Lidl weekboodschappen shoplog.

by Tamara

De vorige keer dat ik een weekboodschappen shoplog deed, werd daar erg leuk op gereageerd! Ik beloofde toen om het vaker te gaan doen, maar helaas is het daar weer een beetje bij gebleven. Ik vind het zelf altijd ontzettend leuk om te kijken wat voor spullen andere mensen altijd kopen en wat voor dingen ze eten. Dus toen ik afgelopen vrijdag in de Lidl was en besloot weekboodschappen te gaan doen, ( op de fiets, ja i know!)  bedacht ik me dat ik eenmaal thuis mijn aankoopjes wel aan jullie kon laten zien! Dus kijken jullie mee naar mijn weekboodschappen shoplog?

Lidl weekboodschappen shoplog.

Ik doe eigenlijk nooit boodschappen met een lijstje, heel erg dom, want ik vergeet daardoor altijd best wel veel mee te nemen, maar ik heb gewoon niet het geduld om te gaan zitten en voor de hele week uit te denken wat ik wil eten. Gelukkig zit de supermarkt vlakbij de school van Maxim en kan ik heel makkelijk even wat dingen bij halen. Waarom we dan weekboodschappen doen? Omdat ik het handig vind om in één keer een heleboel dingen te halen en vooral de zware dingen in huis te hebben. Dan hoef ik niet constant met al die zware dingen te sjouwen.

Zoals ik eerder al eens vertelde haal ik meestal de weekboodschappen bij de Lidl en Richard haalt de rest bij de slager/bakker/poelier enz. Voor de merkproducten ( ja sorry, van sommige dingen vinden we de merkproducten gewoon lekkerder) gaat hij dan nog naar de AH.

Drinken en zuivel.

Wat ik fijn vind bij de Lidl is dat het drinken daar best wel goedkoop is. Overdag drinken we hier eigenlijk allemaal ranja, water, thee of melk en dan s ‘avonds wat sap ofzo. Die pakken gaan allemaal in de kelder en als we eens wat anders willen drinken pakken we zo’n pak. Die flessen sap drinken we bij het ontbijt. Ongetwijfeld niet gezond, maar ik vind sap in de ochtend heerlijk en ik heb geen zin om steeds te persen.

Fruit en groenten.

Eerst gingen we eigenlijk altijd naar de groentenboer om fruit en groenten te kopen. Dat doen we nog wel, maar alleen als ze een leuke aanbieding hebben. Bij een gezin van vijf vliegt het groente en fruit erdoor en om eerlijk te zijn werd het me een beetje te duur. Bij de Lidl betaal je voor een kilo bananen 1 euro en aangezien die twee trossen waarschijnlijk halverwege de week al op zijn vind ik dat prima! Haha!

Vlees.

Ik heb hier drie mannen in huis die echt behoorlijke vleeseters zijn. Als ik zie dat ergens vlees goedkoop is, dan neem ik het dus maar mee. Hiernaast eten we veel vlees van de slager en kip halen we eigenlijk alleen maar bij de poelier. Laatst was de kip van de supermarkt in de aanbieding en besloot ik eens een bakje mee te nemen, maar ik vond het echt niet lekker. Zo waterig en slijmerig. Nee, dan betaal ik liever iets meer voor een product dat wel kwaliteit heeft.

 

Beleg en overig.

Ham en kaas voor tosti’s, boterhamworst voor mee naar school, kaas voor de lasagne, tja eigenlijk van alles!

En hieronder nog wat rijst en badschuim enz. In totaal was ik 67 euro kwijt, wat ik echt heel netjes vind, aangezien ik toch echt 3 flinke tassen vol met spullen had. Aangevuld met de spullen die we nog gewoon in huis hebben ( deze hoarder heeft de kastjes en vriezer vaak vol) kunnen we weer een hele tijd vooruit.

 

Zo! Dat was mijn weekboodschappen shoplog! Waar doen jullie meestal boodschappen en wat zijn jullie meestal kwijt?

Misschien vind je dit ook leuk

7 comments

Jessie 9 februari 2017 - 13:46

Leuk verslag, moet je vaker doen hoor, gezellig 🙂

Reply
Volgmama 7 februari 2017 - 08:54

Wij shoppen ook vaak bij de Aldi en de Lidl.

Reply
Emy 6 februari 2017 - 21:15

Lidl is een fijne winkel! Groente en fruit is daar over het algemeen erg goed. Ik kom er niet zo vaak, ligt niet echt op de de route en ik vind het een nadeel dat ik dan weer naar een andere winkel moet voor de overige producten.

Wij gaan meestal naar Albert Heijn. Een keer in de zoveel tijd sla ik wel eea in bij de Lidl.

Reply
Cassandra 6 februari 2017 - 12:12

Lidl zit hier te ver bij ons weg en aangezien we geen auto hebben kunnen we eigenlijk nooit echt meer weekboodschappen doen. Mega vervelend. Nu is het vaak met de kinderwagen en kan ik vaak boodschappen doen voor een dag of 3/4.. Meestal bij de Coop of Aldi, want dat zit op loopafstand.. Tenzij ik naar de stad wandel met Leia, dan pak ik vaak wel de Appie, ik ben wel fan van hun basis merk namelijk, cheap en goed haha!

Reply
Gerdi 6 februari 2017 - 09:54

Hier gaan we meestal de ene week naar de lidl en dan de andere week naar de AH of Jumbo. Zo nemen we de goedkopere dingen bij de lidl extra mee en de week erna wat merk spullen. We zijn meestal rond de 70 euro kwijt voor een hele week.

Reply
Joyce 6 februari 2017 - 09:19

Tja en nu heb ik weer zin in een broodje boterhamworst… 😛

Reply
Channa 6 februari 2017 - 06:42

Hier halen we vaak ook het grootste gedeelte bij de Lidl! Maar de laatste tijd ook veel bij andere winkels en zonder lijstje. Wordt allemaal echt te duur, dus daar gaan we mooi weer mee stoppen.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.