Redenen waarom mijn kinderen boos op me worden.

by Tamara
kinderen boos

‘Maar ik mag ook helemaal nooit iets!!!’ Als moeder heb je maar wat te verduren van je kinderen. Soms lijkt het alsof je helemaal niets goed kunt doen en worden ze boos om alles! Nu ben ik gezegend met 3 ontzettend lieve kinderen, maar soms zijn het ook ontzettende mopperkonten! En dan heb je verdikkie ook nog zo’n moeder van wie je helemaal niks mag! Ben je benieuwd naar de redenen waarom mijn kinderen boos op me worden? Lees dan mee!

Redenen waarom mijn kinderen boos op me worden.

Omdat ze geen cola bij hun ontbijt mogen.

OMFG Tamara! Geef jij je kinderen COLA? Jaja, iknow.. De jongens krijgen hier af en toe wel eens een slokje cola. Vooral Floris vind dat heerlijk en laatst had hij al een blikje uit de koelkast gepakt en bij zijn ontbijtbordje gezet. Dat gaat dus even niet door vriend!

Omdat ze niet elk prulletje dat ze in de winkel zien krijgen.

Dit is regelmatig een drama, die kinderen van mij hebben een voorliefde voor van dat prulletjes speelgoed wat ongeveer 5 minuten nadat je binnen bent alweer stuk is. Nu hebben ze het geluk *kuch* dat ze een vader hebben die alles voor ze koopt, dus als ze iets niet van mij krijgen roepen ze al snel: ‘Van jou krijgen we ook nooit wat! We vragen het wel aan papa!’

Omdat ze niet op mijn hoofd mogen zitten.

En dat vinden ze om de 1 of andere reden heeeeel onterecht!

Omdat ze niet 5 minuten nadat ik heb opgeruimd alle kasten leeg mogen trekken.

Nog zoiets wat ze heel raar vinden! Ze doen dit bij voorkeur 5 minuten voor Richard thuis komt ( het moment dat ik net alle troep in de kastjes gepropt heb) zodat het lijkt alsof ik de hele dag niks gedaan heb. Wat natuurlijk totaal niet waar is, dat snap je wel!

Omdat ze hun zusje niet mogen douchen met ranja.

Vinden ze heel gek en daarom proberen ze het af en toe. Ze worden trouwens boos op mij als ik zeg dat het niet mag! Omgekeerde wereld dit.. Zucht.

Omdat plakjes worst geen volwaardige maaltijd zijn.

Behalve als je een peuter van 3 of een kleuter van 5 bent. Vinden ze.

Omdat snoep geen broodbeleg is.

Nee zelfs de gele niet en nee ze lijken ook niet op kaas omdat ze geel zijn. ( en de groene zijn geen groente alleen maar omdat ze groen zijn.)

Omdat ze geen dino krijgen.

‘Maar die en die kregen een puppy! Waarom mogen wij geen dino? Ik mag ook nooit wat!’ Nee schat, ik vind het ook heel erg oneerlijk dat je geen echte dino mag… Wat heb jij het zwaar.

Omdat ze niet vanuit hun bed (hoogslaper) op de grond mogen springen.

Dat mama daar spontaan een hardverzakking van krijgt boeit ze totaal niet.

Omdat ze niet met de Ipad mogen gooien.

Is het een vliegtuig? Is het een vogel? Nee het is een Ipad!!! JONGENSS!!!!

Omdat ze niet alles wat ze in mijn boodschappenkar gooien krijgen.

Even snel boodschappen doen met 3 kinderen lukt niet altijd. Ik ben dan ook altijd heel blij als ze me even willen helpen. Maar ik ben er wat minder blij mee als ze de kar vliegensvlug volgooien met chippies en noepies, zodat ik langer bezig ben met boodschappen terug brengen dan met daadwerkelijk boodschappen doen. Gevolg? Kinderen boos en mama die zich afvraagt wat een redelijke leeftijd is om je kinderen op kamers te sturen.

Oké , oké, al het bovenstaande natuurlijk even met een dikke korrel zout, want hoewel die drie echt om de meest gekke redenen boos zijn, moet ik stiekem enorm om ze lachen. 

Herkennen jullie dit? Zijn jouw kinderen ook wel eens boos om de meest gekke redenen? Ik ben heeel benieuwd!

 

Misschien vind je dit ook leuk

13 comments

Marijke 19 september 2016 - 22:35

Nou zeg, wat een vreselijke moeder ben jij. Ik ook denk ik. Maar vraag het voor de zekerheid maar aan die twee van mij. Hoewel dat van die IPad…. het is inmiddels zelfs verboden om zich met dat ding te verplaatsen.

Reply
tineke 19 september 2016 - 12:53

JA! alleen is die van mij nog iets jonger dan jouw jongens 😉 Boos omdat ze niet van ‘t bed mag vallen, omdat ze haar broodkorsten niet op de grond mag gooien, omdat ze niet op de piano mag rammen, omdat ze haar banaan in stukjes krijgt in plaats van 1 stuk, omdat -vul maar in-

Reply
Lilian 19 september 2016 - 12:35

Haha, ondanks dat onze kleine boef nog niet kan praten kom ik vaak van deze dingen tegen. Mama, het liefst wil ik de hele dag chocomelk! Lijkt mij geen strak plan.

Reply
-N | Mommies Life 19 september 2016 - 11:35

Hahahaha! Leuk geschreven! Ik kan het me helemaal voorstellen. Die kids proberen alles uit 😉

Reply
Anneke 19 september 2016 - 11:03

Vooral de eerste 2 puntjes zijn heeeeeel herkenbaar!
Volgens mij is 12 jaar een redelijke leeftijd om ze op kamers te sturen, hoor. Niet? 😀 😀

Reply
Bianca 19 september 2016 - 09:32

Tjonge jonge wat ben jij streng zeg, mogen ze niet eens met de Ipad gooien… haha 😉 xx

Reply
Angela - Mama met passie 19 september 2016 - 08:38

Hahaha wat ben je toch een gemene moeder Tamara :p

Reply
Anoniem 19 september 2016 - 08:36

Die foto dat is net Sander! ?

Reply
Linda 19 september 2016 - 08:17

haha, ja leuk he! Ik heb die onderlinge strijd dan niet maar Ivy wordt ook om allemaal doelloze dingen boos. Vanochtend nog, omdat ze naar school moet..

Reply
Nicole @ Everyday-Life.nl 19 september 2016 - 07:59

Meestal is ons zoontje boos op me omdat hij de afstandsbediening niet mag.

Reply
Josan 19 september 2016 - 07:24

Berg je maar…omdat ze niet je make- up mogen plunderen. Op hakken naar school mogen of je kleding aan mogen…Hahaha je tijd met Lauren komt nog wel!

Reply
Channa 19 september 2016 - 06:50

Ja heel herkenbaar! Voor ons de meest logische dingen, maar in de ogen van de kinderen lijkt het echt heel vreemd dat ze sommige dingen niet mogen.

Reply
Saskia 19 september 2016 - 06:49

Hahaha nouja zeg, geen cola bij het ontbijt?! Sjongejonge wat ben jij gemeen zeg 🙂 Herkenbaar allemaal! Senna probeert Sophia ook vaak te douchen met van alles en nog wat, de boef.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.