Leuke low budget traktatie met dino’s!

by Tamara
low budget traktatie

Vorige week werd mijn oudste zoon 6 jaar en aangezien hij helemaal stapelgek is op dino’s, wilde hij heel erg graag een dino traktatie. Nu ben ik zelf niet zo heel erg creatief, ik wilde wel iets leuks maken, maar het moest niet te duur zijn en niet teveel geld kosten. Je ziet af en toe op social media de gekste traktaties voorbij komen, het is net alsof moeders elkaar proberen af te troeven wie de leukste, grootste en beste traktatie heeft. Nou om eerlijk te zijn vind ik dat een beetje onzin. Iets leuks is prima, maar zakken vol snoep en cadeaus zijn een beetje onnodig. Deze low budget traktatie met dino’s is makkelijk te maken, heel erg leuk en goedkoop! Kijk je mee?

Leuke low budget traktatie met dino’s.

Benodigdheden.

img_7138

  • dino’s. Ik had een set van de Hema van 8 voor 7 euro. Nu hebben ze ze ook bij de action en daar zijn ze goedkoper, dus als je dit wil maken kun je beter daar kijken.
  • doosjes snoep, bijvoorbeeld schatkistjes of rozijntjes.
  • schaar
  • plakband
  • marker
  • inpakpapier
  • lint.

img_7139

Hoe maak je ze?

Het maken van deze low budget traktatie is echt heel erg makkelijk. Je maakt een dino met een rugzakje op zijn  rug en in dat rugzakje zitten dan de snoepjes. Je begint met het inpakken van  de doosjes. Ik deed er wat extra plakband op zodat ze goed vast blijven zitten.

img_7140

Vervolgens schrijf je met stift een leuke boodschap op de doosjes. Maxim is 6 jaar geworden, dus hier stond er een 6 op, maar je kunt er natuurlijk ook wat anders leuks opzetten.

img_7142

Vervolgens maak je de hengsels. Nu moet ik zeggen dat ik dit toch wel een beetje lastig vond, zeker omdat je de rugzakjes ook nog stevig op de rug moet krijgen. De truc hier was het lint vastplakken, dan een boogje maken en die vastplakken, vervolgens dubbel vouwen om het hengsel te maken en weer vastplakken en dan weer een boogje maken die je vastplakt. Het is belangrijk dat je hem niet meteen afknipt! Nu doe je namelijk de rugzak om de dino heen en met het stuk lint dat nog aan het bolletje zit kun je hem strakker trekken.

img_7143

img_7144

Dan hoef je hem alleen nog maar op de rug van je dino te doen en klaar is je low budget traktatie! ik vind hem superleuk en ik ben heel erg benieuwd wat Maxim ervan gaat vinden!

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

11 comments

An 8 juni 2017 - 20:47

Ik wil zoiets ook gaan maken voor m’n zoontje maar vroeg me af of jullie voor de meisjes hetzelfde doen? Weet niet of meiden ook van dino’s houden

Reply
Kirsten 12 januari 2017 - 08:23

Dat is een leuk idee! En vrij makkelijk om te maken, daar wordt mama blij van 🙂

Reply
Leonie 11 januari 2017 - 09:32

Wat ontzettend schattig en super simpel!

Reply
Moniek 10 januari 2017 - 19:18

Ik heb dit ook getrakteerd ( nou zoonlief dan) ik had dino’s van de wibra 4 voor 2 euro! Was een succes 🙂

Reply
MamaIssues 10 januari 2017 - 16:22

Ik vind dit zo’n super leuk idee!!
Kan niet wachten tot m’n zoon jarig is haha (pas in september)

Reply
Debbie 10 januari 2017 - 16:16

Het is wel een leuke traktatie. Maar met een klas met 29 kinderen vind ik dat best prijzig. Ik ben wel altijd van de traktaties maken leuk maar zo laag mogelijke kosten eraan. Nu al een aantal ideeën bedacht dus daar ga ik binnenkort aan beginnen. Wij doen wel altijd met thema’s dus daar wordt de traktatie ook naar gemaakt

Reply
Debbie Lobbezoo 10 januari 2017 - 16:15

Het is wel een leuke traktatie. Maar met een klas met 29 kinderen vind ik dat best prijzig. Ik ben wel altijd van de traktaties maken leuk maar zo laag mogelijke kosten eraan. Nu al een aantal ideeën bedacht dus daar ga ik binnenkort aan beginnen. Wij doen wel altijd met thema’s dus daar wordt de traktatie ook naar gemaakt

Reply
Marjo 10 januari 2017 - 16:09

Super leuk gedaan! Zoonlief wordt bijna zeven en ik ga voor een bakje friet met mayonaise! Dit is frietchips met marsmellows in een frietbakje. Super snel makkelijk en budgetproef!

Reply
Patricia 10 januari 2017 - 15:52

Slim bedacht!

Reply
Gerdi 10 januari 2017 - 15:31

Wat een toffe traktatie! Ik moet over anderhalve maand voor 4x traktaties klaar maken en zet dit zeker op m’n lijstje..

Reply
Priscilla 10 januari 2017 - 15:22

Hij is super leuk! Ik vind hem alleen niet zo lowbudget budget.. haha ik weet niet hoeveel jij er moest maken maar mijn zoon zit in een klas met 34 kinderen dus dat zijn flink wat dino’s die dan gekocht moeten worden!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.