Knutselen met kinderen, een paar leuke ideetjes!

by Tamara

Als er één ding is dat ik me nog heel goed herinner van vroeger, is dat mijn moeder het altijd heel erg leuk vond om met ons te knutselen! Ik kan me nog een heleboel middagen aan de keukentafel herinneren, waarop we helemaal los gingen met klei, verf en stapels gekleurd papier. Juist omdat het creatief bezig zijn heel erg werd aangemoedigd, was dat iets waar ik op school erg goed in was en wat ik ook erg leuk vond om te doen! Nu knutselen we hier thuis niet zo heel erg veel en dat is best wel jammer! Want het is nou juist zo leuk om te doen. Daarom wat makkelijke knutseltips in deze blog, die erg leuk zijn om te doen tijdens, een beetje regenachtige, dagen.

Klei fossielen maken.

Ik liet het vorige week al op instagram zien en er komt nog een diy over, maar met een beetje klei, kun je dus heel leuk ‘fossielen’ maken. De oudste hier is helemaal gek op dino’s en vindt fossielen heel erg interessant. Dus dit stond al een tijdje de de planning bij ons! Nu hoeft een fossiel natuurlijk helemaal niet van dino’s te zijn! Floris heeft ze namelijk gemaakt met lego poppetjes!

Schilderen op nummer.

Dit deed ik vroeger dus altijd! Ik had helemaal geen idee dat het nog bestond, tot ik het een tijdje geleden tegenkwam op facebook. Ik weet nog dat ik een aantal schilderijen op mijn kamer had hangen vroeger, die ik met schilderen op nummer voor kinderen had gemaakt. Erg leuk om te doen!

Vliegtuigjes vouwen.

Ja, klinkt een beetje saai, maar met wat fantasie is het best leuk! Een tijdje geleden hadden we een heleboel vliegtuigen gevouwen en beschilderd. De lego weg deed dienst als startbaan en de lego poppetjes waren de passagiers. Ze hebben er zeker een paar uur mee gespeeld en de wildste avonturen kwamen voorbij!

Papieren bloemen maken.

En tot slot eentje die niet alleen leuk is om te maken, maar ook om te ontvangen. papieren bloemen! Hoe je ze maakt liet ik een tijdje geleden al in deze papieren bloemen diy zien, maar je kunt ze ook vinden in deze DIY van Eefke.

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.