Het leed dat je spullen op Marktplaats verkopen heet.

by Tamara
marktplaats

Verkoop je spullen op Marktplaats zeiden ze! Dan verdien je nog eens wat.. Zeiden ze. Nou mensen, ik denk dat Marktplaats gewoon niet aan mij besteed is. Onlangs vertelde ik al dat ik al mijn babyspullen met veel pijn en moeite op marktplaats gezet had en dat ik het best wel moeilijk vond om die babyspullen op marktplaats te zetten, omdat dat meteen zo definitief is. Maar inmiddels ben ik helemaal klaar met die spullen in huis en wil ik er graag vanaf! Waarom dat dan niet lukt vertel ik vandaag.

Het leed dat je spullen op Marktplaats verkopen heet.

Op een zonnige woensdag middag pakte ik alle babyspullen ( kinderwagen, maxi cosi, badje, box, enz)  bijeen en zette ze op een leuk plekje in de tuin neer. Een paar verschillende opstellingen en foto’s later, was ik klaar om de spullen op Marktplaats te zetten. Maar ja, wat zet je er nou er nou voor bijschrift bij? Wat moet je schrijven om te zorgen dat mensen jouw items kopen?

Ik besloot maar voor volledige omschrijvingen te gaan. Vooral benadrukken dat de kinderwagenset heel compleet is en dat de Maxi cosi nog vrijwel nieuw is. Een schappelijk bedragje erbij, waar eventueel nog wel wat onderhandelingsruimte in zat en hoppa! Klaar om te verkopen!

En dan maar wachten.

En dan kan het grote wachten beginnen! Al snel kwamen de eerste magere biedingen binnen. Nee, sorry mevrouw, ik ga geen overcomplete kinderwagen verkopen voor 35 euro. De eerste paar keer was het nog wel grappig, maar wanneer mensen met 2.50 omhoog gaan bieden op een kinderwagen, is het al snel vervelend. Oh, wat trouwens ook erg vervelend is, is dat wanneer mensen je een mailtje sturen met een belachelijk laag bedrag en je niet binnen 5 minuten reageert, ze:’ ????????????????????????’ gaan sturen! Met als toppunt dat iemand, nadat ik het aanbod vriendelijk had afgewezen, reageerde met: ‘Oke, dan niet gierige bitch!’

Dussss….

Maar toen was het moment daar! Iemand bood een gewoon normaal bedrag en door allebei wat water bij de wijn te doen kwamen we uit op 100 euro voor een kinderwagen  + voetenzak, regenkappen, boekjes, adapters, nieuwe banden, tas, dekentjes, parasol enz. Het was wel even slikken omdat de voetenzak alleen al bijna 100 euro was, maar goed, dan was ik er maar vanaf.

Mensen die gewoon niet komen opdagen.

De mevrouw vroeg of ik alvast de kinderwagen voor haar kon reserveren, omdat ze in het buitenland zaten. Dan kwamen ze hem de week daarna meteen ophalen. Nou prima, ik zette hem op gereserveerd. Ik kreeg daarna nog wel twee mailtjes van mensen die hoger boden, maar goed, al gereserveerd he?

De kinderwagen zou op een vrijdag opgehaald worden, dus ik had donderdag nog even alle dekentjes gewassen, het frame even opgepoetst en gezorgd dat hij er weer helemaal netjes uitzag. Voor de zekerheid mailde ik nog eens hoe laat ze dan zouden komen, maar je raad het al.. Geen reactie.

Hetzelfde liedje met de box, helemaal van zolder naar beneden gesleept en de boxkleden gewassen. Kwamen niet opdagen. En dat gold dus ook voor het babybadje en de maxi cosi.

Is er geen etiquette voor Marktplaats?

Nu heb ik, behalve een bakfiets, nog nooit wat van marktplaats gekocht en ik snap er dan ook helemaal niks van dat er mensen zijn die zo onbeschoft doen. Want dat vind ik het eigenlijk gewoon. Kijk, ik snap best dat je niet de hoofdprijs gaat betalen voor iemand anders zijn tweedehands spullen, maar als je iets graag wilt hebben, dan ga je toch niet een kwart van de vraagprijs bieden? Of zelfs , wat ik ook wel eens heb meegemaakt. Dat een vrouw een mail stuurde  dat ze graag een jas wilde overnemen tegen de verzendkosten. Ja dahaaag!

Of mensen waarmee je de hele tijd aan het mailen bent en dat ze dan ineens niks meer laten horen! ZO ontzettend raar! Nouja, of misschien ben ik wel raar en hoort dat gewoon bij dingen op Marktplaats kopen en verkopen. Maar ik vind het bloedje irritant.

Dusss…. Kinderwagentje nodig anyone?

Herken jij wat ik hierboven vertel? Heb jij ook altijd zo’n ellende met dingen op Marktplaats verkopen? Ik ben heel erg benieuwd!

 

(ik moet trouwens wel zeggen dat er uitzonderingen zijn, want de box en een buggy zijn inmiddels weg tegen een redelijke prijs! )

Misschien vind je dit ook leuk

31 comments

catherine 25 augustus 2018 - 12:31

Ik verkoop niet vaak iets via mp maar zit op dit moment weer in de biedingsoorlogen en dan niet op komen dagen. mensen schijnen moeite te hebben hun leven op orde te krijgen want er komt altijd “iets tussen”. of ze vragen om een factuur in verband met garantie. hallo, ik ben geen winkel! niet op komen dagen is de ergernis want ik zet er altijd een minimumprijs in vanaf waar men mag bieden en dat gaat goed. nou alleen nog een betaler vinden.
in het verleden zelfs met gratis ophalen discussies over de staat gehad. erbij zetten dat komen kijken ook meenemen betekent, helpt op dat vlak.

Reply
Rob 16 november 2017 - 10:03

Standaard verhaal voor mij, Markolaats was 10 jaar geleden een prima platform om te kopen en verkopen.
Nu is het een Hufter plaats geworden dat stikt van de handelaren en vlooienmarkt toeristen.
Ik ben er helemaal klaar mee.

Reply
Tamara TS 6 oktober 2016 - 21:54

Ik heb jarenlang goed en leuk verkocht op marktplaats, maar de afgelopen paar jaar is het gewoon ruk. Onbeschofte mensen, lage biedingen en mensen die niet komen opdagen. Ik ben er wel even klaar mee.

Reply
Lynn 5 oktober 2016 - 18:30

Wat een onbeschofte mensen! Ik zet niet zo gek veel op tweedehandssites, maar als ik het wel doe, heb ik er nooit echt last mee gehad… (Gelukkig 😉 )

Reply
Mirjam Hellingman 5 oktober 2016 - 16:59

Babyspullen verkoop gaat moeizaam. Iedereen koopt nieuw of krijgt spullen van de ouders of familie. Met mijn tweelingspulletjes ging het verkopen wel beter, daar is kennelijk meer vraag naar. Maar de dure enkele kinderwagen van 800 euro, die ik had gekocht voor de geboorte van mijn eerste kind (met het idee dat het de investering waard was omdat ik hem voor alle toekomstige kinderen zou gebruiken) ging nauwelijks gebruikt uiteindelijk voor maar 40 euro weg. Ja, je rekent niet op een tweeling. Zelf ben ik voor mijn tweeling ook maar op marktplaats gaan kopen, want weer zo’n dure nieuwe wagen, dat konden we niet nogmaals betalen. Dus tip, koop alles voor je kind meteen in tweevoud bijvoorbeeld in twee verschillende kleuren of printjes, dan kan je het daarna onder de noemer tweeling verkopen en raak je het makkelijker kwijt. Tweelingouders moeten namelijk alles dubbel kopen en zijn sneller geneigd dit via Marktplaats te doen. Gelukkig valt het met de negatieve ervaringen wel mee, maar ben het normaal gaan vinden dat mensen niet meer reageren. Ik reserveer daarom ook pas als er daadwerkelijk betaald is. Willen ze een week later pas komen, dan vraag ik altijd een aanbetaling. Blijf er ook nooit speciaal voor thuis, alleen wanneer ik toch thuis zou zijn.

Reply
Linda 5 oktober 2016 - 15:31

Zeker bekend!
Onlangs als koper het tegenovergestelde meegemaakt: akkoord over het bedrag, in de auto om het op te halen, om vervolgens gemaild te krijgen dat de afspraak om (plausibel klinkende) reden niet door kon gaan. De dagen daarop kon ik geen uur rijden, dus paar dagen later afgesproken. Dag van tevoren een mail van de verkoopster dat ze een hoger bod had gehad, dus of ik €50 meer wou betalen. En ik maar denken dat een afspraak een afspraak was. De lol van kopen via marktplaats gaat er zo ook wel af.

Reply
Cassandra 5 oktober 2016 - 15:23

Vind mensen idd graaierig en onbeschoft. Totaal geen besef van waarde

Reply
Nienke 5 oktober 2016 - 15:10

Vreselijk, ik heb het ook al een paar keer meegemaakt, of eigenlijk al heel vaak… Er ligt hier nu ook een hele stapel goede spulletjes klaar om verkocht te worden, maar ik kan er de moed bijna niet voor opbrengen. Het levert wrs alleen maar stress en irritatie op…
Wij hadden ook een keer twee nog hele mooie ledikantjes op mp gezet, we wilden er snel vanaf dus we vroegen maar 10 euro per bedje. Geen geld, ze waren nog als nieuw. Maar er kwam niemand… Vervolgens zetten we ze maar op ‘gratis af te halen’ omdat we er graag vanaf wilden.. en de telefoon stond roodgloeiend! Echt de ene na de andere belde, ik vond het zo gek. Tien euro was blijkbaar teveel maar er was dus wel vraag naar… zo apart!

Reply
Sabine 5 oktober 2016 - 11:53

Marktplaats vind ik echt een drama, zit vol onbeschofte en gierige mensen. Zijn er geen verkoopgroepen op Facebook voor jullie regio? Daar raak ik het meeste kwijt en vaak is daar de regel bij mensen die niet op komen dagen dat die aangesproken worden via beheer.

Reply
Kelly 5 oktober 2016 - 11:35

Zo hinderlijk inderdaad! En dat mensen niet komen opdagen na het onderhandelen vind ik ook zo raar! Ik wacht tegenwoordig ook met mijn adres geven tot op de dag zelf, niet dat dat superveel uitmaakt maar het is me te vaak gebeurd dat je voor een paar dagen later afspreekt je je adres geeft en ze dan ineens niet meer willen of niet komen opdagen, wat doen ze dan met je adres vraag ik me dan heel paranoïde af..

Reply
Jessica 5 oktober 2016 - 11:31

Herkenbaar helaas. Mensen zijn soms zo aso. Waarom niet gewoon een reactie geven hoelaat je komt of dat je het niet meer wilt hebben. Hoe moeilijk is het!

Reply
Peggy 5 oktober 2016 - 11:14

Ja, herkenbaar! Ik dacht altijd dat ik de verkeerde types trof maar het schijnt tegenwoordig heel normaal te zijn om zoveel af te dingen. Vervolgens niks meer te laten horen of gewoon niet op te komen dagen op een afspraak. Wat ik allemaal al niet gehoord heb als ik er naar vraag:
* ik ben zwanger en ben het vergeten
* ik heb een lekke band
* ik heb een aanrijding gehad
* ik dacht dat we een ander bedrag af hadden gesproken.

Of van die mensen die bij je aan de deur staan en dan geen wisselgeld bij zich hebben, of te weinig geld of ineens ter plekke (nog meer!) af gaan dingen.
Best irritant ja maar ik ben eigenwijs en blijf het toch proberen 😉

Reply
Joyce 5 oktober 2016 - 10:08

Ik begin er niet meer aan. Mensen die onzin biedingen doen en het uit eindelijk niet eens komen ophalen. Of 100x hun afspraak verzetten. Zucht…

Reply
Nathalie | Inside and Out 5 oktober 2016 - 09:18

Toen we gingen verhuizen heb ik ook veel op marktplaats gezet. Echt, ik heb dat jaar mijn hele facebook tijdlijn gevuld met verhalen over “ene peppie die niet keam opdagen”, “dat stel dat om half 11 s’ochtends al dronken was” en “die enge vent die de spullen niet wilde, maar wel uitgebreid ons hele waarde heeft bekeken en op waard heeft ingeschat”. Dat laatste was vooral eng; een maand later vonden we braaksporen aan de deur toen we een dag weg waren geweest.

De etiquette op marktplaats is gewoon verschrikkelijk. Ik probeer dan ook streng in mijn advertentie te zijn, door te vermelden dat onzinbiedingen niet worden gewaardeerd, en worden genegeerd. Als ik dan een mailtje krijg dat nergens over gaat, laat ik die gewoon links liggen. Als mensen zich dan niet fatsoenlijk kunnen gedragen, voel ik me niet schuldig wanneer ik dat ook niet doe!

Reply
Nathalie | Inside and Out 5 oktober 2016 - 09:19

Jeetje wat heb ik scheef getikt zeg, ik bedoel “ons hele huis op waarde heeft ingeschat”. Ik zal een beetje gaan letten op spel en vormfouten als ik op mijn tablet comment! 😉

Reply
Kim 5 oktober 2016 - 08:59

Wat ongelooflijk onbeschoft!! Asociaal gewoon. mij is het gelukkig nog nooit overkomen. Ik heb zelf een kinderwagen via Mp gekocht. Wij hebben echter iets te snel een beslissing gemaakt, wat achteraf een behoorlijke miskoop bleek te zijn.

Reply
Sascha 5 oktober 2016 - 08:51

OMG! Zo herkenbaar! Uit ervaring weet ik nu dat sommige antwoorden of bijvoorbeeld het uitblijven van een reactie ‘iets betekent’. Maar dat blijft natuurlijk een onderbuik gevoel en een gok, echter zit ik er niet vaak naast! Zoals die keer dat wij onze tuin loungeset te koop hadden staan. We wilden er vanaf, was een impulsieve aankoop van onze kant omdat qua grootte deze niet goed in de tuin paste. ?
Afijn, dat ding op mp, dan krijg je de meest gekke biedingen! Terwijl wij er een duidelijke vraagprijs bij hadden staan. Uiteindelijk met een stel een deal gesloten maar deze mevrouw reageerde niet meer op vragen als ‘wanneer komt u de loungeset ophalen’, wij hebben er toen gevoelsmatig voor gekozen om met een andere geïnteresseerde in zee te gaan. Hij heeft toen ook de set direct opgehaald. En wat bleek achteraf? Ze meldde dat ze die bewuste middag een nieuwe loungeset had gekocht en daardoor niet direct kon antwoorden….lekker he! Blij toe dat we dus een ander er blij mee hebben gemaakt ondanks de ‘deal’ die we al hadden staan! Op Mp is vaak een prijsovereenkoming nog géén definitieve koop. Daar mogen ze echt wel wat aan doen! Deal = deal!

Reply
Liess 5 oktober 2016 - 08:34

Heb hier toevallig vorige week een heel verhaal over geschreven.
Mensen hebben geen normen en waarden meer als ‘t op online verkopen komt.

Reply
Tineke 5 oktober 2016 - 08:31

Ik verkoop niet veel op Marktplaats (en koop ook niet veel) maar zoiets gelukkig nooit meegemaakt!

Reply
Nicole @ Everyday-Life.nl 5 oktober 2016 - 08:29

Ik heb het opgegeven met marktplaats. Mensen bieden en reageren dan niet meer. Irriteert me allemaal mateloos!

Reply
Joyce Koster 5 oktober 2016 - 08:24

Zo herkenbaar. Mensen willen tegenwoordig voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Zo vaak gehad dat ik in m’n schaarse vrije tijd zat te wachten voor niets. Ik gebruik de gereserveerd knop niet meer, laten ze eerst maar eens komen opdagen. Vind het echt helemaal niets meer om via marktplaats spullen te verkopen. Zonde.

Reply
Suzanne 5 oktober 2016 - 08:03

Heel herkenbaar. Dramatische ervaringen, maar gelukkig ook goede!
Is me opgevallen dat er in bepaalde regio’s minder serieus omgegaan wordt dan in andere. Tijdens verhuizing van m’n man boden veel mensen en veel mailverkeer en kwamen ze niet opdagen! Bij mij komen ze 9 van de 10 keer gelukkig wel opdagen.

Reply
Kirsten 5 oktober 2016 - 08:02

Ik herken het ook.. Ik wil graag Lenne haar kleertjes verkopen, maar ik zou er zowat 1 euro per stuk moeten van vragen om wat kwijt te raken.. & voor die prijs hou ik ze liever nog wat bij. Jammer dat mensen gewoon niet komen opdagen zonder te verwittigen, dat begrijp ik echt niet. Even bellen of mailen, dat zou toch maar een teken van elementaire beleefdheid zijn..

Reply
Michelle de vos 5 oktober 2016 - 08:01

Het verkoop van tweedehands spullen op marktplaats gaat sinds een half jaar echt moeizaam. Wat eerst goed verkocht staat nu weken erop. Voor veel minder. Ik denk dat mensen die wat meer te besteden hebben, weer meer nieuw kopen. Merk zoiezo dat mensen voor hun baby/kind graag nieuw spul kopen. Ik heb alles zowat gekocht via marktplaats of facebookgroepen voor de kids. Scheeld je wel veel in de kosten. En tsja als ik er straks weer minder voor terug krijg of niets jammer dan we hebben er ook van genoten

Reply
Christa 5 oktober 2016 - 07:41

Ik herken het volledig!
Ik kan ook niet met Marktplaats en met name de mensen er achter omgaan…
ik probeer het dan ook altijd via facebookgroepen… dat gaat 9/10 keer welngoed en ook voor een goede prijs!

Reply
Priscilla 5 oktober 2016 - 07:25

Ik verkoop er zelden wat.
Maar mijn dochter haar fietsje werd te klein.
Dus laat mp gezet. 30 euro geboden. ( tja was gebruikt)
Komen ze hem halen zeggen ze zit gebruikerssporen op. Ik geef maar 10.
Hey 30 of wegwezen.
Stond toch dat het gebruikt was.
30 gegeven en teleurgesteld gingen ze weg.
Mijn dochter ( toen net 4) heel blij. Van de centjes mocht ze zelf wat nieuws kopen.

Reply
Leonie van Mil 5 oktober 2016 - 07:16

Herkenbaar. Als ik iets verkoop willen mensen het voor een belachelijk laag bedrag. Zo laag dat als ik er echt vanaf wil dat ik maar spullen gratis ben gaan aanbieden. Maar andersom, als ik wat wil kopen, dan halen mensen maar een euro van de nieuwprijs af, omdat het in zo’n ongelofelijk goede staat is. Dus dat… En inderdaad, mensen die niet meer reageren. Ik had onze draagzak al drie keer verkocht kunnen hebben, als ze gewoon maar kwamen opdagen.

Reply
Lilian 5 oktober 2016 - 07:12

Ik maak eigenlijk niet vaak gebruik van marktplaats maar de keren dat ik het heb gedaan, heb ik het niet zo ervaren. Jeetje wat vervelend en wat een rare mensen!

Reply
Lesley 5 oktober 2016 - 07:02

Zo herkenbaar dit. Ik heb een nieuw paar Timberlands gehad richting de 200 euro nieuwprijs die ik een maat te klein heb gekocht. Ik probeer ze al een jaar te verkopen. Uiteindelijk zijn ze van de week weggegaan voor 30 euro. Wilde er eigenlijk minimaal 40 voor Maarja ben nu eenmaal blij dat ik er vanaf ben. Biedingen van voor 10 euro kom ik ze halen heb ik ook wel gehad hoor. Of niet op komen dagen. Heb hier zelf ook iets over geschreven maar staat nog steeds in concept haha

Reply
Moniek 5 oktober 2016 - 06:53

Ook heel herkenbaar. Soms geef ik het nog liever weg aan een bekende dan dat lage bedrag wat geboden is! Mijn kinderwagen noet ik ook nog verkopen ?Succes!

Reply
Monique 5 oktober 2016 - 06:47

Heel herkenbaar. Al heb je zo veel op Mp staan je mag blij zijn als je er één verkoopt voor een goeie prijs. Of als je denkt het wordt niks meer krijg je een hoog bod wat je niet verwacht. Ik had laatst wat dan moest ik het aantrekken en van alle kanten foto’s nemen. ja daaaag.
Tegenwoordig heb je op facebook ook een aantal marktplaatsen ik heb het idee dat dat beter verkoopt.
Succes met de verkoop van je kinderwagen!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.