Wat allemaal heeel irritant is, wanneer je kind rond de feestdagen jarig is.

by Tamara
feestdagen

‘Eerst gaan we lampionnetje lopen, dan Sinterklaas vieren, dan Kerstmis, dan gaan we vuurwerk kijken en dan ben ik jarig he mama?’ Al maanden moet ik bijna dagelijks dit hele riedeltje horen en hoewel het nog heeeeel ver weg lijkt, wordt Maxim 3 januari toch al echt 6 jaar. Maar eerst komen al die feestdagen dus nog. Soms vind ik het best wel lastig dat hij zo rond de feestdagen jarig is. Zo is het huis stampvol met cadeautjes, komt er niemand meer op zijn verjaardag, omdat ze je met kerst al gezien hebben en is iedereen nog aan het bijkomen van de jaarwisseling! Onderstaand rijtje is voor mij dan ook heeeel herkenbaar!

Heeeel herkenbaar als je kind rond de feestdagen jarig is.

6 jaar geleden was ik uitgerekend op 30 december. Ja I know.. Wat een timing he? Het eerste wat wij dachten toen we hoorden dat ik op die datum uitgerekend was, dat we hoopten dat hij niet op 1 van de feestdagen geboren zou worden. Ik ben op 21 februari jarig. Helemaal geen gekke datum, maar het viel echt altijd in de voorjaarsvakantie, iets dat ik helemaal niet leuk vond. Stel dat je dan ook nog op een feestdag jarig bent en je moet je verjaardag dan ook nog ‘delen’. 5 december en de kerstdagen kropen voorbij en toen we in de nacht van 31 december op 1 januari elkaar een gelukkig nieuwjaar wensten, wisten we zeker dat we in het nieuwe jaar ouders zouden worden. Maar ook al is Maxim niet op een feestdag geboren, er zitten toch echt wel nadelen aan. Kijk maar!

Het is altijd vakantie op je verjaardag.

Oké, ik weet het, het is echt geen ramp als je in de vakantie jarig bent. Maar ik was vroeger altijd heel erg jaloers op andere kindjes die op hun verjaardag naar school mochten en door iedereen gefeliciteerd werden. Bij mij was het zo van: ‘Oh ja ik was in de vakantie jarig, maar ik kom nu nog even trakteren. Als je pech hebt ben je helemaal aan het begin van de vakantie jarig en duurt het dus ook nog een tijdje voor je je feestje kunt geven.

Waar laat je al dat speelgoed?

Maar wat ik echt heel erg vervelend vind aan dat mijn kind vlak na de feestdagen jarig is, is dat hij dus van Sinterklaas eerst al een lading cadeautjes krijgt, vervolgens vieren we kerst, dus weer cadeautjes en dan komt zijn verjaardag nog. Naast dat ik geen idee heb waar ik al dat speelgoed wel niet op moet bergen ( en ze hebben al zo belachelijk veel) weet ik ook gewoon echt niet meer wat ik voor ze moet kopen.

Je gaat hartstikke failliet.

3 x cadeautjes betekent ook 3 x geld uitgeven. Nu koop ik de meeste dingen wel in de aanbieding, maar toch blijft het een dure boel! Het is niet eens zo dat ze heel veel of hele dure cadeaus krijgen, maar met 3 kinderen ben je wel voor 3 kinderen geld kwijt aan cadeautjes. Duur grapje dus!

Wat doe je met bezoek dat niet nog een keer wil komen?

Wat ik vooral heel erg sneu vind, is dat bezoek dat al met kerst is langs geweest met zijn verjaardag niet nog een keertje wil komen. Het is in de afgelopen jaren al een paar keer voor gekomen dat er op zijn verjaardag gewoon amper iemand kwam en dat we dus maar gewoon naar de dierentuin of een pretpark zijn geweest om toch nog een leuke dag te hebben!

Heb jij een kind dat jarig is rond de feestdagen of rond een feestdag en komt jou dit bekend voor?

afbeelding shutterstock

Misschien vind je dit ook leuk

27 comments

Jessica Mosterd 27 november 2017 - 07:43

30 november de oudste jarig en 3 december de jongste .we hebben 18 november pakjes avond gevierd op de dag vana aankomst. .vrijdag middag hebben we een kinder feestje.en zaterdag morgen de andere.zondag komt de hele familie. Deze week zijn we de suprise s van school aan het afmaken zetten we elke zaterdag de schoen. En zijn we blij als alles weer achter de rug is volgende week..dan hebben we onze kinderen weer terug.ze zijn zo onrustig maar ook wel heel gezellig en op deze manier kunnen we overal van genieten en hebben we niet in 1 weekend alle kadootjes

Reply
Kim 27 november 2017 - 06:58

Die laatste vind ik echt heel sneu! Dat er niemand meer op zijn verjaardag wil komen, omdat ze jullie al met kerst hebben gezien. Wat maakt dat een kind uit? Die wil z’n verjaardag toch net als elk ander kind vieren! Ik weet dat het gebeurt helaas, naar blijf het stom vinden.
Ik ben 7 januari 2018 uitgerekend van onze tweede en wij hopen ook met heel ons hard dat het niet op een van de feestdagen komt.

Reply
Tessa 13 november 2016 - 09:43

Mijn zoon is tussen Sint en kerst jarig maar tot nu toe vind ik het nog meevallen met de nadelen. Scheelt nogal dat wij nu nog geen Sinterklaas vieren en Kerst sowieso nooit met cadeaus. Als hij wat ouder is zal het misschien wat lastiger worden, met de drukte van de feestmaand waar je dan niet meer onderuit komt.

Reply
Finn 12 november 2016 - 13:51

Ik ben zelf op 4 december jarig. Ik deed wel eens een poging op op school/werk uit te delen. In mijn studententijd heb ik een keer 3 pakken met prachtige gevulde koeken gekocht om uit te delen dat ik jarig was. Op mijn werk helemaal blij, alleen kreeg ik van iedereen de reactie dat ze al vol zaten met pepernoten en dat ze dit keer maar een keer skipte. :-(( Alleen mijn stagebegeleider kwam me heel vrolijk feliciteren en wilde er wel een. Dus hebben we samen gevulde koek zitten eten. xD (Aan het eind van de dag vroeg hij overigens of hij nog zo een lekkere koek mocht.) De overige 2,5 verpakking heb ik weer naar huis mee genomen.

Ik vind het wel jammer dat ik nooit echt mijn verjaardag zo uitbundig kan vieren als iemand die in mei is geboren. Want iedereen zit vol met pepernoten of ze zijn te druk met Sinterklaas. :-S Mensen lijken nooit tijd of zin te hebben voor mijn verjaardag….

Reply
Simone 10 november 2016 - 22:09

Ik ben ook in de vakantie jarig, in de zomervakantie. En dan was iedereen dus altijd op vakantie als ik mijn feestje wilde vieren 😉 Nog steeds wel last van haha. Maar ik vond het ook jammer dat ik dan niet naar school kon om het te vieren 😉

Reply
Dijanne 10 november 2016 - 20:45

Heel irritant ja. Bij mij zijn ze jarig op 28 december en 8 januari.
Bijna de hele familie komt van ver. Op 28 december gaat het dan wel, dan hebben de meeste vakantie en dus tijd. En voor het gemak nemen ze dan ook maar vast het cadeautje voor de jarige op 8 januari mee. Dan hoeven ze niet twee keer te komen…

Reply
Minke - mamaminke.nl 10 november 2016 - 16:44

Ik ben zelf 3 januari jarig en vond dat heerlijk. Al ben ik wel eens naar school geweest op mn verjaardag. Dat mensen niet komen zegt meer over hen dan over jullie. vrij sneu die mensen. Hij kan er niets aan doen, maar als ouders voel je je dan niet fijn. Maar mss hebben wij er wel meer last van dan kinderen?

Reply
Miranda 10 november 2016 - 15:59

Zo sneu dat mensen dan niet 2x in korte tijd willen komen, en helemaal als het familie is. Kinderen vinden hun verjaardag altijd zo leuk!
Mijn kids zijn altijd in de zomervakantie jarig. Ze zijn dit jaar 1 en 3 geworden. Er zit 11 dagen tussen hun verjaardagen. Gelukkig waren er dit jaar niet heel veel familieleden en vrienden op vakantie toen we het vierde. Maar ik ben mij er ook van bewust dat er ook nog weleens een jaar zal zijn dat er niet heel veel mensen kunnen komen.

Reply
Lilian 10 november 2016 - 12:52

Ik kan snappen dat het heel erg vervelend is, lijkt mij ook niet leuk! Ik ben zelf 18 januari jarig maar dan lijken de feestdagen alweer heel lang geleden.

Reply
Madelon 10 november 2016 - 12:18

Die van mij is op 1 januari jarig, ook zo’n fijne dag (NOT!). Mijn vriend heeft een best grote familie en aanhang, dus na al die gekte van kerst en oud en nieuw hadden we op nieuwjaarsdag altijd zo’n 40 man in huis. Pffff..
We wonen nu op Aruba, dus denk dat de verjaardag vanaf nu een stuk rustiger wordt.

Reply
Nathalie 10 november 2016 - 11:44

Ik ben uitgerekend op 9 januari en ik hoop zo hard dat hij blijft zitten. Ik zou het echt niet leuk vinden… Maar ja… Niets aan te doen hé.

Reply
Jodi - liefthuis 10 november 2016 - 11:41

Snap het helemaal. Ik ben zelf 1 juni jarig en dat was altijd ideaal qua feestdagen enz. Wua verlanglijstjes en cadeautjes was dat altijd handig. Dat onze spruit nu geboren is op 14 juni is dan ook ideaal

Reply
Merel 10 november 2016 - 09:34

Sneu, dan kan familie misschien nog beter kiezen om kerst over te slaan en wel op zijn verjaardag te komen. Lastig hoor! Vooral ook die cadeaus. Ik vind eigenlijk twee feestdagen met cadeaus al veel in een maand ?

Reply
Lisette 10 november 2016 - 09:16

Mijn dochtertje is 29 November jarig. Nu ben ik al heel blij dat ze niet op 5 December geboren is want ik was 8 December uitgerekend. Maar het is erg druk.. Mijn vriend is 13 November jarig, nichtje 20 November, mijn moeder 21 November dan dus de 29ste m’n dochtertje, de sint, 14 December m’n broer, 16 December mijn vader, 21 December m’n nichtje en dan de kerst en oud&nieuw.
Ik vind het naast dat ik geen idee meer heb wat ik moet kopen vooral erg druk voor m’n meisje. Zeker nu ze het beter begrijpt en dus ook naar de intocht wil en op de peuterspeelzaal der schoen mag zetten en ook daar sinterklaas vieren. Ow ja en sint komt ook op het werk bij papa.
Vorig jaar wilden de opa’s en oma’s ook nog dat ze dan daar der schoen ging zetten maar ik geloof dat het druk genoeg is zo. Pff 🙂

Reply
saskia 10 november 2016 - 09:03

Wat onwijs sneu zeg wanneer mensen niet meer willen komen vanwege de feestdagen. Mijn kinderen zijn niet jarig rond de feestdagen (gelukkig maar als ik dit zo lees)

Reply
Liess 10 november 2016 - 09:01

Ik ben zelf 27 december jarig en heb er nooit wat van gemerkt op die manier. Zelf ook nooit problemen mee gehad.

Lotte is 11 november jarig.. dus ook allemaal dubbel qua cadeautjes maar vind ‘t niet vervelend.

Reply
Lot 10 november 2016 - 08:27

Ikzelf ben op 2 januari jarig, viel gelukkig altijd erg mee met ‘afzeggingen’ omdat we hier in de family een soort loyalty hebben en op verjaardag MOETEN komen (vinden het ook gewoon erg leuk en gezellig hoor?)
Ik was 12 december uitgerekend van Saar maar liep 10dagen uit.. echt stiekem geduimd dat ze niet op kerst zou komen want dat vind ik echt verschrikkelijk.. dan hebben mensen verplichtingen, geen tijd, bladiebla, ik gun mijn kleine meisje OOK een toffe verjaardag!
we gaan het zien dit jaar..
ik hoop dat ze net als mij niet teleurgesteld wordt! ?

Reply
Inge 10 november 2016 - 08:09

Ik was ook uitgerekend op 30 december, en ja, ik hoopte ook: niet op de feestdagen!! Help!
Ze is geboren op 23 december, net ervoor, daar ben ik wel blij om, maar ja, het is idd wel heel veel op één hoop. Daarom ben ik ook blij dat wij sint maarten hebben, en niet die van 6 december :), toch een beetje spreiding

Reply
Tamara 10 november 2016 - 07:47

Ooohhh ja heel herkenbaar ik ben geboren op 1 januari!!!! Vreselijk, dan was ik nog lieverd 30dec jarig want dan zijn alle winkels nog open, zijn mensen nog in een vrolijke stemming enz. Nu is het de saaiste dag van het jaar, alles dicht, iedereen ziek zwak misselijk en moe. Om het compleet te maken is Mijn Broer 1ste kerstdag jarig en mijn zus de dag na kerst 27dec en ohja onze moeder 6 dec. Kortom ik, mijn broer en zus waren in 1 WEEK jarig en dat in de feestmaand van het jaar! We hebben hiermee zelfs in de krant gestaan haha dat dan weer wel.

Reply
Nicole 10 november 2016 - 07:46

Yup, ons zoontje is 4 januari jarig. En zijn zusje is een paar weken erna uitgerekend. Niet handig!!!

Reply
Tineke 10 november 2016 - 07:45

Ik zou dat persoonlijk erg jammer van vrienden en familie vinden dat ze niet nog eens langs willen komen. Het is een kind, die begrijpen dat nog niet. Dan waren ze maar niet op mijn verjaardag gekomen, als ze maar wel op die van mijn kind komen.
Liefs

Reply
Carmelina 10 november 2016 - 07:28

Behoorlijk kansloos die mensen die dan niet meer willen komen.. feestdagen of niet Zijn verjaardag is ook een feestdag en voor een kind super belangrijk! Ga zelf maar eens terug naar je verjaardagen van vroeger.. echt ik begrijp mensen die dus besluiten niet te komen omdat ze je al gezien hebben echt niet….

Reply
Marloes 10 november 2016 - 07:17

Van mijn oudste dochter was ik uitgerekend op 19 december en ze is op 23 december geboren. Nu ben ik weer in verwachting en wéér uitgerekend op 19 december… Wij zitten straks dus met 2 verjaardagen rond de kerst en dan eerst nog sinterklaas.. ik weet nu al niet meer wat ik moet kopen ?

Reply
Erika 10 november 2016 - 06:59

28dec heel handig…. not maar ja we hadden weinig te kiezen. Ik vier zn verjaardag gewoon 2e kerstdag. Geen smoesjes dat mensen niet 2x willen komen.. en zn kadootjes ach gewoon combineren met sint het eerste deel van dde toet toet gare en met verjaardag een aanvulling ervan.

Reply
Josan 10 november 2016 - 06:46

Ik en mijn oudste dochter zijn vlak voor Sinterklaas jarig. De andere is vlak voor kerst jarig. Dus ja ik herken dat helemaal. Ben nu al bezig om als een malle door die speelgoedkisten te gaan want over een aantal weken hebben we weer ruimte nodig voor de buiten. Oh ik shop altijd in Duitsland. Playmobil is daar veel goedkoper. Kan ik zo’n idioot grote doos kopen…

Reply
Kelly 10 november 2016 - 06:44

Aww nee dat vind ik echt sneu dat familie niet nog een keer voor z’n verjaardag wil komen! Ik heb geen kind dat jarig is met de feestdagen maar mijn man is 5 december jarig en tot op de dag van vandaag is hij daar niet heel happy mee.. Best zielig vind ik dat altijd want ja wat je zegt het zijn al feestdagen dus veel geld uitgeven plus ook nog een verjaardag en dat is dan net too much..

Reply
Christa 10 november 2016 - 06:42

Mijn dochtertje is 21 december jarig… ik was 7 januari uitgerekend en hoopte heel erg dat ik überhaupt januari zou halen, ‘aar helaas.
ze zit dus lekker tussen alles in… heel fijn (not)

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.