Klussen met Tamara | Kijken jullie mee?

by Tamara

Hoi! Vandaag weer een ander soort blog, want vandaag heb ik een blog voor jullie waarin ik jullie meeneem in mijn klusperikelen! Haha! Zoals jullie misschien wel weten, zijn we momenteel bezig met het verkoopklaar maken van ons huis. Er hoeft niet heel veel te gebeuren, maar er zijn gewoon een paar klusjes waarvan ik weet dat als we ze nu even aanpakken, het huis niet alleen wat meer waard zal worden, maar dat het ook aantrekkelijker is voor kopers. Handen uit de mouwen en klussen maar!

Op het lijstje van dingen die we nog moeten doen.

  • Voordeur schilderen.
  • achterdeur schilderen.
  • kozijnen repareren en schilderen.
  • spullen naar de stort brengen en vast alles uitzoeken!

De deuren.

Onze voordeur was ons al een tijdje een doorn in het oog. Niet omdat de deur zelf nou zo verschrikkelijk was, maar wel omdat hij rood was en de verf afbladderde. We wilden eigenlijk voor een nieuwe deur gaan, maar in de afgelopen jaren konden we geen mooie vinden en daarna bleef het er een beetje bij. Dus ik besloot hem gewoon op te knappen!

Van Onlineverf.nl kreeg ik grondverf en lak van Sikkens in een hele mooie donkerblauwe kleur. Perfect voor de voordeur! Maar voor we aan de slag konden, moest de deur wel even flink geschuurd worden. Het was wel grappig om te zien hoeveel verschillende kleuren onze deur in de loop van de jaren heeft gehad. Hij is groen geweest, blauw, oranje, grijs en rood! Maar nu wordt hij dus blauw haha!

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadat de hele deur goed geschuurd was en ik alle losse verf verwijderd had, was het tijd om de deur stof en vetvrij te maken. Ik heb hiervoor een soort speciaal schoonmaakmiddel gebruikt dat ik ooit eens gekocht heb, maar je kunt dat eigenlijk overal wel kopen! Na het schuren en schoonmaken heb ik de deur eerst in de grondverf gezet. Dit heb ik de volgende dag nog eens herhaald ( licht opschuren, en nog een laagje verf) en daarna was het tijd om hem af te lakken!
Ik merk trouwens dat het het makkelijkste werkt om de deur goed af te plakken, daarna de randjes te doen met een kwast en de rest met een roller. Maar het kan natuurlijk ook gewoon persoonlijke voorkeur zijn.

De kozijnen.

Eigenlijk kunnen al onze kozijnen wel een opknapper gebruiken. Dus ik besloot het maar meteen goed aan te pakken. Alles schuren, repareren met houtrotvuller en impregneer spul en daarna verven! Ik besloot te gaan voor de meest witte kleur die ik kon vinden. Onze kozijnen waren crémekleurig, maar dat vind ik gewoon echt niet mooi. Voor de grondverf gebruikte ik Sikkens Rubbol Primer Extra en voor het aflakken Sikkens Rubbol  XD High Gloss.

Wat we nu nog moeten doen.

Beneden is inmiddels alles geschilderd, ik moet alleen even ergens een ladder vandaan toveren zodat ik de kozijnen boven ook wat kan repareren en verven! Zodra de kinderen weer naar school zijn, ga ik al hun kamers uitpluizen, boven nog wat dingetjes in orde maken en dan mag er een bord in de tuin. Of nouja, als we een huis kunnen vinden dan! Haha!

Zijn jullie ook lekker aan het klussen met dit weer?

 

 

 

(gesponsord door onlineverf.nl)

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.