Life after kraamzorg..

by Tamara

En toen was de kraamverzorgster weer weg..

En moesten we weer alles zelf doen! Haha! Nee ik vond het heerlijk hoor iemand die een weekje kwam helpen met de was, het huishouden en de kinderen. Zaterdag was ze voor het laatst en het was zondag ochtend best wel even wennen om weer zelf met mijn stofzuiger door het huis te racen.

image

Bron

Ik heb me daar van te voren best druk over gemaakt. Met twee kinderen was het af en toe al best een klus om het huishouden gedaan te krijgen. ( lees: je dweilt terwijl er achter je alweer een beker ranja over de schone vloer gegooid word, of je vouwt alle was op en je zoons besluiten dat zij dat beter kunnen en vouwen alles nog een keertje op) Hoe moet het me dan ooit lukken met drie?

Natuurlijk werk ik niet en ben ik thuismoeder. Dit betekent echter niet dat ik dan maar de hele dag aan het poetsen ben. Natuurlijk word je huis wel sneller vies als je gezin thuis is ipv ergens anders, bijvoorbeeld op school, dus ik hoef me nooit te vervelen! Haha!

Ik heb alleen het ‘talent’ om een geweldige chaotische rommelkont te zijn. Vaak zie ik dingen niet eens en een paar kruimels interesseren me eerlijk gezegd totaal niet. Toch is een superschoon huis wel fijn en heb ik ook op verschillende manieren geprobeerd om beter te worden in het huishouden. Enkele pogingen waren:

1. Een schoonmaakrooster.
Maar die werken dus alleen als je je er ook echt aan houd en niet als je hem uit het zicht hangt in de hoop dat je hem vergeet.
2. Heerlijk ruikend schoonmaakmiddel kopen.
Dit hielp dan weer wel, ik ben gek op een lekker ruikend huis en als schoonmaakmiddel lekker ruikt ben ik sneller geneigd om te gaan soppen.
3. Mezelf verbieden tv te kijken voor het huis schoon is.
Dan pakken we toch gewoon de Ipad?
Kortom, een superhuisvrouw zal ik , behalve in vlagen van totale verstandsverbijstering, nooit worden. Een laatste hulpmiddel is natuurlijk het inschakelen van een hulp in de huishouding. Zo kun je het huishouden wat uit handen geven en heb je wat meer tijd over voor je kinderen, jezelf en leuke dingen!

Een site waar je heel makkelijk online een schoonmaakhulp kunt inschakelen is bijvoorbeeld Helpling. Als je op de site kijkt kun je meteen zien of ze al actief zijn bij jou in de regio!

Heb jij ook zo’n hekel aan het huishouden?

Misschien vind je dit ook leuk

10 comments

Annelies 19 april 2016 - 21:28

Hi tamara, een fantastische blog… Als we wat voor je kunnen betekenen hoef je het alleen maar te zeggen
http://www.toppiecleaning.nl/ik%20zoek%20hulp.htm

Reply
Wendy 17 juni 2015 - 13:49

Haha neeee, ik zou er niet aan moeten denken dat iemand anders mijn huis poetst! Als mijn man met de stofzuiger aan de gang is geweest ga ik nog een keer achteraan hahaha. Maar sinds ik mama ben kan ik me ook niet meer zo druk maken om kruimels en rommel. Morgen ziet het er toch weer zo uit 😉

Reply
Fleur 16 juni 2015 - 23:09

Ik heb mijn dagelijkse routine vrij goed onder controle gekregen met behulp van FlyLady, vroeger was ik helemaal verschrikkelijk 😐 Maar we hebben nog wel één keer in de twee weken een hulp, dat is wel heel fijn met drie kinderen.

Reply
Sylvie 16 juni 2015 - 19:43

Haha ik heb voor mezelf wel een rooster, en dat werkt wel aardig! Ik word ook steeds sneller, zodat ik op maandag meestal alle grote klussen heb gedaan, yeah 1-0 voor mezelf!

Je hebt trouwens kruippakjes met sponzen eraan, misschien ook nog een tip 🙂

Reply
Malou 16 juni 2015 - 11:11

Heel leuk geschreven 🙂

Reply
Saviera 16 juni 2015 - 11:03

Het is trouwens http://www.huis-hulp.nl sorry

Reply
Saviera 16 juni 2015 - 11:01

Hoi tamara.
Ook ik volg je blog en ik ga werken in de huishouding in Veendam nu is dit net een opstartend bedrijf waar iedereen terecht kan. Het is goedkoper als de meeste anderen dus ik heb de site even opgezocht en misschien heb je er iets aan. Dit is hem http://www.thuis-hulp.nl

Groetjes
Saviera

Reply
Josan 16 juni 2015 - 10:40

Hahaha wat erg de iPad pakken als je geen tv mag kijken. Hey maar ik snap wat je bedoelt. Zelf heb ik ook niet zoveel met schoonmaken. Zit nu te computeren terwijl ik eigenlijk moet stofzuigen ( stttt, niet verder vertellen).

Reply
Marijke 16 juni 2015 - 10:12

Hahaha ja als de tv niet mag, heb ik nog mijn telefoon, laptop, leuk boek, kind of weet ik niet wat voor redenen om niet te hoeven schoonmaken inderdaad. Maar toch is een schoon huis en een lege wasmand best lekker op zijn tijd

Reply
Minke 16 juni 2015 - 06:57

Net of ik over mezelf lees haha. Ik heb wel een poosje alles in mijn agenda geschreven, dat hielp wel. En dan heb ik nog maar 1 kindje, dat wordt wat als de 2eer is haha.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.