Mijn kind voelde aan dat ik zwanger was zonder dat ik het zelf wist.

by Tamara

Vorig jaar rond deze tijd had ik net bekend gemaakt dat ik zwanger was en dat we hier in huis een vierde kindje kregen. Ondanks dat we het aan iedereen vertelt hadden, voelde het nog steeds een beetje onwennig, vooral ik moet heel erg aan het idee van nog een kindje wennen, zeker omdat ik de babyperiode al afgesloten had. Iemand die er niet aan moest wennen was Maxim, hij was helemaal door het dolle heen en superblij dat hij een nieuw broertje of zusje zou krijgen. Nu wist ik pas heel laat dat ik zwanger was ( ik was al bijna 6 weken) maar had ik naar Maxim geluisterd, dan wist ik het al veel eerder.

Mijn kind voelde aan dat ik zwanger was zonder dat ik het zelf wist.

Allereerst, ik kom niet aanzetten met zweverig gedoe hoor. Maar Maxim is heel erg gevoelig en leeft zich heel erg in in de gevoelens van anderen. Om een voorbeeld te noemen, als ik verdrietig ben, dan verberg ik dat vaak voor hem, omdat ik weet dat hij dan ook heel erg verdrietig wordt. Hij kan zich heel erg goed in anderen verplaatsen, probeert mensen altijd op te vrolijken en helpt iedereen altijd.

Als er iets is dat Maxim leuk vind dan zijn het wel baby’s. We noemen hem voor de grap wel eens onze babyfluisteraar, want hij is echt geweldig met kleine kinderen. Maxim is zelf heel erg rustig en ik merk dat ik zelf ook heel erg rustig van hem word. Kun je nagaan wat voor uitwerking hij op kleine kinderen heeft. Hij is helemaal weg van zijn broertje en zusjes en hij had ons al een paar keer vertelt dat hij zo graag nog een broertje of zusje wilde hebben. Maar helaas voor hem wilden we dat zelf niet, dus hij had pech haha.

Hallo kleine baby. Ik ben je broer.

Op een middag zat ik op de bank toen hij ineens bij me kwam zitten. Hij wilde wat knuffelen en we waren wat aan het kletsen toen hij ineens zijn hoofd op mijn buik legde. Hij bleef een tijdje zo liggen, waarna hij ineens zei: ‘Mama? Er zit een baby in je buik.’  Ik moest een beetje lachen en wuifde het was weg. ‘Nee joh, mama heeft wat teveel gegeten, er zit echt geen baby in mama’s buik.’  Een beetje verontwaardigd keek hij me aan: “Nou, ik denk wel dat er een baby in je buik zit.’  Hoe het gesprek verder ging weet ik niet meer, maar ik begon al snel over iets anders en daar ging hij gelukkig in mee.

Toen ik twee weken later ineens een positieve test in mijn handen had, dacht ik niet meteen terug aan dat moment. Toen we een echo hadden gehad, besloten we het meteen maar aan Maxim te vertellen. Die was helemaal uitzinnig van blijdschap. Ik kreeg 100 kusjes op mijn buik en hij was zooooo blij! Hij was er meteen heel erg veel mee bezig, was superblij dat er een baby kwam en elke avond voordat hij ging slapen kwam hij nog even tegen de baby kletsen. Dan vertelde hij hoe zijn dag was geweest en dat hij niet kon wachten tot ze er eindelijk zou zijn.

Toen ik Maxim een paar dagen later naar school bracht, gebeurde er iets bijzonders. Zijn juf kwam naar me toe en feliciteerde me. We hadden het zelf nog aan niemand verteld, dus ik vond het wel gek dat ze het wist. Maar wat bleek? Maxim had al weken op school vertelt dat er nog een nieuwe baby zou komen, nog voordat ik wist dat ik zwanger was.

En ineens dacht ik weer terug aan dat moment, daar op die middag op de bank. Hij wist het gewoon! En dat vind ik zo bijzonder!

 

Maxim en Sarah hebben echt een hele goede band. Maxim heeft tijdens de zwangerschap uren tegen haar gepraat en ik merk dat ze heel rustig van hem wordt. Ze ligt hem continue lachend aan te kijken en trappelt elke keer blij als ze hem ziet. Als ze wat ziek is of moe en hij knuffelt wat met haar, dan zie je haar helemaal rustig worden.  Ik denk dat ze zich werkelijk geen betere broer kan wensen. Echt dikke vrienden!

Komt jou dit verhaal bekend voor? En wanneer heb jij je kinderen vertelt dat er nog een baby kwam?

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

6 comments

Marjolein 15 augustus 2018 - 09:09

Wat ontzettend bijzonder!

Reply
Channa 4 maart 2018 - 21:37

Bijzonder,hoe kinderen dit soort dingen aan voelen!

Reply
Merel 2 maart 2018 - 06:38

Zo bijzonder! Ja ik geloof ook wel dat kinderen bepaalde dingen aanvoelen. We vertelden het zelf geloof ik tegen de oudste met 6-7 weken, omdat ze maar bleef herhalen dat ze dacht dat ik zwanger was. Onze planning was wachten tot de echo, maar dat zat er niet meer in ? Mooi dat ze ook nu zo’n bijzondere band hebben!

Reply
Rachel 1 maart 2018 - 12:02

Wauw, wat een prachtig verhaal. Bij knul legde alleen contact met zijn broertje door lekker tegen mijn buik te trappelen. Hij was helemaal verbaasd mama weer te zien na de bevalling, met een baby in haar armen.

Reply
Carmen 1 maart 2018 - 11:22

Prachtig verhaal, ik geloof er wel in dat ze zoiets kunnen aanvoelen. Ik heb het mijn zoon verteld toen hij ongeveer anderhalf was. Hij snapte er vanzelfsprekend niks van, en besefte zelfs toen zijn broertje eenmaal geboren was niet meteen dat hij nu echt voor altijd bij ons zou blijven… 🙂

Reply
Kim 1 maart 2018 - 10:49

Kippenvel! Wat ontzettend mooi ?❤

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.