Kopen zonder Kijken? Zou het iets voor ons zijn?

by Tamara

Sinds Richard niet meer naar de sportschool gaat (omdat die krengen helaas gesloten zijn) hebben we een nieuwe gezamenlijke hobby op de maandagavond. We kijken dan namelijk naar het programma kopen zonder kijken. Dit is een programma waarin mensen die zelf geen huis kunnen vinden. Ze geven hun hele budget uit handen en laten niet alleen andere mensen een huis voor ze kopen, maar ook helemaal inrichten. Doodeng, maar meestal met een heel erg mooi resultaat! En volgens mij zijn de meeste mensen heel erg blij met wat er voor ze gekocht is! Al sinds het eerste seizoen op televisie was, zeggen mensen dat we hieraan mee moeten doen. Maar waarom we dit wel of niet zouden doen? Dat vertel ik jullie in deze blog.

Waarom we ideale kandidaten zouden zijn.

Vanavond zaten we het programma te kijken en grapte ik tegen mijn vriend dat zelfs die Alex waarschijnlijk geen huis voor ons zou kunnen vinden dat helemaal aan onze eisen voldoet. Niet omdat onze eisen nou zo lastig zijn, maar wel omdat hier gewoon helemaal geen huizen te koop staan die geschikt zijn voor ons. Op dit moment hebben we een aantal huizen op het oog, maar ze zijn allemaal net niet perfect. Of nouja, er zitten wel twee perfecte huizen tussen, maar dat zijn huizen zonder tuin en dat willen we gewoon echt niet. Een paar weken terug zijn we bij een huis wezen kijken die er op foto’s heel mooi uit zag, die ook gewoon een mooie tuin had, maar het huis zelf viel gewoon heel erg tegen. En toen we afgelopen week een huis vonden waar we beide graag wilden kijken. Het was een behoorlijk klushuis, dus voordat we een afspraak maakten, probeerden we al een beetje voor ons te zien hoe het dan moest worden. ( Oké, Richard was net iets enthousiaster dan ik, hij was nog net niet alvast de spotjes aan het uitzoeken op Lampdirect.) was hij ineens verkocht! Kortom, het lukt ons niet om een huis te vinden. Maar waarom willen we dan niet meedoen?

Waarom we niet aan dit programma zouden willen meedoen.

Maar… Het grote probleem is dat we beide gewoon een hekel hebben aan de controle uit handen geven. Ik zelfs nog iets meer dan hij. Ik ben heel erg van het zelf dingen regelen, zelf dingen uitzoeken en zelf mijn beslissingen maken. Bovendien ben ik iet echt snel tevreden en niet makkelijk onder de indruk, dus tja..

Wat ook een puntje is.. Het is net alsof er alleen maar hele rijke mensen meedoen aan dat programma joh. Ik weet wel dat hier in Groningen de lonen een stuk lager liggen dan in de rest van het land en dat de huizen hier veel goedkoper zijn ( ik heb net gezien dat mensen een tussenwoning kochten voor 6.5 ton, daar heb je hier een villa met zes slaapkamers voor) maar het is dan toch een soort van schaamte ofzo. Niet dat wij een klein budget hebben, want dat valt wel mee, maar tja.. Gewoon.. jullie snappen me vast wel haha!

Zouden jullie meedoen aan zo’n programma?

Dit artikel bevat een gesponsorde link.

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

4 comments

Anoniem 2 april 2020 - 09:50

Ik ben ook fanatieke kijker en vind t geweldig maar ik ben ook zo control freak! T enige wat mij tegen zou houden is dat ik bang zou zijn voor de plek waar we moeten wonen. T huis op zich niet..

Reply
Annemiek 2 april 2020 - 07:53

Lijkt mij ook doodeng, maar jullie klinken als fantastische perfecte kandidaten. Verbouwing wordt idd grotendeels gesponsord dus t zal vast lukken. Zou wel gaaf zijn!

Reply
Silvie 2 april 2020 - 07:39

Hier ook fanatieke kijkers! Wij wonen sinds twee jaar in ons droomhuis en kochten dit net voordat de huizenmarkt echt op hol sloeg.
Twee weken terug was er een stel met een normaal budget trouwens! Dus het kan wel 😉 en geloof mij, als je het zelf zo wil krijgen als Bob de Bouwer het verbouwt, dan ben je veel meer geld kwijt. Die verbouwingen zijn echt wel deels gesponsord dus ik zeg: doen!

Reply
Felicity 2 april 2020 - 07:18

Ik kijk het programma ook altijd maar vindtoch echt dat al die huizen er prachtig uit zien na afloop dus ik zou als ik jullie was gewoon inschrijven en kijken wat er van komt. 😊

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.