Life after labor, de eerste twee weken.

by Tamara

image Schreef ik twee weken geleden hier nog mijn laatste update als zwangere, nu is de kleine dame hier morgen al 2 weken oud. Het gaat echt ongelofelijk snel! Het leek me wel leuk om toch nog een soort update bij te houden, zodat ik later nog eens kan teruglezen hoe het allemaal was! Dus ben je benieuwd hoe de eerste twee weken gingen? Lees dan mee!

Jullie konden maandag mijn bevallingsverhaal al lezen, ik maakte van te voren wel eens het grapje dat ik deze derde baby er wel even horizontaal uit zou niezen, nou dat is het niet geworden, maar razendsnel was het wel! Ik heb de dagen erna dan ook vreeeeselijk veel last gehad van hele erge naweeën. Maar even heerlijk kroelen met mijn mannen en ons kleine dametje maakte heel veel goed!

Na de bevalling voelde ik me eigenlijk prima, wel wat duizelig af en toe en nog ontzettend veel last van mijn rug door de rugweeen, maar verder ging het gelukkig prima! Dus dan stap je met je dakpansgewijs gestapelde kraamverband in je netbroek in je rolstoel, maxi cosi op schoot en lekker naar huis! Eenmaal thuis ontmoetten Maxim en Floris Lauren voor het eerst. Een heel spannend en emotioneel moment waar ik erg naar uitgekeken had. Gelukkig kwam het helemaal goed want zodra ze hun zusje zagen werd ze overladen met kusjes en knuffels! ( hier volgt nog een aparte blog over! )

image

We hebben in tegenstelling tot vorige keer een heerlijke kraamweek gehad met een kraamverzorgster die echt veel zorg uit handen nam en goed naar onze wensen luisterde! Soms remde ze me even af. Ik vind het ontzettend moeilijk om mijn huishouden uit handen te geven, maar na een tijdje wende het wel!

image

Iets met overproductie? Muhaha

Lauren viel in de eerste helft van de week erg af, tot bijna 10%. Ik baalde zo, want ik zou het zo zonde vinden als ze bijgevoed moest worden! Gelukkig krabbelde ze daarna snel weer op en zat ze op de laatste dag, na precies 1 week al dik 80 gram boven haar geboortegewicht!
Inmiddels is het een tietverslaafde trouwens en mama heeft inmiddels overproductie! Oeps! ( nou ook maar kraamverband in de bh proppen dan?)

image

Afgelopen week was ik voor het eerst alleen met de kindjes. Het was wel even wennen, zeker omdat plannen ook niet mijn sterkste punt is. ( nee Tamara, een baby wakker maken, verschonen, voeden, jas aan en in de Maxi cosi in de bakfiets zetten lukt zelfs jou niet in een kwartier) maar we hebben het elke keer op tijd gered! Dit was ook de eerste keer na de bevalling weer fietsen en hoewel mijn ‘onderkantje’ een klein beetje zeer deed na de eerste keer, ging het beter dan verwacht! Lauren vond het ook fijn op de fiets, ze sliep meteen!

Ze doet het snachts ook heel goed, gemiddeld voed ik haar twee of 3 keer tussen 11 en 8. Niet dat ik ook tot 8 kan slapen dan, want meneer allergrootste broer Maxim zit om 6 uur steeds in zijn bed te jodelen! Iets met: ‘het is een fase, het is een fase, het is een MONSTER!’ Maar goed, tropenjaren noemen ze dat toch?

We genieten ontzettend van ons gezin. Het voelt echt compleet zo. Als ik zie hoe de jongens met hun zusje omgaan, dan smelt ik gewoon helemaal! Dan kun je toch bijna niet naar meer verlangen?

Dit was de life after labor update van de eerste twee weken! Tot volgende week!

Misschien vind je dit ook leuk

23 comments

janske 19 juni 2015 - 23:23

werken zoogcompressen niet tegen alle melk? Regelmatig vervangen…ik vond het echt lifesavers…
mooie blog! Leuk om te lezen hoe het jullie af gaat met zijn vijven 🙂

Reply
Tamara 21 juni 2015 - 20:26

Ik vervang ze na elke voeding haha

Reply
Jess 19 juni 2015 - 22:16

Leuke update. Ik vind het heerlijk hoe eerlijk je altijd bent in de berichten. Maakt dat ik duidelijk weet wat ik KAN verwachten als ik bevallen ben. Ik lees te vaak ‘goede’ ervaringen. Af en toe eerlijk zijn kan deugd doen.

Reply
Tamara 21 juni 2015 - 20:24

Jaa ik probeer gewoon zo eerlijk mogelijk te zijn. Het is niet allemaal bloemen en glitter haha

Reply
Josan 19 juni 2015 - 21:54

Die vlekken in je shirt! Wel fijn om te lezen dat het allemaal zo goed gaat 🙂 Eigenlijk had ik jou nooit als een bakfietsmoeder ingeschat.

Reply
Tamara 21 juni 2015 - 20:26

Hahaha! Is dat een bepaald soort moeders dan?

Reply
Nicky 19 juni 2015 - 21:04

Ondanks het plannen, de overproductie, de hormonen komt dit echt over als een positief blogje! Houden zo!

Reply
Tamara - Crazygreatlife 19 juni 2015 - 19:28

Fijn te lezen dat hrt zo goed gaat! Inderdaad is tijd plannen aan het begin erg lastig. Laat staan al met 3 kids

Reply
Mamablogger 19 juni 2015 - 19:03

Wat fijn om te lezen dat het zo goed gaat en je zo geniet!

Reply
Daniëlle 19 juni 2015 - 14:55

Leuke update weer! En die borstvoeding regelt zich vanzelf wel weer 🙂 Anders uitwasbare compressen gebruiken misschien? Knap hoe je alles doet met 3 kids..en zo weinig slaap ?

Reply
Neel 19 juni 2015 - 13:06

Ziet er heerlijk uit allemaal!!

Vraagje over het fietsen: bevalt dat met de maxicosi in de bakfiets? Wij willen nog een fiets aanschaffen maar krijg hele verschillende adviezen over maxicosi plus bevestigingssysteem in de bak of babyschaal. En al helemaal voor een pasgeboren baby. Maar we hebben geen auto, wonen midden in de stad en ik wil niet compleet afhankelijk zijn van openbaar vervoer dus wel op korte termijn wat kopen. Maar ik twijfel dus wat we moeten kiezen en ben even op zoek naar wat ervaringen. Hoe gaat dat bv als je over een drempel fietst, zit er een beetje vering in?

Reply
Mariska 25 juni 2015 - 14:01

Volg!

Wij hebben dus een bakfiets aangeschaft (om dezelfde reden – midden in de stad, geen auto), maar zitten ook met het probleempje hoe je de maxi cosi goed vastzet daarin. Los erin zetten heeft natuurlijk weinig zin…

Reply
Neel 26 juni 2015 - 11:16

Heb je daar geen bevestigingssystemen voor? Jawel toch? Heb me er nog niet in verdiept maar lijkt me dat dat missch niet erg meeveert enzo..

Reply
Sylvie 19 juni 2015 - 12:50

Fijn dat alles zo goed gaat en dat je er zo van geniet! Lijkt me heerlijk! En die overproductie… soms hier nog 🙁

Reply
Milou 19 juni 2015 - 12:45

Zo leuk dat je zo open bent. Veel geluk met elkaar :)!

Reply
joyfromjoyce 19 juni 2015 - 09:09

Wat heerlijk dat alles zo lekker gaat!

Reply
Thea van Galen 19 juni 2015 - 08:47

tietverslaafde hahaha
leuk om te lezen hoe het is gegaan. En fijn dat je een goede kraamhulp had!

Reply
Malou 19 juni 2015 - 07:46

Wat herkenbaar zeg.. Nomi viel ook bijna 10% af en vervolgens had ik ook overproductie. Ik droeg alleen maar zwart en ik gebruikte kraamverband in plaats van zoogcompressen haha! Gelukkig ging dat redelijk snel beter.

Reply
Tamara 21 juni 2015 - 20:25

Hahaha dat zwart dragen is een goede tip!

Reply
Saskia 19 juni 2015 - 07:44

Aah wat leuk om te lezen! Twee weken al! Dat gaat inderdaad onwijs snel. Die overproductie is hier ook trouwens whaha.

Reply
Tamara 21 juni 2015 - 20:25

Hahaha leuk he dat gelek!

Reply
Madelaine 19 juni 2015 - 07:38

Ik vind je updates altijd zo leuk on te lezen. Wat n prachtig gezin heb je ❤️.

Reply
Tamara 21 juni 2015 - 20:24

Wat lief!!!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.