Leuke outfits voor de feestdagen!

by Tamara

Hebben jullie al een beetje zin in de feestdagen? Ik vind deze periode van het jaar zo ontzettend gezellig! Lichtjes overal, een kerstboom in huis en allemaal leuke dingen op de planning. Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar ik vind vooral kerstmis altijd echt een moment om je mooiste outfit aan te trekken en helemaal los te gaan met je haar en make-up! Want ehh, ja. Ik werk doorgaans thuis en heb nooit echt veel reden om me uit te dossen, behalve met de feestdagen en andere feestjes dan! Maar ja, wat trek je nou aan met kerstmis? En is het nodig om een hele nieuwe outfit te kopen? Wat ik waarschijnlijk aan trek met kerstmis, vertel ik je in dit artikel.

Wat moet ik nou aan met kerstmis?

Kijk, wat je aantrekt, hangt natuurlijk ook een beetje af van wat je gaat doen. Hier is het op kerstavond meestal hapjes, een leuke kerstfilm kijken en we hebben dan vaak een leuk cadeau voor iedereen onder de boom. Met Sinterklaas geven Richard en ik elkaar eigenlijk niets, maar met kerstmis wel. Hij wil dit jaar volgens mij een nieuw trainingspak en heb hem de cadeau voor haar pagina van My jewellery toegestuurd, dus ik ben benieuwd wat ik krijg. Haha. Op kerstmis zelf gaan we meestal één dag uit eten en één dag thuis/bij familie, maar dat is natuurlijk ook dit jaar weer helemaal afhankelijk van wat er kan en mag! Dus daarom is dat ook wel iets om rekening mee te houden. Daarom heb ik het hieronder maar even verdeeld in verschillende activiteiten!

Naar een restaurant.

Misschien een beetje gek voor mensen die heel vaak uit eten gaan, maar ik vind het altijd een feestje om naar een restaurant te gaan en al helemaal met kerstmis! Maar goed, wat trek je dan aan hè? Ik ben hier al een paar keer mee de mist in gegaan. Een veel gemaakte fout bij mij is vaak te warme kleding of te strakke kleding. Te warm is niet fijn, omdat het in een restaurant vaak sowieso al warm is en je ook moeilijk midden tussen de mensen even je trui kunt uittrekken. Maar ik had een paar jaar geleden dus een veel te strakke jurk aan. Ook niet fijn, want ehh. Die buik had ruimte nodig! En dat kreeg hij nu niet haha. Dus eigenlijk zat ik de hele avond te balen omdat mijn jurk te strak zat en ik amper kon eten. Haha.

Een goede tip is dus bijvoorbeeld een wat ruimer vallend jurkje, of iets met veel rek erin! Mocht je toch bang zijn dat je het koud krijgt, dan kun je er altijd een jasje of een vestje overheen dragen.

Gourmetten/eten bestellen/thuis koken.

Volgens mij is dit iets wat de meeste Nederlanders op minimaal één dag doen met kerstmis. En ach, waarom ook niet. Het is toch helemaal gezellig? Als ik kijk naar onze kerst, gaan wij als we thuis blijven vaak gourmetten. Die geur hangt nog dagen in je huis, maar ja, het is wel leuk en lekker toch?

Natuurlijk is het wel leuk om een leuke outfit aan te trekken met kerstmis thuis, maar neem van mij aan. Als je een lastig stofje kiest, krijg je die gourmetgeur er nooit meer uit. Ik had dus een prachtig echt wollen vestje, dat ik drie keer met de hand gewassen heb en nog steeeeds naar gourmet rook. Ohja en ik had er saus op laten vallen, dus die kreeg een enkeltje container. Dus ehh, mijn tip? Kies niet alleen iets waar je je mooi in voelt, maar ook iets dat lekker zit en waarvan het niet zo erg is dat het vies wordt!

Buiten kerst vieren.

Dit zag ik afgelopen jaar heel vaak voorbij komen. Mensen die buiten kerstmis gingen vieren omdat je binnen niet met zoveel mensen mocht zijn. Ook een hele leuke manier om de feestdagen door te brengen! Denk bijvoorbeeld aan een winterbarbecue of een kampvuur met marshmallows en kerstliedjes zingen! Nu ziet niemand je outfit als je een jas aan hebt, maar toch betekent dat niet dat je dan maar helemaal niets aan je kleding hoeft te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuke (kerst)trui? Of een mooie sjaal en muts? Zo zie je er toch een beetje feestelijk uit!

Gewoon lekker op de bank.

En ehh ja. Stiekem vind ik dit ook wel heerlijk hoor! Vorig jaar hebben we één dag met familie gevierd en één dag eten besteld en met zijn allen samen op de bank gegeten. En eerlijk? Het was de leukste kerst ooit! Iedereen in kerstmis pyjama, dikke sokken  aan en de kinderen hadden zelfs een kerstmuts op. Daarna op de bank kerstfilms kijken en ondertussen ons toetje opeten. Klinkt toch als een perfecte kerst? Haha.

Wat doen jullie meestal met kerstmis? En houden jullie ervan om je extra leuk aan te kleden met kerst?

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.