Jantine | En toen hadden we een klushuis…

by Jantine

Een klushuis kopen: lang niet iedereen ziet dat zitten of is handig in grote verbouwingen. Maar wij deden het! Niet zomaar: mijn man is voor zijn werk 5 dagen en nachten volledig van huis, wij hadden een kindje van toen bijna 2. Alsof dat allemaal nog niet genoeg was, was ik rond de tijd van aankoop en verhuizing ook nog eens hoogzwanger! genoeg redenen om het niet te doen, of toch wel??? Ik ben Jantine, 28 jaar, getrouwd en mama van twee kleine jongens! Welkom in mijn eerste blog, ik hoop jullie mee te nemen in ons klusavontuur die nu alweer 2 jaar duurt!

Online 

Je hebt van die mensen die uren op allerlei apps  zitten te kijken naar huizen. Nou, ik ben er ook zo een. Ik vind het heerlijk om rond te neuzen in andermans huis. Soms sla ik een huis op waarvan ik denk dat het wel eens een leuk huis zou kunnen zijn voor ons! Zo ook het huis wat we gekocht hebben. Eigenlijk stond hij al een paar maanden in “mijn favorieten”. Maar voordat we ons klushuis kochten woonden we in een super gezellig en mooi jaren-30 huis met alle oude details er nog in. Ondanks dat ik regelmatig “online huizen shop”  (en nog steeds) hadden we geen verhuisplannen. Toen ik (redelijk onverwacht) zwanger werd van onze tweede zoon begonnen we ons huis toch aan de kleine kant te vinden. We hadden maar 3 kleine slaapkamers waarvan de laatste veel bezet was door logees. Ook de kleine stadstuin kon wel wat groter, zeker als de kinderen er in moesten spelen. Maar toch, nog steeds geen concrete verhuisplannen.

Bezichtigen en een snelle beslissing

Ondertussen had ik stiekem al wel een oud en zeer verouderd klushuis, met hele grote tuin en ook nog eens grenzend aan een park, op het oog. Maar een paar straten verderop. Toen ik een week thuis kwam te zitten omdat ik door mijn rug was gegaan in mijn zwangerschap ben ik toch eens een wandelingetje gaan maken langs het bewuste huis. Bij het zien van het huis en zijn omgeving werd ik direct al zo enthousiast dat ik mijn man gelijk begon te spammen met heel veel foto’s, echt heel veel! Hij was in eerste instantie nogal terughoudend, logisch ook, het meeste werk zal toch op hem aankomen, zeker met een vrouw die zwanger is… Uiteindelijk hebben we besloten om toch maar een bezichtiging te gaan doen. Op een zaterdag zijn we gaan kijken, mijn vader en mijn zwager gingen ook mee. Met vier man sterk gingen we het huis van onder tot boven en van buiten tot binnen volledig bekijken. Hoe is de technische staat, wat zijn dingen die aangepakt moeten worden, wat zijn de voordelen en wat zijn de risico’s. Zelf zag ik al helemaal voor me hoe mooi het allemaal zou kunnen worden! De makelaar vertelde dat er al wel een bod liep, maar dat het met die mensen waarschijnlijk niks ging worden… Dat vond ik toch wel een erg vervelende mededeling, zeker in deze tijd waarin huizen verkocht zijn voordat je überhaupt kunt gaan kijken.

Gefeliciteerd, het bod is geaccepteerd!

Datzelfde weekend hebben we toch besloten een bod uit te brengen, samen zagen we de mogelijkheden van het huis met de grote tuin. Zeker nu we wisten dat er een 2e kindje op komst was. Maar we beseften zeker ook wel dat het een grote uitdaging zou zijn.  Maar toch… Na een aantal telefoontjes en overleg met de makelaar zijn we tot een overeenkomst gekomen met de verkopers. Het huis wordt van ons!!! Wat zijn we er blij mee, maar toen begon het avontuur pas echt: de financien regelen (dat is nog een heel verhaal apart), plan van aanpak maken en vakmensen regelen voor de klussen die we echt niet zelf kunnen. In juni zouden we de sleutel krijgen en in september was ik uitgerekend. Er moest dus een heel strakke planning komen want in 2.5 maanden tijd moesten we het hele huis strippen en voor zover weer opbouwen dat we er  veilig kunnen wonen met een peuter en een baby!!  Ik hoorde van veel mensen dat ze het nogal een stap vinden, dat ze het zelf niet zouden zien zitten: wat moet je nu met een klushuis terwijl je man veel weg is en je straks twee kleine kinderen hebt?!  Al snel ben ik een de Instagrampagina @huisje242 gestart om onze verbouwingsfoto’s te delen met iedereen die het leuk vind om ons verhaal te volgen. Maar ook om te laten zien dat het zeker wel kan in combinatie met kinderen en werk. Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze stap vinden? Laat gerust je reactie hier of op mijn pagina achter!

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.