Lekker rustig he? Werkende Thuismoeder zijn?

by Tamara

Ik had me nog zo voorgenomen hier niets over te schrijven, want er zijn al zoveel blogs over hoe druk of rustig of onderschat en overschat het leven van thuismoeders vs werkende moeders is. Maar de laatste tijd krijg ik steeds meer vragen over wat ik de hele dag doe, opmerkingen met dat het wel ‘lekker makkelijk’ is om thuis te werken en dat ik zo tenminste wel ‘lekker tijd heb om te poetsen.’ Jep, die laatste hoorde ik dus echt laatst. Maar wat vind ik hier nou van? En verlang ik soms niet naar een ‘gewone’ baan?

Mijn keuze om thuis te blijven met de kinderen.

Toen ik zwanger raakte van Maxim, werkte ik nog fulltime bij de Albert Heijn hier in het dorp. Leuke baan met een leuk team, maar ik moest stoppen door een aantal zwangerschapscomplicaties en mijn contract liep toch al af dus ik moest eruit. Niet heel erg, want ik had toch al bedacht dat ik het wel fijn zou vinden om de eerste tijd bij de baby te blijven en daarna zou ik wel verder kijken. Toen Maxim ongeveer 1.5 jaar was, startte ik met een HBO opleiding. Die bleek toch niet zo bij me te passen, dus na een jaar stopte ik er weer mee.

Maar goed, we kregen nog een kind en ik wilde toch wel iets gaan doen met mijn leven, dus ik schreef me in voor een opleiding HBO-v. Ennnnn de volgende dag had ik weeer een positieve test in mijn handen hahaha.

Op zich vond ik het niet zo heel erg om thuis te blijven bij de kinderen. Ik had genoeg te doen met die kleintjes om me heen en verveelde me eigenlijk nooit, al had ik wel een beetje het ‘is dit het nu?’ gevoel. Maar ik vond het wel heel erg fijn om gewoon zelf voor ze te kunnen zorgen.

Het starten met bloggen.

Nouja, tijdens de zwangerschap van Lauren besloot ik na jaren twijfelen een blog te beginnen. Ik had wat afleiding nodig en was dol op schrijven.. Duss goede keuze hahha. Wat ik nooit had verwacht gebeurde. Na een week had ik een betaalde opdracht binnen en binnen een half jaar liep het zo goed dat ik me in kon gaan schrijven bij de KVK.

Inmiddels blog ik alweer vier jaar en hoewel het met ups en downs gaat, vind ik het nog steeds wel heel leuk om te doen. Momenteel staat het bloggen een beetje op een lager pitje omdat ik druk met de verhalen bezig ben, maar ik ga nog lang niet stoppen hoor!

Maar nu komt het. Voor heel veel mensen is het een beetje lastig om te begrijpen wat ik nou precies doe de hele dag en om eerlijk te zijn vind ik het ook wel lastig om het uit te leggen.

Om een voorbeeld te geven van een gesprek dat ik een paar weken geleden met iemand had:

Zij: Zo, nou jij hebt vandaag maar één kind thuis he? lekker rustig.

Ik: Ehh nee hoor, ik moet namelijk hard aan het werk.

Zij: Oh, ja lekker rustig poetsen.

Ik: Nee, Of nouja dat ook. Maar ik moet nog een aantal dingen afmaken voor mijn werk.

Zij: Oh wat voor werk doe je dan?

Ennn daar loop ik dus vast. Want ik vind het zo lastig om te omschrijven wat ik nou precies doe. Ik vind blogger stom klinken en hoewel ik veel boeken schrijf, zie ik mezelf niet echt als schrijfster ofzo..

Hoeveel uur per dag ben ik aan het werk?

Nouja als ik dan met veel woorden en zinnen heb uitgelegd wat voor werk ik dan doe, komt de volgende vraag. Hoeveel ik dan werk.

Nou, het wisselt een beetje. Als ik naar vandaag kijk, heb ik vanmiddag drie uurtjes gewerkt en zit ik er nu ( om 8 uur in de avond) net weer achter. Waarschijnlijk ga ik om 12 uur naar bed, dus dan heb ik vandaag 7 uur gewerkt. maar ik heb ook dagen dat ik van 9 uur in de ochtend, tot half 2 snachts achter de laptop zit te tikken. ( met tussenposes) dus heel erg rustig is het niet.

De voordelen en de nadelen.

Nu heeft werkende thuismoeder zijn een heleboel voor en nadelen. De voordelen zijn dat ik gewoon bij mijn kinderen kan zijn. ik kan ze zelf naar school brengen, zelf ophalen en als ze ziek zijn dan kan ik zo naar school om ze op te halen. Mijn zoons hebben veel margedagen en onverwachte uitval op school dus het is ideaal dat ik geen oppas hoef te regelen.

Maar aan de andere kant.. Tja het is wel heel druk soms. ik wil mijn kinderen ook genoeg aandacht geven en dat is de reden dat ik heel erg veel in de avond en nacht aan het werk ben. Daarnaast heb je met vier kinderen ontzettend veel schoon te maken en op te ruimen en een stapel was elke dag waar je U tegen zegt.

Soms heb ik ook wel eens het idee dat het teveel is. Een paar maanden geleden heb ik echt dagen gehad dat ik even niet meer wist waar ik het zoeken moest omdat ik geen seconde meer voor mezelf had, maar inmiddels gaat dat wel beter. Ik ben ietstje beter geworden in prioriteiten stellen en heb een duidelijke tijdsverdeling voor mezelf gemaakt met op welke dagen en uren ik aan het werk kan en mag.

 

Hoe ik het leven van een werkende thuismoeder zou omschrijven? Druk maar heel gezellig!

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.