Anne | Recept voor katten donuts!

by Tamara
katten donuts

Hoe schattig zijn deze katten donuts? Gastblogger Anne van Anne Travel Foodie vertelt in deze blog hoe je deze katten donuts maakt. Leuk als traktatie, of als hapje bij een Hello Kitty of poezen feestje.

Recept voor Katten donuts. 


Anne: Tijdens een van mijn reizen was ik in Japan. Daar heb je enorm veel schattig eten. Zij noemen dat ‘Kawaii’. Ik zag er ook donuts versierd als allerlei diertjes zoals varkentjes of kuikentjes. Deze katten donuts maakte ik toen ik terugkwam. Geïnspireerd op de schattige donuts die ik in Japan zag.

Deze donuts zijn makkelijk om te maken, de kinderen kunnen helpen met elke stap. En ik weet zeker dat ze deze donuts geweldig gaan vinden!
Ik gebruikte voor mijn katten donuts witte chocola, maar je kan natuurlijk ook melk chocola gebruiken voor bruine katjes. Of een mix van beide voor gevlekte katjes. Veel plezier!

Recept Kattendonuts

Ingrediënten (voor 4 donuts):
4 donuts (uit de supermarkt of zelfgemaakt)
8 ongezouten amandelen
1 reep witte chocola
Decoratiestiften (je vindt deze in het bakschap van je supermarkt)

Druk in elke donut twee amandelen zodat je twee oortjes krijgt. Smelt de chocolade au-bain-marie of in de magnetron. Als je chocola smelt in de magnetron, verwarm het dan steeds 30 seconden en roer na elke keer. Zo voorkom je dat de chocolade verbrand.
Giet de chocolade in een diep, plat bord. Dip elke donut met een kant in de chocola. Draai ze om en leg ze met de chocoladekant bovenop, op een met bakpapier bekleedde snijplank. Zet ze 10-20 minuten in de koelkast om hard te worden.
Gebruik de decoratiestiften om ogen en snorharen te maken.

Eet ze meteen op, of bewaar ze op een koele plek in een luchtdichte container.


Klik hier voor het YouTube filmpje waarin je ziet hoe ze gemaakt worden:

 

Nog niet uitgebakken? Lees dan dit heerlijke taart recept van Elianne!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.