Kleine wasjes, grote wasjes, heeeel veel wasjes.

by Tamara

De was, tja, dat is iets waar je met 3 kinderen en een vent gewoon heel erg veel van hebt! Ik heb er een beetje een haat liefde verhouding mee. Want hoe ontzettend fijn ik het ook vind om onder heerlijk schoon beddengoed te slapen of om schone kleding in de kast te hebben liggen. Maar pfff, wat heb ik toch een hekel aan wassen! Aan het verzamelen, sorteren, wassen, ophangen (ik heb geen droger) wachten tot het droog is, opvouwen en opruimen. Als dan ook nog de vlekken er niet na 1 keer uit zijn baal ik helemaal!

IMG_2125

Gelukkig zijn er tips die het wassen allemaal wat makkelijker maken!
Koop lekker ruikend wasmiddel!!  Echt! Ik vind wassen vreselijk, maar als ik s’avonds onder mijn frisgewassen dekbedje kruip, dan ben ik blij dat ik het wel gedaan heb. Ik ben vooral heel erg fan van het wasmiddel van Robijn. Wel wat prijzig, maar het is altijd wel ergens in de aanbieding. Het wast goed schoon en ruikt heerlijk. Helaas blijft de geur van wasmiddel zelf niet zo lang hangen en daarom gebruik ik vaak wasverzachter. Meestal de Robijn Morgenfris. De blauwe fles! Die ruikt zo heerlijk en blijft nog dagen hangen!

IMG_2715

Wat ik altijd doe om het opvouwen wat minder erg te maken, is een laptop of iPad naast me zetten met een filmpje erop. Dan kan ik lekker rustig wat kijken en meestal al het een beetje een leuke film is, is de was ook zo opgevouwen.

Voor tijdens het ophangen zou je hetzelfde kunnen doen.. Of natuurlijk gewoon een droger kopen. Zelf vind ik dat wel een noodzakelijk iets, zeker met drie kinderen, alleen is mijn vriendje daar niet zo van overtuigd! Haha! We hadden wel altijd een driger, maar dit was nogal een energievreter en toen hij stuk ging in de zomer hebben we eerst geen nieuwe gekocht, omdat het in de zomer veel fijner is om je was lekker buiten te hangen. Echter is het, nu het kouder word, wel weer fijn als we 1 zouden hebben!

Met drie kinderen heb je ontzettend veel kleren met vlekken erin! Vooral sinds Lauren er is, want die heeft heel vaak poep vlekjes in haar romper bijvoorbeeld. Eerst gooide ik al deze kleding gewoon weg. Na een paar keer wassen waren de vlekken er nog niet uit en zo bleef ik bezig. Tegenwoordig wrijf ik bij felle kleuren en mooie kleren de vlek eerst in met groene zeep, laat dit intrekken om het vervolgens gewoon zo in de wasmachine te gooien zonder het uit te spoelen, dan zijn de meeste vlekken er wel uit! Mocht dat nou net werken, dan spuit ik de vlek in met vanish spray. Hiermee krijg je zelfs de ergste vlekken weg, maar nadat ik een keer een verkleuring in een shirt had, doe ik dat niet meer op alle vlekken!

Dan heb je nog het opruimen, iets wat ik persoonlijk heel erg vervelend vind! Ik doe dat meestal even snel als de jongens onder de douche staan of samen in bad zitten, maar vaak is het ook wel zo dat ik het stiekem helemaal niet doe en gewoon kleding uit de wasmand pak. De oplossing hiervoor zou zijn, om was na het opvouwen gewoon meteen op te ruimen en niet eerst in de wasmand te doen. Van dat heen en weer geloop op de trap krijg je dan ook weer strakke billen! Altijd fijn!

Wat ook wel een nadeel aan veel was is, is dat je wasmiddel erdoor heen vliegt. Ik probeer altijd in te slaan in de aanbieding, maar dan ben je nog ontzettend aan het slepen met die zware flessen. Gelukkig kun je het ook heel gemakkelijk op internet bestellen bij bijvoorbeeld huishoudplein.nl. Hier hebben ze ook vaak fijne aanbiedingen zoals deze week 40 % korting op Robijn, maar ook complete wasmiddelpakketten, zodat je voor een klein bedrag meteen klaar bent! Geen gesleep meer met zware flessen, gewoon bestellen en het word zo thuisbezorgd!

 

Heb jij ook zo’n hekel aan al die wasjes en heb jij nog tips?Naamloos

Misschien vind je dit ook leuk

16 comments

Marion 13 april 2017 - 12:13

Op zich is de was niet zo erg (doet de wasmachine)maar inderdaad het ophangen en opvouwen pfffff wij hebben wel een droger maar daar kan helaas niet alles in en strijken heb ik niet echt een hekel aan!
Laundry a story That never ends?

Reply
Suus 24 september 2015 - 19:06

Tip… vlekken van baby poep… even buiten in t licht hangen en als sneeuw voor de zon verdwenen hihihi

Reply
Kelly 22 september 2015 - 22:34

Het kan mijn verhaal zijn! Vriendlief heeft een hekel aan de droger (ook zo’n energievreter) en geen condensdroger. Ik doe er soms alleen handdoeken en ondergoed in als ik zoveel was heb, maar mijn vriend hangt het meestal op. Haha inderdaad en meteen opruimen (uhum)… de laatste tijd denk ik precies hetzelfde. Kom op!! Opruimen jij, het kan maar weg zijn hahaha. Leuk om te lezen dat ik niet de enige ben.

Reply
Christel 22 september 2015 - 18:43

Lenor wasverzachter blijft heel lang ruiken!
Ik was gemiddeld 8 wassen per week. Iedere avond voor ik naar bed ga, vul ik de wasmachine, ‘s morgens als ik uit bed kom zet ik hem aan. Vervolgens iedereen klaar maken en naar school. De wasmachine is dan klaar en kan gelijk opgehangen en wat in de droger kan in de droger. Als de droger klaar is vouw ik het meteen op, scheelt een hoop strijkwerk. Wat ik ook doe met shirtjes en truien die nauwelijks kreuken in de was, meteen op een kleerhanger te drogen hangen. Kan het ook zo in de kast. Door dit systeem heb ik altijd maar een half uurtje strijk en die doe ik dan op vrijdag middag.

Reply
Charlotte 22 september 2015 - 18:31

Pff, het lijkt wel of er nooit een einde aan die was komt! Ik heb echt een hekel aan het opvouwen, de was doen en opruimen vind ik niet zo erg 🙂

Reply
Carlijn 22 september 2015 - 16:46

Ik heb een HEKEL aan de was. Wassen, strijken, opvouwen… alles eraan vind ik stom. Wat ik doe tijdens het strijken of de was opvouwen, is mijn moeder bellen. Iets waar ik normaal geen tijd voor vrij maak (sorry mam, als je dit leest) 😉

Reply
Inge 22 september 2015 - 13:40

Ik heb de robijn zwitsal 🙂
Qua vlekken die er niet uitgaan, laten drogen in de zon is bij mij meestal het laatste redmiddel dat nog werkt ook!

Reply
Vlijtig Liesje 22 september 2015 - 12:07

Ik heb er niet echt een hekel aan maar ik moet wel elke dag blijven wassen, anders groeit het me zo boven het hoofd!

Reply
Fleur 22 september 2015 - 11:43

Inderdaad verschrikkelijk die was met drie kinderen! Ik snap niet hoe je dat kunt zonder droger, die heb je echt nodig hoor ;p Strijken doe ik niet aan, mijn man heeft van die overhemden die niet kreuken en die ik gelijk uit de droger uithang en dat gaat heel goed. Eén keer in de twee weken komt mijn hulp en die strijkt dan een paar dingen, maar voor de rest vind ik het niet nodig.

Reply
Malou 22 september 2015 - 11:32

Wassen op zich vind ik niet zo erg, maar het ophangen, opruimen en strijken wel haha.

Reply
Shirine Irani 22 september 2015 - 10:47

Wat een leuk en handig artikel!
Ik heb een pak minder was dan jou (heb maar 1 zoontje, maar wel een echtgenoot die dagelijks een nieuw hemd draagt), maar dat bouwen en wegzetten, vreselijk! Ik strijk zelfs nog liever! (dan kan ik intussen verantwoord naar een vrouwenfilm kijken)
Robijn Morgenfris ga ik ook eens gauw uitproberen!

XX

Reply
Saskia 22 september 2015 - 10:11

Je zal me vast knettergek vinden maar ik vind de was helemaal niet erg 🙂

Reply
Kelly 22 september 2015 - 22:42

Hihihi grappig! Ik heb dat met strijken. Lekker ontspannen, kleren glad, schoon en fris. Op dat moment ga ik ook veel nadenken over alles in mijn leventje.

Reply
manouk 22 september 2015 - 09:59

Wat echt het wondermiddel is om vlekken er uit te krijgen is de zon! En die hoeft niet eens fel te schijnen, een beetje zon is voldoende en het kledingstuk kan gewoon voor het raam liggen. Zelf heb ik voor de witte was, wasmiddel van de ah. En die ruikt echt onwijs lekker. En dan natuurlijk wel wasverzachter van robijn. Heerlijk! Wassen vind ik opzich niet erg. Maar strijk jij je was? Lees dat nergens haha, want bij mij komt het er altijd kreukelig uit. Ben dan benieuwd na je gouden tip als je niet strijkt.

Reply
lin mommysworld 22 september 2015 - 08:44

Vreselijk de was ! Ik ben wel benieuwd naar de blauwe van Robijn!

Reply
Charlotte 22 september 2015 - 08:18

Waarom houdt die was nooit op…. aaargh…. 😉

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.