Kamperen met een baby

by Raisa

Het is alweer ruim 2 jaar geleden dat wij besloten om te gaan kamperen in Zuid-Frankrijk, met baby (Fabian was toen 11 maanden) en hond. Het voordeel van kinderen hebben die nog niet naar school gaan, is dat je buiten de schoolvakanties kan gaan. Echter, gingen wij met familie (waarvan een deel nog studeerde en een deel in het onderwijs werkt) en gingen we dus in de zomervakantie! We moesten nog even luchtbedden kopen en dan konden we gaan!

Wanneer je met een kindje op vakantie gaat dat nog niet kan lopen, heb je een boel extra bagage (een campingbedje, buggy of kinderwagen en wat entertainment). Om nog maar te zwijgen over het feit dat we gingen kamperen met eigen tent en hond… Dan is je achterbak snel vol, kan ik je vertellen. Een dakkoffer was voor ons dan ook echt de uitkomst. Maar heb je oudere kinderen (en dus geen heel arsenaal aan hulpmiddelen nodig), dan kan je op je dak een fietsendrager plaatsen. Ideaal om te fietsen op bestemming of gewoon om ‘s ochtends naar de plaatselijke bakker te kunnen fietsen voor verse broodjes. Dat is vakantie, in mijn ogen!

Onze bestemming was een mooie, groene camping in de buurt van Bordeaux. De camping had chalets maar wij besloten om met onze eigen tent te gaan. Die overigens heel ruim is en voorzien van 2 slaapcompartimenten en een voortent, zo groot dat je de auto er kan parkeren. Wat heel fijn is met een kleintje (of meerdere). Want zo was er genoeg ruimte voor onze luchtbedden, bagage, een koelkast (die we huurden) en speelruimte. En zelfs toen we 1 ochtend enorme regen hadden, konden we er heerlijk met z’n allen ontbijten. Wel zo prettig op een camping!

Kamperen met (kleine) kinderen klinkt misschien als veel werk, ze kunnen immers ook nergens mee helpen (eerder 1 ouder in beslag nemen waardoor er nog minder hulp is). Maar als je het opzetten van je tent niet mee rekent, is het niet heel veel anders dan een andere vakantie. Je kunt ultiem genieten van de buitenlucht, van elkaar en echt tot rust komen samen. Vaak zijn er ook veel andere (jonge) gezinnen, waar de kinderen overdag met elkaar kunnen spelen en de volwassenen ‘s avonds een spelletje en drankje kunnen doen voor de tent. De kinderen zijn altijd onder toezicht.
Bovendien kan je het je zelf zo makkelijk en comfortabel maken als je zelf wilt. Wij kozen voor een benzinebrander (een soort camping fornuis) maar je kan natuurlijk ook gewoon elke avond uit eten gaan. Maar net wat voor jullie de vakantie perfect maakt.

Twee weken lang met een kleintje (en hond) in een tent, het was intensief (voornamelijk de hond om eerlijk te zijn). Maar het was genieten. Thuis leven we te weinig buiten, vond ik eigenlijk vaak. Echter, door de hele corona crisis en dat we niet uitgebreid op vakantie konden dit jaar, hebben we thuis ook meer het buitenleven opgepakt. En je kan je kampeerspullen natuurlijk ook gewoon gebruiken voor een nachtje in eigen tuin 😉

Ben jij weleens gaan kamperen met je gezin? Of zou je het graag een keer proberen? Laat ons vooral weten wat volgens jou onmisbare items zijn op (kampeer) vakantie! En laten we dan met z’n allen hopen dat we snel weer heerlijk vakantie kunnen vieren, al dan niet in eigen land.

Liefs,

Raïsa

 

Deze blog bevat een gesponsorde link.

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.