Lidl weekboodschappenshoplog + weekmenu.

by Tamara

Ik was maandagochtend boodschappen aan het doen en ik dacht, misschien is het leuk om weer eens een weekboodschappenshoplog te doen met daarnaast een weekmenu! In deze blog laat ik jullie alles zien wat ik voor deze week kocht en welke gerechten ik daarmee maakte.

Lidl weekboodschappenshoplog + weekmenu.

Weekmenu.

Laten we maar beginnen met het weekmenu. We eten gedurende de week op vaste dagen vaak vaste gerechten. Zo is het makkelijk om te bepalen wat je wilt eten en hoeveel je nodig bent in die week. Voor ik een boodschappenlijstje maak, bedenk ik dan ook wat we die week gaan eten. Hebben we eens een dag zin in iets anders? Dan schuiven we wat met de maaltijden of kopen we nog iets bij.

Maandag.

Krieltjes, boontjes, salade, schnitzel en Richard Kip.

Dinsdag.

Op dinsdag heeft Maxim zwemles en we moesten om 6 uur bij de verloskundige zijn, dus haalden we patatjes. Maar eigenlijk stond er aardappels vlees en groente op het menu. Richard at eieren met groente.

Woensdag.

Wij Burritos, Richard kip piri piri met salade.

Donderdag.

Lasagne met salade.

Vrijdag.

Thaise curry met rijst.

Mijn vriend Richard eet vaak andere dingen dan wij omdat hij veel eiwitten binnen moet krijgen ivm het sporten. Dus meestal maak ik voor hem een andere maaltijd.

De weekboodschappen.

Normaal haal ik altijd op vrijdag de weekboodschappen en dan gaan we op zaterdag naar de poelier, bakker enzo. Maar omdat ik vorige week vrijdag heel ziek was lukte dat niet. Zaterdag zijn we wel naar de poelier geweest voor kip, naar de ah voor merkproducten en naar de bakker voor brood. Brood en vlees vriezen we meteen in zodat we het kunnen ontdooien als we het nodig hebben.

Drinken.

Broodproducten.

Groente en fruit.

Vleeswaren.

Overig.

Bij de Lidl was ik 64 euro kwijt. Dat is dus wel exclusief de dingen die we zaterdag al kochten. Als je je bedenkt dat we eerst elke week rond de 120 euro kwijt waren aan weekboodschappen dan zijn we dus al flink vooruit gegaan!

Wat ben jij in een week gemiddeld kwijt aan boodschappen?

Misschien vind je dit ook leuk

11 comments

Stefanie 18 april 2017 - 10:03

Ik ben altijd minstens 100 euro kwijt aan de weekboodschappen. En ik bestel altijd bij de jumbo voor de hele week, Dus ik ga tussendoor niet ergens anders heen. Aan de ene kant vind ik het veel geld, maar aan de andere kant denk ik. Tja. grote jongens ( en vooral mijn man) die eten veel. Wij kopen bijv. niet 1 pak lasagne maar 3! Anders heb ik te weinig.. En dat geld voor alles, ik maak veel eten. En daarbij komen luiers, babyvoeding ed. Maar ontzettend knap dat je zo’n mooi bedrag had voor de boodschappen ! Lijkt me toch wel een lekker gevoel 😀

Reply
Alice 15 april 2017 - 13:39

Heb voor aankomende week ook een week menu gemaakt en al het resterende incl.melk koffie boter honde eten vlees heb ik een totaal van €40,50

Reply
Liess 15 april 2017 - 12:02

Wij maken dus veel te veel op.. we hebben geen auto meer dus doen dagelijks boodschappen en dat hakt er dik in.
We gaan vanaf aankomende week dan ook heel anders boodschappen doen hebben we besloten.

Ook drinken wij veeel te veel frisdrank.. dus gaan we vanaf aankomende week naar thee en aanmaak… ik ben gemiddeld 20 euro per dag kwijt nu en dat is echt veel te veel.
Als ik me er aan toe kan zetten ga ik er over bloggen haahah

Reply
Jeanne 15 april 2017 - 09:48

Wat leuk dat je eens de boodschappen laat zien!
Ik vind dat je het best netjes doet qua boodschappen voor een gezin van 5 personen.
Alleen ben ik benieuwd waarom je houdbare melk koopt (als ik dat goed zie), verse melk is toch veel lekkerder?!

Reply
Tamara 15 april 2017 - 11:24

Vind je? Ik vind verse melk niet te drinken ? haha

Reply
Marisca- Mamablogger 15 april 2017 - 08:20

Ik was gisteren €70 kwijt bij de Lidl en schrok daar best van. Normaal ben ik tussen de €50 en €60 kwijt. Daar zit dan wel alles bij. Ook eten voor het weekend, rozijntjes etc. voor school, brood voor de hele week, afbakbroodjes voor het weekend (altijd op zondag) etc. En dat is voor 3 personen. Viel mij overigens wel op dat ik bij Lidl steeds meer kwijt ben voor dezelfde boodschappen. Overweeg toch weer eens naar de AH te gaan, daar goed op te letten en weer fijn zelf te gaan scannen. Was daar ook niet veel meer kwijt en zelfscannen scheelde best wat tijd…

Reply
Nicole 15 april 2017 - 08:13

Wij geven tussen de 50 en 60 euro per week. Lang leve de Lidl!

Reply
Joyce 15 april 2017 - 07:45

Wij doen alle boodschappen bij de Jumbo (behalve brood, die halen we bij de bakker). We zijn gemiddeld 130 euro per week kwijt met een gezin van 4 personen. Daar heb ik ook de zaterdag en zondag bij gerekend , echt alles van 7 dagen. Ik vraag me altijd af hoe mensen het voor elkaar krijgen om onder de 100 euro te blijven met een gezin.
Wat ben je nog kwijt aan merkproducten en bakker, poelier etc? En wat eten jullie op zaterdag en zondag want dat staat niet op je lijstje. Denk dat je dan ook wel een stuk hoger uitkomt dan 65 euro ?

Reply
Ellen 15 april 2017 - 13:32

Wij doen boodschappen voor 90 euro per week met 2 volwassenen en 4 kinderen (9, 8, 7 en 5 jaar)
Kan dus makkelijk als je bewust naar prijzen kijkt.

Reply
Joyce 15 april 2017 - 07:30

Ik ben altijd ongeveer 50/60 euro kwijt 🙂 maar dat zal nog wel veranderen in de toekomst haha

Reply
Marjons 15 april 2017 - 07:12

Ik ben op dit moment een lijstje aan het bijhouden van alle boodschappen. De maand is nog niet om, maar ik schrok nu al. We geven veel meer uit dan ik dacht aan boodschappen. (Blogje volgt nog)
Ik vind jullie boodschappen er wel uitzien zoals de onze denk ik. Drinken, groente, vleesbeleg enz

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.