Jantine | De eerste opbouwfase

by Jantine

YEAHH, WE GAAN OPBOUWEN

Vandaag wil ik jullie vertellen over het begin van de opbouwfase richting de verhuizing naar huisje242! We mogen na alles gesloopt te hebben wee gaan opbouwen. Nu zal blijken of de planning die ik gemaakt heb met diverse vakmensen en leveringen gaat werken. spannend!

BALKEN EN BROODJES

Jaah,, we gaan opbouwen. Als eerst komt er een aannemer die beneden in de vloer nieuwe balken gaat leggen en broodjes. Gelukkig konden we de draai met de lange balken precies maken. Anders had het hele raam er uit gemoeten. Wat ziet het er al anders uit zeg, als je dit er zo in ziet liggen in een kaal en leeggesloopt huis!

BETONVLOER

Een week later, de betonvloer wordt gestort! Het begint nu echt weer een beetje op een huis te lijken en kunnen we na het drogen gewoon weer op normaal niveau lopen in plaats van op kruipruimte niveau.

VLOERVERWARMING EN ZANDCEMENTVLOER

Wanneer de betonvloer is gedroogd kunnen we de vloerverwarming aan laten leggen. Ook dit hebben we uitbesteed omdat we dit echt goed willen laten doen! Nou,,, er kwamen gasten joh, de een met nog sterkere verhalen dan de ander. Stiekem vond ik het wel een stelletje aso’s… (sorryy) Maar goed, ze hebben we goed werk geleverd en alles ziet er netjes uit en werkt. Daar gaat het uiteindelijk om! Nadat de slangen voor de vloerverwarming liggen is het tijd om er een zandcementvloer overheen te smeren. Er kwam een groepje mannen later op de dag dan ze hadden gepland, maar ze gingen ervoor om het diezelfde avond af te hebben. Maar… toen ze hun nogal verouderde machine aan de straat aan zetten leek het alsof de wereld verging, wat – een – herrie! Echt bizar, van verre was het te horen, tot groot verdriet van de overburen. Zij kwamen in de loop van de avond klagen. Oeps, je wilt natuurlijk niet gelijk een verkeerde indruk maken op de buren als je net ergens komt wonen. Gelukkig waren de mannen voor 22 uur klaar en hadden ze geen recht van spreken. Maar relaxt is anders. Gelukkig waren de andere buren wel begripvol en het was maar voor 1 keer!

37 GRADEN

Terwijl de benedenvloer gedaan wordt door de vakmensen zijn wij zelf ook al hard aan het werk! Wat zijn we in de eerste plaats blij dat alles zo goed is gelopen en dat alles is gebeurt op het moment dat wij het in gedachten hadden! Zoals je in mijn vorige blog kon lezen werd dat erg spannend omdat de sleuteloverdracht steeds weer werd uitgesteld.

Terwijl wij druk bezig waren met het opbouwen voor de verhuizing was het hoog zomer. Waar anderen lekker op vakantie gingen, afkoelden in het water of aan hun zwembad zaten zwoegden wij gewoon door. op het hoogtepunt was het 37 graden en stonden wij boven ons hoofd gipsplaten tegen het plafond te schroeven. poeh,,, als je er nu aan terug denkt vraag je je echt af hoe we het gedaan hebben.

ZWANGER, CATERING,

Ondertussen ben ik al bijna 8 maanden zwanger. Momenteel is mijn grootste taak de catering en alle contacten en afspraken bijhouden. Het regelen en organiseren gaat me erg goed af, al zeg ik het zelf. Maar die catering…. Ik hou eeeeecht niet van koken enzo, en iedere keer op mn fiets met volle tassen aan het stuur en een peuter achterop… vreselijk. Dit was echt wel het gene wat ik het minst leuk vond aan het hele verbouwen, klussen, verhuizen en zoeken naar materialen en inrichting. Daarbij had ik als zwangere erg last van maagzuur, het enige wat ik echt goed kon eten was patat. Uiteraard vinden alle bouwmensen dat helemaal niet erg, maar je kunt niet 3 maanden alleen maar friet serveren…

TELEFOONTJE

Terwijl alles er nog uit zag zoals op bovenstaande foto: chaos, houten balken, zaagsel, half uitgerachelde muren en verder niks… kregen we een telefoontje van de stukadoor: “kan ik een week of 2 eerder komen?”

(…) oeps… wat zeg je dan??

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.