Life after labor. Eerste keer consultatiebureau!

by Tamara

Het consultatiebureau, door sommige mensen ook wel grappend het ‘consternatiebureau’ genoemd. Het is een plek waar ik voorheen altijd een bloedhekel aan had, hoe vaak kwam ik er wel niet zo vreselijk onzeker weg als ik weer met Maxim geweest wat en hij toch wel heel erg achter bleek te lopen. Maar gelukkig is er veel verbeterd sinds ze op hun nieuwe locatie zitten en er andere mensen werken.

image

 Nu is het namelijk zelf zo dat ik vaak  te horen krijg dat allen ontzettend goed gaat en ik het erg goed doe allemaal! Dat is natuurlijk altijd heel erg fijn om te horen!
Gisteren was het dan de beurt aan onze kleine dame, voor het eerst naar het consultatiebureau! Nu had ik al verwacht dat ze goed gegroeid zou zijn, aangezien ze een flinke onderkin heeft en echte hamsterwangen! Haha! Dat klopte dus! Want ze was ruim 600 gram gegroeid sinds de laatste weging eind juni! ‘Top gedaan dames!’ *geeft soort van schouderklopje op tiet* .

image

Dan het bezoek aan de arts. Hier zag ik stiekem tegenop, omdat in het boekje stond dat ze haar eerste vaccinatie kreeg. Maar ik heb de arts er niet meer over gehoord en ik ben het vergeten te vragen, dus dat komt vast volgende keer!

Het is een sterke en alerte dame! Ze kan al sinds ze 3 weken is haar hoofd mooi omhoog houden (god nu klink ik als zo’n opschep moeder! Solly) en dat moest ze daar natuurlijk ook even showen!

Kortom een dikke sticker en helemaal goedgekeurd! Dat is ook wel weer eens fijn na al het gedoe wat we altijd met Maxim gehad hebben! Begin Augustus mogen we weer en dan is ze gewoon al 2 maanden ! Gaat echt ontzettend snel!

Wat vinden jullie van het consultatie bureau? Gaan jullie er met tegenzin of plezier naartoe? Of is het gewoon zo’n dingetje dat moet? Haha!

Misschien vind je dit ook leuk

15 comments

Femke 17 juli 2015 - 21:27

Ik zit bij een antroposofisch consultatiebureau… niet dat ik mezelf heel antroposofisch wil noemen, maar ik vind het vooral heel prettig dat ze naar mn kind en niet naar de ‘zo-hoort-het’-statistieken kijken. Hier dus erg tevreden.

Reply
Nanouk 17 juli 2015 - 19:59

Wat fijn dat het zo meeviel en dat Lauren zo goed groeit! Hihi klopje op je tiet, lol 🙂 Denk dat t heel erg per CB en per arts/verpleegkundige verschilt. Hier in t dorp is een hele prettige aardige verpleegkundige. Ik heb dan ook geen nare ervaringen maar ik hoor idd van andere moeders die bij een ander CB komen wel eens negatieve verhalen. Zo jammer, want in de eerste maanden met je baby ben je zo snel onzeker!

Reply
Daniëlle 17 juli 2015 - 17:49

Zoals je misschien al wel had gelezen in mijn blogje een paar weken geleden heb ik echt een hekel aan het consultatiebureau hier! https://buttydaantje.wordpress.com/2015/06/18/consultatiebureau-no/ Wel heel fijn dat het zoveel verbeterd is bij jullie en je nu met een fijn gevoel ernaar toe gaat. Volgende maand gaan wij verhuizen, en hoop dan ook dat daar wél een fijn consultatiebureau is 🙂

Reply
Vlijtig Liesje 17 juli 2015 - 10:45

Het wisselde bij mij. Maar vaak zeiden ze enge dingen, en dan ging ik er rottig weer weg…

Reply
Esther 17 juli 2015 - 10:14

Ik ga er niet heel graag naar toe maar ik vind het met ons eerste kindje wel fijn om ergens met vragen of onduidelijkheden terecht te kunnen.
Bij ons waren ze de oproep voor de eerste prikjes vergeten bij 8 weken..dus begonnen met 11 weken.

Reply
Thea van Galen 17 juli 2015 - 09:51

Geen idee, vraag het me tzt, maar van wat ik hoor is het vaker het consternatie bureau dan het consultatiebureau. Vooral wat betreft voeding.
En een schouderklopje op je tiet hahaha, moest er om lachen 🙂
Mooi meisje <3

Reply
lin 17 juli 2015 - 09:26

Ah lekkerding! Fijn dat alles weer goed was met miniiloveher! Hier vind ik het nooit erg om erheen te gaan, maar als ze me ook maar 1 ding zeggen wat me niet aanstaat zeg ik dat ook gewoon! Bij mij durven ze dus niet meer;-) hihi grapje ik ben altijd wel benieuwd en aankomende week moet Jay voor de (voorlopig) allerlaatste inenting! Ben echt benieuwd hoe hij dat gaat doen omdat hij er nu echt besef van heeft wat er gebeurd!

Reply
Malou 17 juli 2015 - 09:14

Wat fijn dat het zo goed ging! Over het algemeen vind ik het wel leuk om er naartoe te gaan, maar 1 keer hadden we een andere arts en toen was het drama..

Reply
Josan 17 juli 2015 - 08:46

Ik ging nooit met tegenzin. Maar nu ik in een nieuwe wijk met nieuw cb woon kan het wel eens zijn dat ik het klagen van andere moeders begrijp. Toen ik mijn eerste afspraak had, waren ze gewoon over mij aan het praten! En niet op een positieve manier, want zodra men doorhad dat ik er was, waren ze stil. Ook de hulpvaardigheid was erg laag. Na meting stond ik al een tijdje doelloos rond te kijken. Geen idee of het klaar was en wat ik moest doen. Niemand die wat zie. Uiteindelijk zelf maar gevraagd of het nu klaar was. Nee, ik mocht nog naar de arts. Die was niet blij dat ik co-slaap met jongste dochter. Iets met wiegendood. Pfff, volgende week tweede afspraak en prikken. Heel benieuwd of er een betere vibe hangt.

Reply
maud 17 juli 2015 - 07:54

Opzich geen hele slechte ervaringen, alleen ze kunnen me zo vreselijk onzeker maken af en toe. Doortje is een kleine krummel en heel tenger. Ik heb haar na ik met de bv stopte een fles melk “te veel” gegeven elke dag. En ze moest wel uit een beker gaan drinken (of tuitbeker). En nu is ze weer te licht. Nou ik ga geen trechter in dr strotje duwen om haar vet te mesten? nu is ze 15,5 maand en ze drinkt nog uit haar fles, af en toe oefenen we met een gewone beker. En ik denk zelfs dat ik ipv gewone melk een papfles ga geven, want ze eet slecht en ik wil natuurlijk niet dat ze écht te mager wordt.

Reply
Saskia 17 juli 2015 - 07:50

Ik hoor bij ons ook veel negatieve verhalen maar zelf vind ik het wel ok.

Reply
Joyce 17 juli 2015 - 07:30

Hier geen fan van het cb, altijd wel iets te zeuren helaas.

Reply
Minke 17 juli 2015 - 07:09

Heerlijk dat ze is goed gekeurd! Altijd fijn om te horen natuurlijk. Wat ik vind? Handig voor de prikken te krijgen, wegen en meten. Verder, eerlijk? Een zooitje ongeregeld. Meneer is te licht, meneer loopt achter met zijn spraak (zelfs vve verklaring voor), meneer groeit toch wat te langzaam in gewicht en meneer loopt voor in zijn spraak. What are they thinking? Hij doet het goed op zijn manier. Ik kan hem niet uitrekken om langer te maken en niet dwingen te praten. Het loopt wel los denk ik dan.

Reply
Charlotte 17 juli 2015 - 07:01

Haha *geeft soort van schouderklopje op tiet* ? Hier ook geen fan van herlt consultatiebureau… Niet zo’n fijne mensen en echt advies geven ze niet vind ik… Heb er niks aan..

Reply
Sopdet 17 juli 2015 - 06:43

Het was eerder iets wat moest. Heb ik vragen dan vertrouw ik eerder op het oordeel van de huisarts en kinderarts. Hier in de streek klagen de meeste mensen dat ze alles te strict vergelijken met wat er in de tabellen staat. Ik vond het wel fijn dat de prikjes daar konden, zo werd ze niet bang van de huisarts.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.