Lekker lunchrecept ! Broodjes met pulled chicken en salade.

by Tamara

Zeker nu we met zijn allen thuis zitten, vind ik het vaak leuk om wat nieuwe recepten uit te proberen voor bijvoorbeeld de lunch of het avondeten. Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar ik vind brood als lunch vaak een beetje eentonig en daarom zoek ik vaak naar nieuwe recepten die ik makkelijk kan maken! Een paar maanden geleden zijn we verhuisd en tijdens die verhuizing kwam ik een hele stapel HelloFresh recepten tegen, waar we ooit lid van waren. Ik wist niet zo goed of ik die recepten nou moest bewaren of niet, want hoe vaak gebruik je die recepten nou? Maar.. toen ik ze van de week tegenkwam, was ik heel erg blij dat ik ze gevonden had, want zo kwam ik op het idee van dit recept. En ik besloot er mijn eigen draai aan te geven, met ingrediënten die ik al in huis had. Kijken jullie mee?

Recept. Broodjes met pulled chicken en salade.

Zoals ik al zei, heb ik dit recept gemaakt met dingen die ik toevallig al in huis had, ik heb er alleen even twee verse broodjes bij gehaald. Kipfilet ligt bij ons altijd standaard in de vriezer, mayo en mosterd heeft denk ik iedereen wel in huis en ik had toevallig nog wat sla over van de vorige dag. Prima basis voor een lunch! Kijk je mee?

Wat heb je nodig?

 • kipfilet (voor twee broodjes ongeveer twee stukken)
 • rode uien
 • sla (allerlei soorten kunnen, wat je maar in huis hebt.)
 • mayonaise
 • mosterd.
 • witte wijn azijn
 • paprikapoeder
 • augurk.

Hoe maak je deze lekkere broodjes pulled chicken voor de lunch?

Ik ben niet zo goed in recepten schrijven, maar ik zal het zo goed mogelijk uit proberen te leggen.

 • laat wat boter smelten in een pan. Ik gebruikte een stoofpannetje, waar ik meestal stoofvlees in maak, maar pulled chicken kan ook prima! Als de pan warm genoeg is, voeg je de kipfilet en de in halve ringen gesneden uitjes toe (voor pijnloos uien snijden, lees deze tip!) Dit laat je even bakken tot de uien zacht worden en de kip goudbruin. Dan voeg je het paprikapoeder toe, een beetje water en laat je het heel even sudderen.
 • De broodjes doe je op 200 graden even in de oven, tot ze lekker goudbruin worden.
 • Vervolgens gaan we de dressing en de salade maken! Hiervoor mengde ik een flinke eetlepel mayo met dezelfde hoeveelheid mosterd en een klein beetje wittewijnazijn. Dat roer je door elkaar, tot je een frisse dressing hebt. Hierbij doe je de ene helft in een ander bakje, waar je in stukjes gesneden augurken doorheen roert en bij de rest van de dressing doe je de salade. Dit laat je even staan.
 • Als de kip gaar is, gaan we het uit elkaar trekken. Dit kun je doen door het uit de pan te nemen en op een snijplank uit elkaar te trekken, maar ook met bijvoorbeeld de mixer. Ik moet zeggen dat ik het heel lui meestal in de pan laat zitten en daar uit elkaar trek, om het vervolgens nog even te bakken. Dan is het net even iets steviger en dat vind ik lekkerder.

Dan is het tijd om je broodje op te maken. Eerst een laagje van het kip en uien mengsel, dan de salade en dan de augurk. Ik heb het samen met Richard als lunch gegeten en het was echt heel erg lekker! Het was ook erg makkelijk om te maken, dus mocht je eens een makkelijk recept als lunch zoeken, dan is dit zeker een aanrader!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.