KPN SuperWifi, werkt het nou echt?

by Tamara
KPN superwifi

Toen ik een tijdje geleden op instagram liet zien dat ik een pakketje van KPN binnen had gekregen voor KPN SuperWifi, kreeg ik een heleboel reacties met dat ik echt moest laten weten of het nou echt iets was en of het echt helpt bij het versterken van het wifi-signaal in huis. Dat zal ik jullie allemaal vertellen in deze blog!

Waarom we KPN SuperWifi wilden testen.

We wonen inmiddels tien jaar in dit huis en we hebben ook al tien jaar internet van KPN. We hadden dit in ons vorige huis ook en het beviel zo goed dat we het in dit huis ook meteen weer hebben afgesloten. Alleen tien jaar geleden gebruikten we het internet een stuk minder dan nu. Als ik kijk waar we het nu allemaal voor gebruiken, dat is echt heel veel. We kijken tv via internet, we bellen en sturen berichtjes via internet, de jongens gamen via internet en tja.. Zonder internet zou mijn werk toch wel een stuk lastiger worden.

Alleen, hoewel we beneden prima internet hebben en daar helemaal geen problemen zijn, hebben we boven niet zo’n goede verbinding. Op de kinderkamers is het bereik redelijk, maar als ik naar onze kamer op zolder ga, is het bereik toch een stuk minder goed. Boven zet ik mijn wifi vaak uit en gebruik ik mijn databundel, omdat ik geen geduld heb om te wachten op een sterke wifi verbinding. Dus toen ik de vraag kreeg of ik KPN SuperWifi wilde testen, greep ik natuurlijk meteen mijn kans.

Hoe gaat het aansluiten van KPN SuperWifi?

Hoewel ik prima kan klussen in huis, laat ik technische dingen meestal aan Richard over. Hij is daar toch iets handiger in. Maar deze keer wilde ik het gewoon eens zelf proberen. Er stond op de verpakking dat het heel makkelijk aan te sluiten is, dus dan moet het lukken toch? Nou, het aansluiten van de SuperWifi is ook heel erg makkelijk. Je downloadt gewoon de app, volgt het hele stappenplan en dan ben je al klaar! De app controleert zelf je verbinding en de rest wijst zichzelf. Het is echt heel erg makkelijk aan te sluiten. Het ene wifi-punt laat je bij je modem staan en het andere punt zet je op een plek waar je geen of weinig verbinding hebt.

KPN superwifi

In ons geval hadden we te weinig LAN poorten in het modem, dus we moesten er een adapter bij kopen met een aantal extra poorten, maar die hadden ze gewoon in de webshop van KPN, dus dat was niet zo heel erg lastig. Eenmaal binnen hadden we alles zo aangesloten en konden we de snelle verbinding gaan testen.

En? Hebben we nu echt een snellere wifi verbinding in huis?

Eerlijk? Ik was een beetje sceptisch over KPN SuperWifi, omdat de verbinding hier in huis, ver van het modem gewoon niet heel sterk is, maar ik ben blij verrast. Waar ik het eerst boven met één streepje verbinding moest doen, heb ik nu met gemak prima verbinding en kan ik door het hele huis heen internet gebruiken. Ideaal als ik ‘s avonds in bed nog even aan het werk wil of als ik een filmpje wil kijken ofzo. Maar het is ook gewoon heel erg handig dat ik niet oneindig lang hoef te wachten op foto’s die niet willen laden of weet ik het. Op deze manier kan ik mijn databundel gewoon lekker buitenshuis blijven gebruiken en binnen wifi. (Daar is Richard ook blij mee, aangezien hij vaak zijn internetdata naar mij mocht overboeken aan het einde van de maand haha!

Of ik KPN SuperWifi een aanrader vind? Absoluut! Als je ergens in huis een slechtere verbinding hebt, dan is het echt een aanrader om hier eens naar te gaan kijken!

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met KPN.

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.