorte echt sprekend op zijn vader als baby. Nu hij 7 weken oud is dat nog wel zo, maar begin ik ook steeds meer van mezelf terug te zien. Vooral zijn mondje heeft hij van mij. Echt een mixje dus!

Reply
Angela - Mama met passie 24 juni 2016 - 08:54

De meningen waren hier erg verdeeld toen ze net geboren was. Eigenlijk nog steeds. Alhoewel veel mensen Naomi echt op mij vinden lijken.

Reply
Hanna @ eenbezigbijtje.nl 24 juni 2016 - 08:23

Ik denk dat het toeval is, al leek ik wel op m’n vader.

Reply
Patricia 24 juni 2016 - 08:03

Men vindt dat onze dochter op mijn man lijkt. Ik zie het niet. Als ik de babyfoto’s van mijn man vergelijk met haar zie ik het wel maar dat heb ik ook met mijn eigen babyfoto’s.

Reply
Marissa 24 juni 2016 - 07:34

Hier klopt t niet. Mn dochter leek toen ze net geboren was sprekend op mij. Echt een kopie. Ook nu is het nog steeds een kloon van mij. Het is heel erg eng soms hoeveel ze op mij lijkt! Ben er ontzettend trots op… en ook erg blij mee! Ik voel me vereerd!! Ik heb denk ik gewoon sterke genen.

Reply
Merel 24 juni 2016 - 07:34

Oudste en middelste leken direct op hun vader, de jongste (vond ik op dat moment) echt op mij. Maar gisteren keek ik een foto en daar zag ik warempel toch weer papa terug. Dus klopt als een bus.

Wat ik wel storend vind (misschien goed om eens een blog aan te wijden), zijn (schoon)moeders die oudoom Piet claimen of bij elke scheet zeggen: “Dat komt echt van ons.” Ook als het zo is, wat maakt het uit?

Reply
Sabine 24 juni 2016 - 07:16

Mijn dochter leek na haar geboorte echt sprekend op mij. Inmiddels is ze een beetje een mix van beiden, hoewel veel mensen wel zeggen dat ze meer van mij weg heeft.

Reply
Leonie van Mil 24 juni 2016 - 06:29

Hier klopt die theorie niet. Maar hij leek ook niet op mij 😉 . Nu (bijna 3 maanden) begin ik steeds vaker dingen in één van ons te herkennen.

Reply
Elisabeth 24 juni 2016 - 06:25

Nou mijn zoontje was de mooiste niet, maar iedereen zei dat hij als twee druppels water op mij leek. 🙂

Reply
Channa 24 juni 2016 - 06:16

Hier waren de meningen erover verdeeld. Zelf vond ik Jamie een kopie en Fenna een stuk minder.

Reply
simpel, met een snufje liefde 24 juni 2016 - 06:09

Hier leken ze ook meteen op hun vader en nu nog meer.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.