Je beloofde dat je 100 zou worden, maar haalde de 50 niet eens.

by Tamara

Vandaag zou je 50 geworden zijn. Een hele leeftijd! Wat zou je dat vreselijk gevonden hebben, alles boven de 45 was immers zoooo oud! Wat zou ik je vandaag geplaagd hebben me het feit dat je al een halve eeuw oud was. ‘Haha! Ouwe moeke!’. Waarschijnlijk zou je het weggelachen hebben, je voelde je immers nog zo jong, maar hé mam? Je komt nu niet meer weg met 25 hoor! Ik zou een grappig cadeautje gekocht hebben, iets met een zonnetje waar ze zo gek op was, of een pakje shag, omdat die natuurlijk weer bovenaan op haar verlanglijstje stond.

Ik weet nog wel dat ik zwanger was van Maxim en ik bij haar aan de keukentafel zat, we hadden het over haar depressie, dat ze het soms echt niet meer zag zitten en alles zo zwart en grauw was. Ik vroeg aan haar of ze dan echt wilde dat het over zou zijn en ze beaamde dat, op zo’n moment wilde ze echt niet meer,  er was niets meer was wat haar nog kon opvrolijken. Toch wel een beetje verdrietig keek ik naar mijn buik waarin mijn zoon zat, haar kleinkind..   Hoe kon dat nou niet genoeg zijn om voor te willen leven? Ik hoopte zo dat ze hem tenminste nog zou kunnen ontmoeten.

Ze voelde aan wat ik dacht en zei: ‘Ach, maar het gaat nu goed! Ik word wel 100!’ Naïef dat ik was, geloofde ik haar, of nouja misschien wilde ik het wel heel graag geloven. Natuurlijk klopte het niet, want een half jaar later was ze dood.

Ik weet dat ze een bloedhekel aan haar verjaardag had en hem eigenlijk nooit wilde vieren, maar dankzij mijn koppigheid die ik van haar geërfd heb, doe ik het lekker toch. 50 is een hele leeftijd en ondanks dat ze nu lid is van the forever 46 club (god, ze zou in een deuk gelegen hebben als ze dat zou horen)  hoort dat niet ongemerkt voorbij te gaan. Daarom wil ik jullie vragen om me geen sterkte te wensen vandaag, een verjaardag is een feestje en daar horen felicitaties bij!

Dus daarom zeg ik: ‘Gefeliciteerd Ouwe muts! Neem vandaag maar een glas wijn bij je taart! Doe je de groeten aan iedereen daarboven? Versier de boel maar met glitterslingers en een heleboel ballonnen! Doe karaoke op die vreselijk slechte Ace of Bace muziek van je en maak er maar een feestje van!’

‘Als ik je ooit nog mag terugzien, halen wel het wel in!’

‘Tot ziens’

Misschien vind je dit ook leuk

41 comments

Silvy 12 november 2017 - 17:40

Heel mooi geschreven, immens emotioneel artikel! Dikke proficiat daarboven en dans er maar lekker op los met die ‘jonge’ beentjes!

Reply
Sanja 13 november 2015 - 23:16

Wat prachtig geschreven! Gefeliciteerd met je mams!

Reply
Kaboutertuin 13 november 2015 - 01:52

Wauw Tam wat heb je dit prachtig geschreven. Ik weet zeker dat je moeder daar boven trots op je is. Niet alleen op jou maar ook op haar drie prachtige kleinkids en schoonschoon. Lieverd, ik hoop dat je deze dag een beetje goed bent doorgekomen.
Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je mama en een dikke kus van mij! Xx

Reply
Magalie 12 november 2015 - 19:29

Poeh wat heftig zeg.. Prachtig geschreven en een nog mooiere foto. Heel veel strekte vandaag en dan toch… Proost! ?

Reply
Roos 12 november 2015 - 18:03

Prachtig en vol gevoel geschreven. Een dag met een lach en een traan! Gefeliciteerd met je moeder!

Reply
Milou 12 november 2015 - 17:40

Ah shit. Ik heb je wel sterkte gewensd op twitter. Dat was ik even vergeten na het lezen van deze mooie brief. Van harte gefeliciteerd dan nog!

Reply
Daniëlle 12 november 2015 - 17:03

Respect, en van harte! Wat ben je toch een heerlijk mens!

Reply
Sophie 12 november 2015 - 15:58

Heel mooi geschreven!❤

Reply
Marjolein 12 november 2015 - 15:14

Jeetje wat mooi geschreven. Moet wel even slikken hoor! Vreselijk om je moeder te moeten verliezen!!! Kan me voorstellen dat dat ook nu nog erg pijnlijk is!

Reply
Godelieve 12 november 2015 - 14:59

Wat een prachtig eerbetoon aan je moeder Tamara. Ik heb het met een lach en een traan gelezen en het heeft me diep ontroerd.
Gefeliciteerd met de 50e verjaardag van jouw mama en zou haar ook graag bedanken omdat ze zo’n fantastische dochter op de wereld heeft gezet 🙂

Reply
Lilian 12 november 2015 - 13:57

Mooi geschreven! Het is in ieder geval prachtig weer daarboven vandaag. Gefeliciteerd met je moeder.

Reply
Marijke 12 november 2015 - 11:45

Gefeliciteerd! Ik wil wedden dat je moeder Sara vandaag is tegengekomen! Neem je zelf ook een stukje taart?

Reply
Carla 12 november 2015 - 11:35

Mooi verwoord Tammie! Ik hoop dat ze daar boven een mooi feestje bouwt. Ondanks dat ik me triest voel moest ik om je stukje lachen. En ace of bace is leuk hoor?. Dikke knuffel en ook sterkte voor jou.

Reply
Astrid 12 november 2015 - 11:13

Wat mooi geschreven. Ik vind he tknap hoe je ondanks het gemis van je moeder er toch de humor van inziet. Sterkte vandaag.

Reply
Leonie 12 november 2015 - 11:05

Prachtig geschreven. Gefeliciteerd met je moeke! X

Reply
Malou 12 november 2015 - 10:37

Heel mooi geschreven, en gefeliciteerd 🙂 Goed dat je er zo positief over schrijft!

Reply
Channah 12 november 2015 - 10:33

Mooi geschreven tam, hele dikke knuffel en sterkte vandaag!

Reply
Simone 12 november 2015 - 10:29

Mooi geschreven! Eet een taartje op haar vandaag. Ze zou trots op je zijn zoals jij dit kunt verwoorden.

Reply
lin mommysworld 12 november 2015 - 09:57

Dikke knuffel meis!

Reply
Kelly 12 november 2015 - 09:33

Toppertje <3, heb je weer prachtig geschreven. Ze is vast en zeker retetrots daarboven op jou en je 3 prachtig mooie kinderen.

Reply
Cassandra 12 november 2015 - 09:08

Gefeliciteerd lieverd! Heel veel verjaardagszoenen door de tranen heen. Prachtig geschreven. Xxx

Reply
Bregje 12 november 2015 - 09:06

Wat schrijf je toch mooi lieverd! Ik wil zoveel zeggen, maar vind de juiste woorden niet. Dus zeg ik: Gefeliciteerd met je mama, dikke knuffel!

Reply
saskia 12 november 2015 - 09:05

Gefeliciteerd lieve tamara! Ik drink er vanavond een wijntje op 🙂

Reply
Hanna @ eenbezigbijtje.nl 12 november 2015 - 09:05

Mooi geschreven, en bij deze; gefeliciteerd met je moeder!

Reply
Lieke 12 november 2015 - 08:06

Wat super mooi geschreven.. brok in m’n keel en knap hoe je het bekijkt!

Gefeliciteerd met je moeder Tamara! Goede dag vandaag.

Reply
Carlijn 12 november 2015 - 08:05

Prachtig op papier gezet! Stoere powervrouw en -mama die je bent. Vandaag vier je het leven, proost op je mams!

Reply
Frederique 12 november 2015 - 08:05

Van harte dame, taart, wijn en een shaggie! Hiep Hiep! (Tamara, toen ik klein was geloofde ik dat elke keer dat iemand op aarde de naam zei van iemand die ‘al daarboven zat’ en dus aan diegene dacht, dat er ‘ daarboven’ een belletje afging. Dat hoorde diegene dan en dan werd diegene sterker en blijer bij elk belletje. Als iemand hier niet geliefd was dan werd er later niet meer over diegene gesproken, dan ging het belletje dus nooit af en werd diegene steeds zwakker en verdween. Bij jouw moeder gaan er dankzij je prachtig blogje heel veel belletjes af vandaag!!)

Reply
Nicole @ Everyday-Life.nl 12 november 2015 - 07:59

Heel mooi geschreven! Op het leven meid, al is dat van sommigen te kort geweest! ?

Reply
Carmelina 12 november 2015 - 07:53

Wauw.. Positief mens! Wat heb je dit mooi geschreven. Dikke vette gefeliciteerd!

Reply
Dineke 12 november 2015 - 07:49

Wat sta je toch heerlijk positief in het leven! Respect! Gefeliciteerd met je moeder!

Reply
Anne 12 november 2015 - 07:48

Gefeliciteerd met je ouwe moeke! Xx

Reply
Romy 12 november 2015 - 07:46

Gefeliciteerd met je moeder! En ook een dikke knuffel voor jou, stoer mens!

Reply
Joyce 12 november 2015 - 07:45

Topper ben je! Gefeliciteerd lieve Tam x

Reply
Angelique 12 november 2015 - 07:23

Wauw wat heb je dit prachtig geschreven! Gefeliciteerd met je moeder meis 😉

Reply
Renske 12 november 2015 - 07:19

Wat heb je dit prachtig verwoord. Ik ben er stil van en ondanks dat het een beetje vreemd voelt om jou geen sterkte te wensen… Gefeliciteerd met jouw moeder! 🙂

Reply
Ilse 12 november 2015 - 07:12

Gefeliciteerd Tamara! Fijne verjaardag, mama van Tamara ☺

Reply
Bianca Ronday 12 november 2015 - 07:08

WoW, heel knap geschreven en dat je haar verjaardag doorzet. Respect! Daarom voor jou, gefeliciteerd.

Reply
Jeanine 12 november 2015 - 06:59

Sterkte vandaag, Tamara! Denk dat je moeder super trots zou zijn op dit mooie stukje schrijfwerk. Liefs

Reply
Charlotte 12 november 2015 - 06:51

Dikke knuffel voor jullie! ?

Reply
Channa 12 november 2015 - 06:31

Brok in mn keel Tamara! Zoiets moeilijks en je verwoord het allemaal heel mooi. Gefeliciteerd lieve schat en gefeliciteerd mama van Tamara, maak er een feestje van vandaag.

Reply
Olga 12 november 2015 - 06:31

Een dikke knuffel voor jou op deze dag met een randje. Ik geloof er overigens wel sterk in dat men daarboven heus wel het één en ander van ons hier meekrijgt, dus de taart en wijn gaat ze vast nuttigen. En voor jou natuurlijk gefeliciteerd. Omdat het er bijhoort. X 🙂

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.