Kijkje in onze nieuwe babykamer!

by Tamara
babykamer

Ongeveer een jaar geleden liet ik Laurens babykamer al zien op mijn blog. Een kamer met roze, roze en nog een vleugje roze! Nog steeds vind ik hem heel leuk, alleen besloot ik hem onlangs helemaal om te gooien. Het is namelijk niet zo’n hele grote kamer en op de manier waarop alles nu stond, was er erg weinig lichtinval en niet echt een plekje om te spelen. Lauren is net 1 jaar geworden en ik merk dat ze het wel heel fijn vind om af en toe als ik boven bezig ben, in een hoekje op haar kamer te spelen, even weg van al het jongenskabaal van haar grote broers. Alleen had ze daar dus niet echt plek voor! Met de  nieuwe inrichting is haar kamer een stuk ruimer! Kijk je mee?

image

Kijkje in onze babykamer!

De meubels.

De meubels van onze babykamer zijn hoogglans wit en het fijne daaraan is dat ze heel makkelijk schoon te maken zijn en overal mooi bij passen. We hebben ze 6 jaar geleden gekocht voor Maxim en ze zijn nu, zelfs nadat ze voor 3 kindjes gebruikt zijn, nog helemaal netjes en mooi!

de gelukkige eigenaresse van de babykamer!

de gelukkige eigenaresse van de babykamer!

Ik riep wel altijd dat als ik ooit een meisje zou krijgen dat ik andere meubeltjes wilde, waaronder zo’n kast van cozy kids, maar als je voor elk kind een andere kinderkamer gaat kopen dan blijf je natuurlijk bezig! Bovendien vond ik het ook heel zonde om de meubeltjes weg te doen en dus besloten we ze voor Lauren weer opnieuw te gebruiken. De meubeltjes zijn van Interbaby en komen van de babydump. Het model is Miami (hier werd vorige keer veel naar gevraagd) maar ik denk niet dat precies deze meubeltjes nog te koop zijn. Misschien op marktplaats?

In haar bedje ligt een grijze deken van jolein, maar hier slaapt ze eigenlijk bijna nooit onder, alleen als het heel erg koud is. Meestal gebruik ik haar dikke deken van Snoozebaby. Deze is niet alleen heel erg mooi, maar ook heel erg zacht en ze slaapt er heel lekker onder.

image

De kleurtjes.

Toen we hoorden dat we een meisje kregen, nam ik me meteen voor om niet helemaal los te gaan met al dat roze. Ik had een supermooie pastel kleurige kamer met mintgroene en okergele accenten gezien en wilde eigenlijk voor die kleuren gaan, maar Richard was het daar niet mee eens en omdat we het toch nooit eens ergens over eens worden besloot ik om hem zijn zin te geven en voor knal roze te gaan. Achteraf ben ik daar ook wel blij mee hoor want het resultaat is erg leuk! Ondanks dat het heeeel erg roze is, geeft het toch wel een soort rust aan het kamertje en is het lekker meisjesachtig! Het kamertje was eerst blauw dus er moest wel een paar keer overheen geverfd worden, maar nadat dat en het plafon witten helemaal klaar was, was het weer zo goed als nieuw!

image

Details.

Eigenlijk is onze babykamer de enige plek is huis waar echt veel accessoires staan. Beneden staan wel wat dingen zoals fotolijstjes enzo, maar ik vind het al snel te druk en aangezien er nog wel eens speelgoed door de kamer vliegt, ben ik veel te bang dat er dingen kapot gaan. Aan de linkermuur op Laurens kamer hangen 2 slingers. Die met roze bloemen komt van de Wibra en kwam ook al in mijn shoplog met verjaardagsspullen van laatst voorbij  en aangezien ik het zonde vond om hem weg te gooien heb ik hem op haar kamer gehangen. De pastelkleurige slinger met vilten balletjes is eigenlijk een kerstslinger en komt van de Xenos.

image

Op haar plankje staat een foto op hout van haar toen ze nog heel klein was en een geborduurd schilderij dat vroeger op mijn babykamer hing en door mijn moeder gehaakt werd toen ze zwanger was van mij. Aan de lijst hangt een zilveren bedelketting die vroeger van mijn moeder was en die ik vroeger altijd om mocht. Ze zei later altijd dat ik hem zou krijgen voor mijn eigen dochter en ik vond het dan ook echt heel erg jammer dat hij een hele tijd kwijt is geweest. Net na mijn moeders overlijden heb ik hem weer gevonden en ik ben erg blij dat ik hem weer heb.

image

Ook hangt aan de muur een lijstje met daarin haar eerste pakje. Ik ben het eerste pakje van Maxim kwijtgeraakt, (ik vermoed dat hij ergens in een doos die weg kon terecht is gekomen) dus ik heb die van Floris en Lauren ingelijst. Staat erg leuk en is een mooie herinnering voor later!

image

Naast de commode staat een superschattig houten poppenbedje van Stipjes en Ruitjes. Onze kleine dame is helemaal gek op popjes en als haar pop boven ligt dan ligt hij meestal in dit bedje. Echt heel schattig om te zien hoe ze daar zo heerlijk mee kan spelen!

image

Ik ben erg blij dat ik haar kamertje veranderd heb. Hij is een stuk lichter en ruimtelijker terwijl het echt maar een heel klein kamertje is. Ook vind ik het leuk dat ze nu echt een klein plekje om te spelen heeft!

 

Vinden jullie het ook zo leuk om af en toe de kamer van je kindje helemaal te veranderen of opnieuw in te richten?

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Homedeal.

Misschien vind je dit ook leuk

23 comments

Volgmama 14 juni 2016 - 16:09

Wat een leuk kamertje!

Reply
Jessica 10 juni 2016 - 15:12

Wat een leuk kamertje! Gaaf gedaan haar eerste pakje ingelijst!

Reply
Birgit 10 juni 2016 - 14:14

Wat een ontzettend leuke meubels! Ik hou daar echt van!
De kamers veranderen doe ik met enige regelmaat. Tot grote ergernis van de kinderen en manlief 😛

Reply
Ineke 10 juni 2016 - 13:21

Wat een mooi kamertje. Hier moeten we ook terug eens werk maken van Tristan zijn kamer.

Reply
Mathiske's mama blog 10 juni 2016 - 12:41

Wat een mooi kamertje. Ik zou het opzicht wel willen naar moet even bedenken hoe en wat. Ons kamertje is nu neutraal en er mag best wat roze in

Reply
Stefanie 10 juni 2016 - 12:23

Leuk kamertje!! Ik vind het ook altijd leuk om de kamertjes te veranderen 🙂

Reply
Vlijtig Liesje 10 juni 2016 - 11:47

prachtig kamertje. Maar ik ben vooral onder de indruk van die schattige jurkjes met een tule rokje!

Reply
joyfromjoyce 10 juni 2016 - 10:57

Leuk kamertje Tam!

Reply
Karen 10 juni 2016 - 10:49

Superleuk Tamara! Jij kon je natuurlijk voor het eerst helemaal uitleven met roze na al die knullen in huis 😉

Reply
Anke Boonen 10 juni 2016 - 09:26

Wat een heerlijk kamertje is het! Hier twee jongens…Dus geen roze..maar soms denk ik…wat zou ik helemaal los gaan..?

Reply
Lilian 10 juni 2016 - 08:58

Allemaal roze, super schattig. Het is echt een leuke en sfeervolle meisjes kamer. De slingers aan de muur vind ik echt leuk. Midden juli word ons zoontje 2 jaar en dan wil ik het kamertje ook wat gaan veranderen.

Reply
Manouk 10 juni 2016 - 08:41

Leuk kamertje hoor! Heerlijk dat roze. Wij gaan morgen verhuizen en ik kan ein-de-lijk de kamers voor de kindjes gaan inrichten. Al zal de baby net als Djaïro bij ons op de kamer beginnen en dan zien we wel weer voor hoe lang. Maar desondanks wil ik we graag een eigen plekje voor ze creëeren.

Reply
Michelle 10 juni 2016 - 08:27

Ik kan nu al niet wachten tot ons nieuwe huis klaar is en ik met Morris zijn kamertje aan de slag kan. Hij heeft nu, vind ik, ook een heel mooi kamertje, alleen past er omdat het zo klein is alleen het hoognodige in. Wat een heerlijk meidenkamertje heeft Lauren. Die slinger van de Wibra vind ik ook zo leuk!

Reply
Astrid 10 juni 2016 - 08:06

Ik hou van veranderen van de kamers! Kon mijn geluk niet op toen de oudste twee bij elkaar op de kamer moesten. Want ik kon natuurlijk niet dochterlief in een jongenskamer gooien en het zo laten. Nee dat moest nu hun stekje worden. Dus heerlijk op uitgeleefd. De babykamer was al meisjesachtig dus daar is niet veel aan veranderd. Komt nog wel wat verandering in maar er is geen haast bij. De jongste slaapt nog bij ons

Reply
Nienke 10 juni 2016 - 07:55

Wat een leuk kamertje! Het ingelijste eerste pakje vind ik een erg leuk idee. De kamer van mijn dochter is ook niet zo groot (en ook lekker roze ookal nam ik me eerst voor dat niet te doen). Ik heb tot nu toe de indeling niet veranderd omdat het er niet echt op een andere manier in past…

Reply
MetMirjam 10 juni 2016 - 07:46

Leuk kamertje! Ik verander haar kamertje eigenlijk nooit – maar ik denk ook dat de indeling die we nu hebben het beste werkt voor ons.

Reply
Nicole 10 juni 2016 - 07:45

Wij hebben dat herinrichten gedaan toen haar grote bed kwam.. Vind het zo stiekem ook wel erg leuk al mis ik de ledikant nog wel eens ?

Reply
priscilla 10 juni 2016 - 07:43

Super leuk om een kijkje in Lauren haar slaapkamer te nemen. Die jurkjes aan haar kast zijn zo schattig!

Reply
Lotte 10 juni 2016 - 07:35

Super lief kamertje!
Saar bijna 6 maanden heeft na 5 maanden een volledig nieuwe kamer gekregen..
We hadden het kleinste kamertje genomen omdat dat super schattig was maarja.. Uiteindelijk te klein he voor aaaaal die meisjes spullen haha

Reply
Simone 10 juni 2016 - 07:34

Echt een heel leuk kamertje zo te zien. Dat poppenbedje is echt zo gaaf! Ik verander de boel niet zo vaak eigenlijk.

Reply
Josan 10 juni 2016 - 06:35

Lol ik dacht ook al…ga je weer los. Heeft het een reden, is er iets dat wij niet weten? Maar deze restyling is zeker leuk.

Reply
Channa 10 juni 2016 - 06:10

Hier laatst nog verandert. Weg babymeubels welkom nieuwe meubels! Is eigenlijk ook wel een stap zeg. Ik vond het overigens een heel leuk kamertje 🙂

Reply
simpel, met een snufje liefde 10 juni 2016 - 06:08

Leuk kamertje! Ik ben ook altijd aan het veranderen thuis.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.