Jantine | op naar de verhuizing

by Jantine

In deze blog beschrijf ik de laatste weken voor de verhuizing. Van keihard werken tot bezorgde moeders en van mooie dingen maken tot verhuizen. Ook moet ik toegeven dat ik op het gebied van verhuizen het niet helemaal goed heb aangepakt…

Heel veel gipsplaten en de stukadoor komt

Mijn vorige blog eindigde ik met het telefoontje van de stukadoor: of hij eerder mag komen.. Ja joh, verhoog de druk nog maar eens! Na even overleggen besloten we dat we er voor gaan! Onder het mom van een stok achter de deur en lange dagen hebben we het gehaald! De stukadoor kan eerder komen. Wat een lekker gevoel was dat zeg!! Ik vind het altijd een van de fijnste momenten in de verbouwing. Als onze vaste “huis-stukadoor” is geweest zie je veel beter hoe het allemaal wordt en hoe mooi het eigenlijk is! Hij heeft de aanbouw en de keuken gestuukt. De woonkamer moeten we eerst nog afmaken. Maar eerst: VAKANTIE!! Heerlijk even een weekje ontspannen en uitrusten. Wow, daar zijn we wel aan toe zeg! Terwijl wij aan het zwembad liggen in de Ardennen krijgen we ineens een foto van mijn schoonvader. Hij is gewoon keihard aan het werk om de woonkamer af te maken zodat de stukadoor deze ook kan afmaken!

Als we terugkomen van ons relaxt weekje wordt de keuken geleverd. Een grote vracht wagen komt voorrijden en er worden heel wat dozen in de voortuin gezet. Aan de hand van de pakbon checken we of alles er is. Helaas… er missen onderdelen en de grote wasbak staat in back order. Net na de levering komt er een man uit ons dorp langs op zijn fiets. Hij mist van zijn net geleverde keuken een frontje. En ja,,, hij staat bij ons. Maar net als hij missen wij ook onderdelen. Ik heb met de auto nog gekeken of ik de vrachtwagen nog ergens zag maar dat was niet meer het geval. Na een aantal telefoontjes kreeg ik de juiste persoon te pakken en werd datgene wat nog miste alsnog gebracht.
Dan kunnen we aan een nieuwe uitdaging beginnen: de keuken in elkaar zetten. Nog nooit gedaan, maar als je goed de instructies leest en een technisch inzicht hebt is het goed te doen! Één tip: sla nooit, NOOIT een stapje over en denk niet bij weer een nieuw kastje dat je nu wel weet, want je gaat dan echt de mist in;) Maar het is gelukt! De keuken staat en ziet er super uit! Nu mogen eindelijk mijn mooie uitgezochte witjes er boven met een prachtige kleur!

Keihard doorwerken en de verfspuiter komt

Nu de stukadoor geweest is kunnen we verder met een stukje afwerking. Op een zaterdag avond willen we, voordat we naar een verjaardag gaan, de vloer van de keuken af hebben. Dit dachten we makkelijk te redden! Maar helaas duurde het wat langer en kwamen we op half 10 ’s avonds nog aan op het feestje met ons mannetje van bijna 2 jaar.


We hebben zelf niet echt tijd meer om veel te gaan schilderen voor de verhuizing. Daarom hebben we een verfspuiter ingehuurd. Wanneer de stukadoor ook de woonkamer gedaan heeft komt hij. Hij zorgt ervoor dat beneden (voor zover de muren en plafonds goed gedroogd zijn) alles mooi gespoten wordt: muren, plafonds en deuren en kozijnen. Wauw, dat is echt mooi werk zeg! Het is super strak en mooi dekkend.

Inpakken

Ondertussen zijn we aangekomen in de laatste week voor de verhuizing. Mijn oom legt beneden in de aanbouw een pvc vloer en ik moet er voor zorgen dat er zo veel mogelijk ingepakt is. Iedere keer werd me geadviseerd om in ons oude huis spullen te gaan inpakken. Ik had al wel wat dingetjes netjes ingepakt, maar ik was behoorlijk van mening dat ik het makkelijk zou redden in de laatste week voor de verhuizing. Want: zoveel spullen hebben we toch niet!?  En ik vond het zo ongezellig staan met al die ingepakte dozen en lege kasten. Ik had als doel om alles helemaal uit te zoeken en te sorteren: dingen die mee verhuizen netjes in dozen en de dingen die niet mee verhuizen verkopen, weggeven of weggooien. Goed plan toch?  Tijd genoeg, of toch niet? Nou ik zal eerlijk vertellen: dat viel enorm tegen! Achteraf gezien had ik echt veel meer van tevoren moeten doen. Nu moest een deel van de spullen zo in dozen “gemikt” worden om “later” uitgezocht te worden. Nu we twee jaar verder zijn staat een behoorlijk deel nog steeds in dozen. Ik had het allemaal heel anders bedacht. Je weet wel: alles heel erg gestructureerd in dozen en met watervaste stift erop geschreven wat er in zit. Zeker had ik geen spullen mee willen verhuizen die we niet meer gebruiken, waar we niks aan hebben of waar we gewoon van af willen. Tsjah,, Niet alles loopt altijd zoals je bedenkt en voorlopig kan ik nog genoeg uitzoeken. Ooit.

Verhuizen naar @huisje242 met bezorgde moeders

Eindelijk is de dag van de verhuizing aangebroken. Samen met mijn ouders en schoonouders hopen we al onze spullen te verhuizen naar ons nieuwe huis. 2 auto’s met kar zullen elkaar afwisselen: terwijl de ene kar wordt ingepakt bij ons oude huis is de ander een kar aan het uitpakken bij ons nieuwe huis. Het wisselt elkaar prima af en na een ruime ochtend flink doorwerken zijn we al klaar! Dit alles tot grote opluchting van de moeders… Beide gaven toe dat ze het eigenlijk helemaal niet zagen zitten: verhuizen naar een klushuis terwijl ik hoog zwanger ben. Vooral mijn schoonmoeder maakte zich er erg druk om: wat als de baby eerder geboren werd terwijl we nog aan het verbouwen waren? Wat als jullie nieuwe huis nog geen voorzieningen heeft? Wat als jullie dan buiten moeten slapen? Nou moeders…. als jullie dit lezen: Het is toch helemaal goed gekomen hé! Zelf hadden we totaal geen bezwaren en zagen het helemaal zitten.

Verhuisd!

Eindelijk is daar onze eerste nacht in ons huis! Altijd een beetje spannend. Hoe gaat ons zoontje het doen? Welke geluiden zijn er allemaal? Is het zoals we bedacht en gehoopt hebben? De volgende mogen worden we wakker van fluitende vogels. niets lekkerder dan dat! We waren gewend om wakker te worden van dichtslaande deuren en startende auto’s. Hier is geen auto te horen, wat een feestje! Vanaf nu gaan we wat rustiger aan doen en wachten tot de baby komt. Daarna kijken we wel weer hoe we verder gaan met klussen. Voor nu kunnen we op de beneden verdieping prima slapen, wonen, douchen en is de keuken het meest af! Op de bovenverdieping moeten we gewoon niet komen…

Verhuiskaartje

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.