Kun je met je moederlijf nog in bikini?

by Tamara
moederlijf nog in bikini

Een paar dagen terug was ik even de ramptoerist aan het uithangen op FOK! toen ik een foto van Daphne Deckers in bikini tegenkwam. Ze hebben daar namelijk een heus topic dat Sterren in hun zwembroek/bikini heet. Echt ideaal voor ramptoeristen dus, want het laat je zien dat die bekende sterren ook putjes en cellulitis hebben, wat weer top is voor je zelfvertrouwen.  Heel soms staan er ook foto’s in die gewoon jaloersmakend zijn, bijvoorbeeld van  onze eigen Daphne Deckers. Ohja en van Elizabeth Hurley, die was ook heel slecht voor mijn zelfvertrouwen. Want hoe kan het dat twee vrouwen van rond de 50 allebei zo’n prachtig lichaam hebben, terwijl ik elk jaar weer opzie tegen de zwembaddagen dat ik in badpak of bikini moet? Of nouja bikini? Kun je met je moederlijf nog in bikini?

Kun je met je moederlijf nog in bikini?

Nu ik zwanger ben ( van de vierde zelfs) zal ik niet teveel over mijn lichaam gaan zeuren. Die buik vind ik heel mooi, die plofkop en die enkelloze benen wat minder. Maar hé, mijn lichaam doet het toch maar even, voor de vierde keer op een rij een kindje dragen. Waar ik dan niet echt naar uit kijk is de periode daarna. Drie zwangerschappen hadden al de nodige ‘souvenirs’ op mijn lichaam achtergelaten en ik ben bang dat ik na de vierde een soort permanent huidflapje/short zal overhouden, gelukkig heb ik gehoord dat Zebraprintjes het helemaal gaan worden komend jaar!

Ik weet nog dat ik voor de eerste keer na de bevalling van Lauren mezelf in een bikini hees en voor de spiegel stond. Nou ik zal er niet teveel over uitweiden, maar ik kon dus serieus wel janken. Slappe huid, een complete streepjescode van mijn navel tot mijn knieën en weer terug en mijn eens zo pronte voorgevel (die ik altijd in nietsverhullende topjes showde) hing er ook een beetje zielig bij. Terwijl ik naar badbakken zocht op internet, voelde ik me toch wel even heel ellendig. Want badpakken zijn toch voor oma’s en niet voor vrouwen van 24?

Ach joh stel je niet aan.

Over die badpak struggels  schreef ik al eens eerder een blog, maar goed, daar hebben we nu niks aan. Ik had namelijk ooit zo’n beeld van mezelf dat ik in een strakke bikini met een Baywatch loopje over het strand achter de kinderen aan ren. Tegenwoordig is dat beeld uit big momma’s house (je weet wel, die dikke oma met witte dreadlocks) wat realistischer. Nu weet ik heeeel goed dat ik nooit meer een maat S zal hebben (Of ik moet ineens een extreme fitgirl worden) maar er moet toch een oplossing zijn?

Oplossing A.

Mijn hele levensstijl omgooien en zorgen dat de kilo’s eraf smelten. Dat ik tegen iedereen op kan scheppen: ‘Ja jongens! In deze buik hebben vier kinderen gezeten!’

Of Oplossing B.

Gewoon accepteren dat mijn lichaam heel erg is veranderd na de komst van 3 kinderen en er gewoon vrede mee  hebben dat ik mezelf nooit meer in een maat S zal wurmen. Natuurlijk zal er ooit eens aan dat lichaam gewerkt moeten worden, maar dat zijn zorgen voor later toch? Alleen hoe moet ik nou naar het zwembad? Dan heb ik toch een beetje een fatsoenlijk badpak nodig? Of een bikini?

Dus ik was even op internet aan het kijken naar de huidige badmode collectie en het viel me eigenlijk allemaal best wel mee! Bij Otto heb je bijvoorbeeld hele leuke grote maten bikini’s, maar bij eigenlijk alle webshops heb je best wel een ruim assortiment waar je heel goed kunt slagen! Ik pas met mijn heeeeel erg zwangere buik nu niet in mijn gewone badpak, maar gelukkig is er genoeg keuze, dus ik denk dat ik wel zal slagen. Al dan niet voor een bikini 🙂

 

Hoe ga jij deze zomer naar het zwembad? Durf jij nog in een bikini na je zwangerschap of kies je toch voor iets dat meer bedekkend is? Ik ben heel erg benieuwd!

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

9 comments

Priscilla 16 juni 2017 - 16:59

Ik loop sinds dit jaar in badpak vanwege mijn stoma. Maar ik kan niet wachten tot ik weer in bikini kan als de boel weer is herteld 🙂 Heb wel een buik vol littekens maar so be it!

Reply
Melissa 16 juni 2017 - 15:12

Ik ben voor optie a gegaan en nu een jaar later nog een buikje overgehouden en is die slap. En ik sport nog steeds 2 x in de week. Eerst half jaar een badpak aangedaan, daarna ben ik toch weer in bikini gegaan. Dan maar minder strak, er heeft nou eenmaal een kind in gezeten?

Reply
Bella 16 juni 2017 - 10:37

Ik ben voor optie a gegaan haha mijn hele eetpatroon omgegooid en mezelf naar de sportschool gesleept 5 x per week in de avond als de kleine op bed lag. En nu bijna Bikini proof 😉

Reply
Alissa 16 juni 2017 - 10:20

Ik ga gewoon in badpak. Nadat ik optie A testte, belande ik wel in maatje xs, maar wel met flubberhuid. Gelukkig zijn er ook genoeg mooie badpakken te vinden. Alhoewel toen ik zwanger was ik maar een bikini kocht, omdat ik me afvroeg waar ik die mega buik nog in zou kunnen proppen die zomer. Kon prima (vond de rest)

Reply
Cassandra 16 juni 2017 - 10:04

Ik ben ook overgestapt op een badpak, van Hunkemöller die ook nog een beetje strak trekt, hoera!

Reply
Joyce 16 juni 2017 - 08:26

Ik heb me nooit prettig gevoeld in badkleding. Achteraf denk ik, waarom zag ik niet in dat ik een mooi lichaam had en heb ik me al die jaren geschaamd en gedacht dat ik te dik was? Nu ik 2 kinderen heb gekregen is mijn buik slap, zijn mijn borsten nog steeds groot maar ook slap (wat ik haat), en denk vaak aan mijn mooie lichaam van toen. Zonde dat ik zo’n laag zelfbeeld had terwijl dat nergens voor nodig was. En nu? Nu wil ik heel graag mijn ‘oude’ lichaam terug en schaam ik me des te meer… ik voel me het fijnst in kleding en mij zul je ook niet gauw in bikini aantreffen.

Reply
meis 12 juli 2017 - 13:27

Oh Joyce… dat is zooo herkenbaar. Ik ervaar het exact zo.

Reply
Patricia 16 juni 2017 - 07:13

Ik weet het nog niet zo goed… heb een mooie bikini dus waarom niet meer dragen, maar de streepjescode is hier ook iets te…

Reply
Tineke 16 juni 2017 - 07:12

Voor ik zwanger werd was ik al niet de slankste. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel leuke badpakken verkrijgbaar.
Liefs

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.