Kathy | Nieuwe kamerplanten gastblogger

by Kathy
Populaire kamerplanten op een rij

Hoi allemaal, ik ben de nieuwe gastblogger over kamerplanten van The Mommy Diaries! Mijn naam is Kathy, een Limburgse mama van 33 jaar. Ik ben getrouwd met Dennis en samen hebben we twee dochtertjes: Jana (oktober 2017) en Merin (September 2019). Om uiteindelijk mama te mogen worden, was voor ons nog een hele reis: het begon met meerdere miskramen die na onderzoeken door een translocatie werden veroorzaakt. Vervolgens zijn we in de medische malle molen terecht gekomen en is onze Jana door ivf + pgd ontstaan. Merin daarentegen, was een heel mooi wondertje van de natuur.

Sinds 2012 ben ik werkzaam als Front-end developer / Grafisch vormgever bij een webdesign bureau in de buurt. In mijn vrijetijd kook ik graag, ben ik creatief bezig (haken, tekenen etc.) en fotografeer ik veel. Uiteraard vind ik het ook heerlijk om mijn kamerplanten te stekken, verzorgen en fotograferen. Ook mijn instagram-accounts (yep, ik heb er meerdere!) bijhouden vind ik ook erg leuk om te doen. Neem maar eens een kijkje op mijn instagram-pagina, als je dat leuk vindt! Bij TMD ga ik voornamelijk over kamerplanten bloggen. Maar die plantjes.. hoe begon dat nou eigenlijk bij mij?

De kamerplanten-gekte: overal pilea’s

In 2015 begon de kamerplanten-gekte. Bij veel accounts die ik op instagram volgde, zag ik ineens de Pilea’s voorbij komen. Ik dacht toen nog: “Bij mij overleven cactussen nog niet eens, dus daar ga ik echt niet aan beginnen.” Maar eigenlijk vond ik ze wel echt heel leuk. Want hoe tof was het nou om een plantje, wat je zo gemakkelijk kon stekken, van een mini-stekje te zien opgroeien tot een grote volwassen kamerplant? Super leuk toch!

In september 2016 ging ik toch overstag en kocht ik mijn eerste pilea’s. Ik keek meerdere keren per dag bij het plantje of er al kleine stekjes te zien waren, want ik kon niet wachten om te beginnen met stekken. Uiteraard ging dat helemaal niet zo snel als dat ik had gehoopt, ongeduldige ik!  In het voorjaar 2017 was het eindelijk zo ver: mijn stekavontuur kon gaan beginnen want daar piepte het eerste pilea-babietje boven de grond!

Kamerplanten stekken, stekken, stekken!

Ik ben daarna rond gaan kijken naar andere kamerplanten die ik ook gemakkelijk kon stekken. Ik volgde de trend, want na de pilea werd de Monstera erg populair. En hey, op het werk stonden toevallig twee gruwelijk grote Monstera’s een beetje sip in hun veel te kleine potten te staan. Ik nam er een aantal stekjes van en de verzorging van de sippe Monstera’s van mijn werk, nam ik op mij. Daarna ging het snel met de kamerplanten in mijn huis, want ik wilde alleen maar meer plantjes om nog meer te kunnen stekken. Heb je trouwens al gelezen hoe de plantenverzameling van Tamara een beetje uit de hand begint te lopen? Nou, ik begrijp precies wat ze bedoelt want dat is bij mij hetzelfde geweest. En ik denk dat het voor alle plantengekkies heel herkenbaar is 😉

Hoe zit dat nu eigenlijk met de verzorging ?

We zijn ondertussen een aantal jaren verder en in de afgelopen tijd  ben ik me veel meer gaan verdiepen in de verzorging van kamerplanten. Want hoe zit dat nou met water geven, wanneer is het te veel of juist te weinig? En welke kamerplant mag nu in de zon staan of  heeft er veel licht nodig maar geen direct zonlicht? En wat ís indirect licht eigenlijk? Oh, en om nog maar te zwijgen over de benamingen van planten.. is een Epipremnum nu hetzelfde als een Scindapsus? En wat is dan een Pothos..?! Er is op internet zó veel info te vinden, en vaak spreken verschillende websites elkaar weer tegen.. waar kun je nu betrouwbare informatie vinden?

Dit kun je van mij verwachten

Ondertussen weet ik wel waar ik de meest betrouwbare info vandaan kan halen die over het algemeen ook wetenschappelijk onderbouwd is. Deze kennis wil ik graag door middel van mijn blogs met jullie delen, net zoals de bronnen die ik gebruik. Daarnaast heb ik ook hele leuke vooruitzichten waarover ik zou kunnen schrijven: Dit najaar gaan we bij ons in de garage mijn “washok” bouwen! Ik noem het maar washok, omdat de wasmachine en droger daar komen te staan. Maar het grootste deel van de ruimte wordt toch echt ingericht voor mijn plantenhobby hoor 😉 Ik ben nu al rond aan het neuzen op #IkeaGreenhouseCabinet op Instagram om inspiratie op te doen!

Wat kun je verder nog van mij verwachten? Nou, onder andere wat er te vinden is in mijn Urban Jungle, welke kamerplanten er bij mij niet meer in komen, wat de meest gemaakte fouten zijn als je plantjes hebt en wat de beste verzorging + stekmethode is voor bijvoorbeeld de String of hearts (een van mijn favorietjes!).

Ik heb echt ontzettend veel zin om mijn verhalen en kennis en kamerplanten met jullie te gaan delen. Ik ben dan ook erg blij dat Tamara mij de kans geeft om dat hier te mogen doen.

Fijne dag en tot snel!
Groetjes Kathy!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.